10 Farklı Tıbbı Aromatik Bitki Ekoturizm amaçlı dikilecek

10 Farklı Tıbbı Aromatik Bitki Ekoturizm amaçlı dikilecek
Kadın girişimciler için Web sitesi kurulacak
10 Farklı Tıbbı Aromatik Bitki Ekoturizm amaçlı dikilecek

Kaymakam Sn, Adem Çelik Başkanlığında Eğirdir Yerel Eylem Grubu Derneği Kuruluş Toplantısı Yapıldı. AB LEADER Projesi IPARD 2 programı kapsamında oluşturulan Eğirdir Yerel Eylem Grubu Derneği 7 Nisan Perşembe günü Eğirdir Kaymakamı Sayın Adem Çelik başkanlığında Kuruluş Genel Kurul toplantısı için bir araya gelmiştir. Toplantıda yönetim ve denetim kurulu seçimleri, yapılması planlanan projeler, tahmini bütçe ve iş programı gündeme alınmıştır.

haber arası detay


LEADER kapsamında Eğirdir’ e yapılacak olan 100.000,00 Euro hibe desteğini en iyi şekilde ilçemizde kullanmak adına projeler detaylı olarak Yerel Eylem Grubu Derneği  yetkilileri Ayşe Gül Gök ve Nagihan Ersan tarafından toplantıya katılan dernek üyelerine, kamu-özel kurum ve kuruluş temsilcilerine aktarılmıştır.
Öncelik verilen iki projeden birincisi Sorkuncak Köyü Tıbbi Aromatik Bitkiler Projesi; köy muhtarlığına ait olan 24 dekarlık tarım arazisinin kadın kooperatifine devredilmesi ile başlayacak olup Eğirdir YEG derneği ve MAREM iş birliği ile 10 farklı tıbbi aromatik bitkinin ekoturizm amaçlı dikimi, hasat sonrası kurutulması, yağının çıkarılması için ekipman ve eğitim desteğinin hibe programı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

İkinci proje olan Göktaş Köyü Kerevit Sepeti ve Batı Anadolu Türkmen Halısı Örümü için eğitim ve pazarlama desteği sağlanacaktır.  Bu projelerin yanı sıra ilçemizde gerçekleşecek olan festivaller, şenlikler, yarışmalar için destek sağlanacaktır. İlçemiz kadınlarının el emeği ve doğal yöntemler ile yaptıkları ürünlerin satışının gerçekleştirilebilmesi ve kadın istihdamının artırılabilmesi için WEB sitesi kurulacak ve satış reyonu desteği sağlanacaktır.

Yorum Yaz