34.Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO)

34.Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO)
34.Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO)

Küresel pazarın, kapılarını açacak MODEKO, Nobel Expo ve Efor Fuarcılık iş birliğinde17-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek. Ticaret Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ve İZFAŞ desteğiyle düzenlenecekMODEKO’ya;Avrupa’dan Güney Amerika’ya, Körfez’den Afrika ve Ortadoğu’ya kadar 35 ülkeden 25 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi gelmesi bekleniyor. 

haber arası detay

 

300’ün üzerinde firma ve 750’nin üzerinde markanın yer alacağı MODEKO, 50 bin metrekarenin üzerinde dev bir alanda düzenlenecek. MODEKO’da bahçe mobilyaları, ev-ofis mobilyaları, mobilya aksesuarları, bebek-genç mobilyaları, yatak-baza-başlık ürün grupları başta olmak üzere eşsiz konseptleri ve yenilikçi ürünler, ilk kez görücüye çıkacak.

Alım heyetleri kapsamında ise 27 ülkeden alıcıları ağırlayacak fuarda, Ticaret Bakanlığı ve EİB koordinasyonunda fuar süresince “B2B HostedBuyerLounge” alanında, katılımcı firmalar ile yabancı alıcılar ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. B2B ikili iş görüşmeleri,17 Mayıs saat 10:00-17:30 arasında B Holündeki B2B alanında; Suudi Arabistan, Fas, İsrail, Kosova, Panama, Hollanda, Rusya, Özbekistan, Azerbaycan, Ukrayna, Lübnan, Ürdün, Irak, Tunus, Cezayir, Fas, Gana, Gabon, Kamerun, Sierra Leone, Mısır, Sudan, Filistin, Katar, Umman, Yemen ve Libya’dan gelen alıcı firmalarla gerçekleşecek.

35 ÜLKE – 25 BİN ZİYARETÇİ
Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, MODEKO’nun Türk mobilya ve dekorasyon sektörünün devlerini, yeni pazarlarla buluşturacağını söyledi. Çelik “Bu sene yurtdışı yabancı ziyaretçi rekoru kırılacak. 27 ülkeden alım heyeti gelecek. Ayrıca Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda EİB tarafından da alım heyeti programı kapsamında ikili iş görüşmeleri düzenlenecek. Toplamda ise 35 ülkeden 25 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi bekliyoruz. Sektörün ulusal ve uluslararası arenadaki önde gelen markalarını ağırlayacağız. Hem ihracatın hem yeni pazarların kapıları sonuna kadar açılacak. MODEKO, yarattığı ticaret hacmiyle tüm sektörün odak noktası haline gelecek” dedi. Türkiye'nin mobilya sektöründe çok büyük ihracat hamlesi gerçekleştirdiğini ifade eden Çelik, "Sektörün 16 Milyar Dolar’a ulaşan bir katma değeri söz konusu. Bunun yaklaşık 5 Milyar Dolarlık payını ihracat oluşturuyor. Bölgedeki en büyük katkıyı ise MODEKO sunuyor. Yurtdışı alım heyetlerinin buluşma noktası olan MODEKO ile üreticimizin yüzü gülecek” diye konuştu. 

MODEKO’ya çıkarma yapacak alım heyetleri:
Kosova, Panama, Hollanda, Rusya, Özbekistan, Azerbaycan, Ukrayna, Lübnan, Ürdün, Irak, Tunus, Cezayir, Fas, Gana, Gabon, Kamerun, Sierra Leone, Mısır, Sudan, İsrail, Filistin, Katar, Umman, Suudi Arabistan, Yemen, Libya.

Yorum Yaz