Altınordu 1/1000 ölçekli imar planı oy birliği ile kabul edildi.

Altınordu 1/1000 ölçekli imar planı oy birliği ile kabul edildi.
Altınordu 1/1000 ölçekli imar planı oy birliği ile kabul edildi.

Altınordu Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Meclis toplantısında Altınordu İlçesi’ne ait 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı oy birliğiyle kabul edildi.

haber arası detay

 

Meclis toplantısında 5 gündem maddesi görüşülerek karar bağlandı. Gündem maddelerinden biri de Altınordu İlçesine ait 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı idi.
Özellikle Altınordu ilçesine ait imar planlarının mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından imar planını yeniden hazırlanarak şehir kimliğine ve şehre karşı sorumluluğunu yerine getirmek, sektörün bu konudaki beklentilerini karşılamak amacıyla Altınordu Belediyesince titiz ve yoğun bir çalışma süreci gerçekleştirildi.


KATILIMCI BİR ANLAYIŞ VE ORTAK AKIL PAYDASINDA BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ

Altınordu Belediye Meclisinin Ocak ayı 05.01.2022 tarihli toplantısında görüşülüp, incelenerek rapora bağlanmak üzere imar komisyonuna havale edilen imar planı ile ilgili katılımcı bir anlayışla Meclis üyelerinin, sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki görüşleri de alınarak ortak akıl paydasında yapılan çalışmalar tamamlandı.

7-24 Ocak tarihleri arasında mesai mefhumu gözetmeksizin yapılan çalışmalar sonunda katılımcı bir anlayışla hazırlanan İmar Planının yürürlüğe girmesi inşaat sektörüne, şehir ekonomisine ve istihdama olumlu yansıyacak.


1/1000 ÖLÇEKLİ REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANINA ALTINORDU MECLİSİNDEN TAM DESTEK


Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesince 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planına uygun olarak hazırlanan Altınordu İlçesi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı üzerindeki çalışmalarını tamamlayan Altınordu belediye Meclisi İmar Komisyonu oy birliği ile hazırladığı raporu Meclise sundu. İmar Planının görüşülmesi öncesinde söz alan İmar Komisyonu Başkanı ve Üyeleri yaptıkları çalışmalara dair Meclis Üyelerini bilgilendirdiler.


PARTİ GRUPLARINDAN VE MECLİS ÜYELERİNDEN BAŞKAN TÖREN’E TEŞEKKÜR


İlk sözü alan İmar Komisyonu Başkanı Meclis Üyesi Mimar Olgun Ocak mesai mefhumu gözetmeksizin çok titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ifade etti.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’e teşekkür eden Olgun Ocak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Arkadaşlarımızla mesai mefhumu olmadan çalıştık. Bir an önce vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak, yapılan inşaatlarda tadilatların, değişikliklerin onaya sunulması, ruhsatların alınması ve bu hususta sıkıntı çeken herkesi rahatlatmak amacıyla elimizden geleni yaptık. Öncelikle imar komisyonundaki arkadaşlarımıza fedakârlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Belediye Başkanımıza şeffaf, objektif ve kamu yararını önde tutan vatandaş odaklı, Altınordu’nun geleceğini göz önünde bulunduran yaklaşımı ve bize sağladığı çalışma ortamı için kendilerine teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Daha sonra Meclis Üyelerine bilgi vermek üzere kürsüye gelen Meclis Üyesi Haluk Saymaz ise; “Belediyelerin en önemli görevlerinden bir tanesi kentin imarını düzenlemektir. Bu nedenle bu dönemde bize bir görev düştü.

Komisyon Başkanı arkadaşımın da söylemiş olduğu gibi yaklaşık 25 günlük bir süre içerisinde herkes işini gücünü bırakarak bu iş üzerinde çok ciddi bir çalışma yaptı. Öncelikle belediye yönetimimizin bize bu rahat çalışma ortamını sağlamasından dolayı teşekkür ederim.

Bir teşekkürü de komisyon üyesi arkadaşlara etmek istiyorum çünkü komisyon üyesi arkadaşlarımızla kendilerinden beklediğimiz gibi kentin hassasiyetlerine önem veren düşüncelerle bu plan çalışmasında bizlere katkı sundular.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından oylanan Altınordu İlçesi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Meclis Üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Altınordu belediye Meclisi, gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından 2 Mart 2022 tarihinde toplanmak üzere sona erdi.

Yorum Yaz