Afyonkarahisar Teknoloji Gelişim Bölgesi plan değişikliği onaylandı

Afyonkarahisar Teknoloji Gelişim Bölgesi plan değişikliği onaylandı
Afyonkarahisar Teknoloji Gelişim Bölgesi Lejanta eklendi.
Afyonkarahisar Teknoloji Gelişim Bölgesi plan değişikliği onaylandı

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI MEKÂNSAL PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AFYONKARAHİSAR İLİ 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI DEĞİŞİKLİĞİ GEREKÇE RAPORU: " Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü’nün 11.06.2021 tarihli ve 2635257 sayılı yazısı ile Afyonkarahisar OSB Teknopark Ek Alanı” sınırlarının kesinleştiği belirtilerek Afyonkarahisar İli 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planında plan değişikliği yapılması talep edilmiştir.

haber arası detay


Afyonkarahisar İli, Merkez İlçe, Karşıyaka Mahallesi sınırları içerisinde 9.995,93 m2 büyüklüğündeki alanda; Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknopark Ek Alanı’nın kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı ve eklerinin 05/06/2021 tarihli ve 31502 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anlaşılmış olup bahse konu OSB Teknopark Ek Alanın gösterilmesi amacıyla düzenleme yapılması uygun bulunmuştur.
Bu kapsamda bahse konu alanın Afyonkarahisar İli 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı K25 paftasında “Teknoloji Geliştirme Bölgesi” sembolü şeklinde gösterilmesi amacıyla düzenleme yapılmıştır.

Çevre Düzeni Planında revizyon, ilave ve değişiklik talepleri uygun ve yeterli bir teknik rapor ile Valilik Makamı’na yapılır. Valilik Makamı’nca uygun görülen başvurular gereği için İl Özel İdaresi ve Afyonkarahisar Belediyesi’ne gönderilir. İdarelerce gerekli plan değişiklikleri yapılarak Valilik Makamı’nın uygun görüşü ile İl Genel Meclisi’nin ve Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin onayına sunulur. İlgili meclislerce onaylanan plan değişiklikleri bir aylık askı sürecinin sonunda yürürlük kazanır.
İlgili mevzuatlarda yapılacak yasal değişiklikler Çevre Düzeni Planı’nı da bağlayıcı niteliktedir. Talep ve onay tarihinde yürürlükte olan yasal mevzuat revizyon, ilave ve değişiklik yapılması sürecini belirler. 

Çevre Düzeni Planı alenidir. Bu aleniyeti sağlamak İl Özel İdaresi, Afyonkarahisar Belediyesi ve plan hazırlayıcısı Valilik birimi ADUYBİM’ in görevidir. ADUYBİM, İl Genel Meclisinin belirleyeceği ücret tarifesine uygun olarak plan okuma hizmeti verir. ADUYBİM planların tamamını veya bir kısmını kopyalar veya kitapçıklar halinde çoğaltarak tespit edilecek ücret karşılığında bedelini İl Özel İdaresi’ne yatırılmak kaydıyla talep sahiplerine verir. 

Çevre Düzeni Planı plan açıklama raporları ve plan notları bölümünde ilgisine göre çeşitli Bakanlık, Genel Müdürlük, vb. kurum ve kuruluşlara ait resmi unvanlar kullanılmıştır. Bu kurum kuruluşların resmi unvan ve yetki alanlarında yasal düzenlemeler ve değişiklikler yapılması durumunda ÇDP’ da değişikliğe gerek kalmaksızın yeni duruma göre uygulama yapılır.

Yorum Yaz