19 Mayıs Coşkusu Kınıklıları Sokağa Döktü

19 Mayıs Coşkusu Kınıklıları Sokağa Döktü
Kınık’ta Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Görkemli Kutlama
19 Mayıs Coşkusu Kınıklıları Sokağa Döktü

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kınık’ta bir dizi program ile coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve ilçe protokolünün hazır bulunduğu kutlama töreninde öğrenciler tarafından hazırlanan, Halk Oyunu, bale, jimnastik, Kafkas Oyunu, yöresel gösteriler ve şiir dinletileri, tören alanında buluşan ilçe halkı tarafından coşkuyla izlendi.

haber arası detay


Gösterilerin ardından düzenlenen şiir, resim kompozisyon yarışmaları ve turnuvalarda dereceye giren öğrenci ve okullara kupa ve hediyeleri Başkan Doğruer ve İlçe Kaymakamı Çelebi tarafından takdim edildi.
 
Kınık’ta 19 Mayıs Coşkusu saat 20.00’da Hükümet Konağı önünden başlayan ve Cumhuriyet meydanında sona eren fener alayı ve kortej yürüyüşü ile devam etti. Çok sayıda vatandaşın Türk bayrakları ile katıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.


 
Fener Alayı ve kortej yürüyüşünün ardından Kınık Cumhuriyet meydanında toplanan ilçe halkı Kınık Halk Eğitim Korosu’nun birbirinden güzel şarkıları ile 19 Mayıs coşkusuna eşlik etti.
Koronun ardından Cumhuriyet meydanını dolduran Kınıklıları şarkılarıyla mest eden ünlü sanatçı Ekin Uzunlar unutulmaz bir gece yaşattı.


 
Etkinliğe Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, STK, ilçe protokolü, Meclis Üyeleri ve Kınık halkı katılım sağladı.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer; 104. sünü kutladığımız Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın, kadim kökleri olan Cumhuriyetimizin her bir ferdinin bayramı olduğunu belirterek “19 Mayıs binlerce yıllık köklere sahip Türkiye'mizin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin Samsun’dan başladığı gündür. Bizler bu kutlu yürüyüşe Türkiye Yüzyılı’nda hep birlikte devam edecek ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız. 19 Mayıs bu vatan için yorulmak nedir bilmeden çalışan her bir vatan evladının bayramıdır. Hepimizin bayramı kutlu olsun” dedi. 


Ayrıca Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a bugüne kadar verdiği tüm destekler için şükran duyduğunu belirterek “Bizim arkamızdaki dağ olan Sayın Hamza Dağ’ı huzurlarınızda ‘Fahri Hemşeri’miz olarak ilan ediyor olmaktan mutluluk duyuyorum.” diyerek hediyelerini takdim ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yorum Yaz