Antalya Kaş Topçu Yolu Ekoturizm'e açıldı

Antalya Kaş Topçu Yolu Ekoturizm'e açıldı
60 komando marşlar eşliğinde tören alanından Bayındır Mahallesi'ne saygı yürüyüşü yaptı.
Antalya Kaş Topçu Yolu Ekoturizm'e açıldı

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunanTopçu Yolu Ekoturizm Yolu 105. Yıl Etkinlikleri Kapsamında Hizmete Açıldı. Birinci Dünya Savaşı'nda Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının 9 Ocak 1917'de Kaş açıklarında demirleyen İngilizlerin uçak gemisi Ben My Chree'yi batırmasının 105'inci yılı dolayısıyla  Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesinin desteğiyle Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) tarafından Mustafa Ertuğrul Aker Hatıra Ormanı'nın bulunduğu Bayındır mevkisindeki Dostluk ve Barış Parkı'nda anma töreni düzenlendi.

haber arası detay

 

Etkinlik kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğünün katılımcıları, 60 kekliği doğayla buluşturken 60 komando marşlar eşliğinde tören alanından Bayındır Mahallesi'ne saygı yürüyüşü yaptı.

Orman Genel Müdürlüğümüzün ekoturizme kazandırdığı Topçu Yolu törenle açıldı.Orman Bölge Müdürlüğümüzce  projelendirilen Topçu Yolu Ekoturizm Yolu  Topçu Yzb. MUSTAFA Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarının anısına törenle açıldı. Kaş Limanı Çekek Mevkiinde, şehitler ve kahramanlar adına denize saygı çelengi bırakıldıktan sonra tören sona erdi.

Törenden sonra 10 Km'lik ekoturizm parkurunda yapılan yürüyüşe Antalya Deniz Komutan Vekili Deniz Kıdemli Albay Necati Koray Salar, Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Odun Dışı Ürünler Şube Müdürü Abdullah Yüksel, Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, İşletme Müdür Yardımcıları, Orman İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları, AKSAN derneği üyeleri, kamu kurum müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, “Ben Bir Türk Zabitiyim" kitabının yazarı Mustafa Aydemir de katıldı.

Yorum Yaz