15 BÜYÜKŞEHİR, 6 İL VE 42 İLÇE BELEDİYESİ ARASINDA “EN İYİSİ” AYVALIK

15 BÜYÜKŞEHİR, 6 İL VE 42 İLÇE BELEDİYESİ ARASINDA “EN İYİSİ” AYVALIK
15 BÜYÜKŞEHİR, 6 İL VE 42 İLÇE BELEDİYESİ ARASINDA “EN İYİSİ” AYVALIK

Ayvalık Belediyesi Türkiye Çevre Eğitim Çevre Vakfı (TÜRÇEV) tarafından Mavi Bayrak "En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri" ödülüne layık görüldü. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nca (TÜRÇEV) verilen ‘En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri’ ödülü 15 Büyükşehir, 6 İl ve 42 İlçe Belediyesi Arasında Ayvalık’ın oldu. 

haber arası detay


Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından koordine edilen ve Türkiye temsilciliği Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında, Ayvalık Belediyesi ödüle layık görüldü.
Başkan Mesut Ergin projelerden şu şekilde bahsetti; Uluslararası jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ayvalık’a ödülü getiren 2022 yılında hayata geçirdiğimiz 3 önemli farkındalık projeleri; İzmaritsiz Ayvalık Kamu Spotu; önemli bir konuda farkındalık yarattı, sinema salonları, film festivaller yayınlandığı birçok alanda binlerce izleyici için farkındalık yarattı. Büyük Deniz Çöpleri Anıtı; meydanda ve plajlarımızda sergilenirken 7 katmanıyla insan eliyle mavi denizin yok oluşunu gözler önüne serdi. Uluslararası İzmaritsiz Ayvalık Karikatür Yarışması; 25 ülkeden 113 Karikatür sanatçısı 235 eserini Ayvalık için çizdi.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptığı açıklamada; “Mavi bayraklı plajlarımız, çevre etkinliklerimiz ve çevreduyarlılığı farkındalık çalışmalarımız gibi birçok projemiz, sürdürülebilirçevreyönetimi alanında yaşamımızın bir parçası haline geldi. Daha yeşil daha mavi bir Ayvalık için bu projelerde yola çıktığımız, TEMA Vakfı Ayvalık Şubesi’ne, Sebahat Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi’ne ve TÜRÇEV’e çok teşekkür ederim” dedi.
Ulusalararası Jüri tarafından açıklanan ödül, TÜRÇEV tarafından 2023 yılı Ulusal Mavi Bayrak Ödül Töreni'nde takdim edilecek.

Yorum Yaz