Amasya Taşova Çambükü OSB ÇDP onaylandı.

Amasya Taşova Çambükü OSB ÇDP onaylandı.
Amasya Taşova Çambükü OSB ÇDP onaylandı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü, AMASYA İLİ 1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI DEĞİŞİKLİĞİ (TAŞOVA OSB) GEREKÇE RAPORU

haber arası detay


Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 07.05.2021 tarihli ve 929972 sayılı yazısı ile Amasya İli, Taşova İlçesi, Çambükü Köyünde bulunan 79,02 hektar alanın Taşova Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak yer seçiminin kesinleştirildiği, kuruluş protokolünün onaylanarak Taşova OSB'nin tüzel kişilik kazandığı belirtilerek; Amasya İli 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planında gerekli değişikliğin yapılması talep edilmektedir.

14.06.2014 tarih ve 29030 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği ve Amasya İli 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı (ÇDP) amaç, ilke ve stratejileri çerçevesinde yapılan incelemeler ve değerlendirmeler neticesinde söz konusu alanın; ÇDP'de tarım ve mera alanı kullanımında kaldığı, Amasya Valiliği'nin 29.03.2021 tarih ve 2446336 sayılı yazısı ile mera vasfından çıkarıldığı ve Taşova Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak yer seçiminin kesinleştirildiği anlaşıldığından talebin uygun olduğu değerlendirilmiştir.

Sanayi ve depolama amaçlı alanlar kentsel ve kırsal yerleşmeler için belirlenen, toplumsal ve iktisadi gelişmeye dayalı politikalar çerçevesinde yerleşmelerin gelişme eğilimlerine göre belirlenmiştir. Sanayi ve depolama alanlarına dair başat alt sektörel gelişmeler ilçe künyelerinde detaylı olarak incelenmiş, plan paftasında sembolik olarak gösterilmiş, bunlara dair organizasyon ve kesin yer seçimi kararları belirlenmiştir. Sanayi ve depolama alanları, yapılacak detaylı analiz çalışmaları doğrultusunda bu planın aldığı sektörel kararlara yönelik revize edilebilir. Sanayi üretiminde belirtilen başat alt sektörlerin yanı sıra özellikle üretimin yoğunlaştığı ve alansal olarak göreli büyük mekânlarda çeşitliliğin sağlanması esastır.
1/100.000 ölçekli plan paftasında mevcut ve uygulama kararı kesinleşmiş OSB’ler işlenirken, diğer OSB’ler ve sanayi alanlarının yer seçimi, organizasyonu ve alan büyüklüğü yine alt ölçekte alınacak kararlar doğrultusunda belirlenecektir. Bununla birlikte kirletici özelliği yüksek sanayiler (maden sanayi gibi) kentsel yerleşmelere optimum uzaklıkta belirlenecek alanlarda konumlandırılacaktır.

Yorum Yaz