Akkuş Ekoturizm merkezi olacak

Akkuş Belediyesi tarafından ilçede doğa turizmini canlandırmak ve yeni bir soluk kazandırmak amacıyla hazırlanan Ekoturizm Projesi kapsamında Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

Akkuş’ta hayata geçirilecek olan ekoturizm projesi kapsamında Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalandı. Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş ve Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci’nin imzaladığı protokol ile doğanın ve yerel kültürlerin güzelliklerini tanıtmak, çevre bilinci aşılamak ve ilçenin sosyo - ekonomik gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

Projenin hayata geçmesiyle Akkuş’un doğa turizminde çok önemli bir yere sahip olacağını söyleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Ekoturizm çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten, doğal alanlara karşı duyarlı çevreye zarar vermeden gerçekleştirilen, doğal ortamın sürdürülebilirliğini sağlayan sürdürülebilir kalkınma planı aracı olarak görülmekte. Küresel iklim krizin yaşandığı bugünlerde şehrin stresinden ve yoğunluğundan uzaklaşmak isteyen insanlar doğal ortamlara yöneliyor. Bu kapsamda Akkuş’umuzda doğa turizmini canlandırmak ve yeni bir soluk kazandırmak amacıyla Giresun Orman Bölge Müdürümüz Ahmet Güneş ile ekoturizm projemizin protokolünü imzaladık. Proje kapsamında ilçe merkezinden başlayarak Argan yaylamıza kadar uzanacak olan güzergahta bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve atlı binicilik parkurunu ilçemize kazandıracağız. Doğamızın ve yerel kültürlerimizin tanıtımına önemli ölçüde katkı sağlayacak olan projenin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İmzalanan protokolün ardından Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Soner Yılmaz ve Akkuş Orman İşletme Müdürü Yavuz Türkyılmaz projenin uygulanacağı güzergâhta incelemelerde bulundular.

EKOTURİZM PROJELERİNİZ İÇİN BİZİMLE İLEŞİME GEÇİP BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

EKOTURİZM DESTEK İÇİN; Beytullah Yılmaz 0 544 608 84 80

Tüm Ekoturizm Haberlerini okumak ve Tüm Türkiye nerelerde ekoturizm projesi yapılabilir öğrenmek için bu linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz. Link; ekoturizm imarı nasıl alınır?

HANGİ HİZMETLERİ VERMEKTEYİZ.

1. İnsanlı ve İnsansız Hava araçları ile her ölçekte halihazır harita yapımı

2. Meşcere Haritaları Yapımı

3. True Ortofoto Harita Yapımı

4. Ekoturizm İmar Planları Hazırlama

5. Üst Ölçek Plan Değişikliklerinin Yapılması

6. Tarım Arazileri Amaç Dışı Kullanım Onaylarının Alınması

7. Koruma Amaçlı İmar Planlarının Hazırlanması ve Onaylanması

Yorum Yaz