Afyon Belediyesi Engelsiz Gastronomi Projesi ile dikkat çekiyor.

Afyon Belediyesi Engelsiz Gastronomi Projesi ile dikkat çekiyor.
Afyon'a özgü geleneksel gastronomi yemekleri üretilecek.
Afyon Belediyesi Engelsiz Gastronomi Projesi ile dikkat çekiyor.

UNESCO Tescilli Gastronomi Şehri Afyon, Gastronomi alanında engelli yurttaşları da unutmadı. Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi ile sosyal sorumluluk projelerinde örnek belediye olmaya devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Zafer Kalkınma Ajansı destekleri devam eden proje ile engelli yurttaşlara aşçılık eğitimi verilerek, yapılan gastronomi yemekleri satışa sunulacak.

haber arası detay

 

Engelsiz Gastronomi Mutfağı Ve Terapi Merkezi

Mahalle :        Güvenevler Mahallesi
Müdürlük :        Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Proje Bedeli :        2.4000.000 TL
Proje Durumu :        DEVAM EDEN
Afyonkarahisar Belediyesi Proje Koordinasyon ve Dış İlişkiler Birimi tarafından “Sosyal Gastronomi” alanında engelli bireylere yönelik hazırlanan “Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi” SOGEP Projesi, Zafer Kalkınma Ajansı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. 2.4 milyon TL bütçeli projeyle ilimizde bulunan dezavantajlı grupların (otizmliler, ortopedik engelliler, downsendromlular vb.) eğitim ve istihdamına yönelik Engelsiz Gastronomi Mutfağı ve Terapi Merkezi kurulacak.

Eski Emekliler Lokali’nin bulunduğu binada hayata geçirilecek proje kapsamında engelli vatandaşlarımıza temel aşçılık eğitimi verilerek, onların yetkinlikleri artırılacak. Ayrıca bu merkez içerisinde bir kafeterya kurularak engelli vatandaşlarımızın birlikte vakit geçirebilmesi sağlanacak. Tamamen engellilerin erişimine uygun hale getirilecek binada, Gastronomi şehri Afyon’a özgü yiyeceklerin üretileceği bir profesyonel mutfak kurulacak. Üretilen ürünler burada yapılacak kafeterya ile birlikte, Belediyemizin bünyesinde hizmet veren No 03 ve Zafer03 işletmelerinde satışa sunulacak. Bu kafeteryanın çalışanları da engelliler arasından seçilecek.

Engelli vatandaşlarımıza bu mutfakta, engel durumlarına uygun olarak, aşçılık, garsonluk gibi hizmet sektöründe istihdam edilmelerini sağlayacak eğitimler verilecek. Bu eğitimler, Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesindeki Gastronomi Bölümü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Özel Eğitim Şube Müdürlüğü’nce görevlendirilen uzmanlarla birlikte Profesyonel Aşçılar Derneği’nden şefler tarafından verilecek. Ayrıca, binanın hemen yanında bulunan park alanı engelli parkına çevrilecek, engelli vatandaşlarımızın merkezin hemen yanında bulunan bu parkta rehabilite olmaları sağlanacak.

Projenin hayata geçirileceği eski Emekliler Lokali binasında, hazırlanan mimari proje üzerinden tadilat çalışmasına başlandı. Yılsonuna kadar tamamlanması planlanan tadilatın ardından iç tefrişat ve peyzaj çalışması yapılacak.