Autodesk ReCap Pro 2021 fotogrametride hangi  yenilikler getirdi ?

Autodesk ReCap Pro 2021 fotogrametride hangi  yenilikler getirdi ?
Autodesk ReCap Pro Küresel Fotogrametri Yazılımları araştırmasında Autocad Recap Pro 3. sıraya yükseldi
Autodesk ReCap Pro 2021 fotogrametride hangi  yenilikler getirdi ? Autodesk ReCap Pro 2021 fotogrametride hangi  yenilikler getirdi ?

Autodesk ReCap Pro Küresel Fotogrametri Yazılımları araştırmasında Autodesk Recap Pro 3. sıraya gelmesini programın güclü arayüzü, kolay kullanımı ve Autocad kullanıcıları tarafından hemen benimsenmesi olarak gösterilebilir. Autodesk Recap Pro 2021 modeli hangi yeni özellikler getirdi bir göz atalım; 

haber arası detay

Basitçe ifade etmek gerekirse, fotogrametri, bir nesnenin, yapının veya mekanın üst üste binen fotoğraflarını alma ve bunları 2D veya 3D dijital modellere dönüştürme işlemidir. Dijital modelleri X, Y ve Z koordinatlarıyla doğru şekilde ölçebilirsiniz (Z koordinatları üçüncü boyuttur).

Fotogrametri genellikle topografik haritalar veya gerçek hayat sahnelerine dayanan planlar oluşturmak için araştırmacılar, mimarlar ve mühendisler tarafından kullanılır.

Bu yazımızda özellikle mimarlar tarafından kullanımı hergün artan yazılım olan Autodes ReCap Photo programı hakkında bilgi vereceğiz. Autodesk ReCap Pro 2021 nasıl bir yazılımdır;  Autodesk ReCap Pro Lazer tarama ve fotogrametrik projeler için kullanılan güçlü render özelliğine sahip, bir 3D programıdır. Verilerinizi görselleştirmek istemez misiniz?  Elinizde drone ve animasyon projeleri için etkileyici 2D ve 3D verilere dönüştürmek için basit bir süreç sağlamaktadır. 3 Boyutlu (3D) ek açıklamalara, işaretlere ve boyutlara eklemeler yapılabilmektedir.

Autodesk ReCap Pro 2021 Özellikleri:

Diğer Autodesk yazılımlarıyla birlikte uyumlu çalışabilme
Go Pro kameralarından görüntü almak mümkündür
Otomatik GPS etiketleme özelliği
Manuel olarak düzeltici görüntüler ekleme özelliği
Aynı anda birden fazla projeyi yürütebilme yeteneği
Verileriniz için bulut teknolojilerini kullanabilirsiniz.
Geri Bildirim yapabilme
Yüksek çözünürlüklü görüntü aktarımı
Arka Planı değiştirme
Videoyu Dışarı aktarma
Otomatik kayıt
Komut satırı ile proje oluşturma
Kaliteli 3B objeler
Otomatik Lazer tarama
Otomatik Temizleme Aracı
3D modellerin otomatik birleştirme
3D projeleri işleme
3D formatlarda çıktı alma yeteneği
Diğer şirket yazılımlarıyla yüksek uyumlulukta çalışır

Daha önce, havadan ölçüm yöntemleri, LiDAR donanımlı bir uçak kullanan profesyonel bir hizmet şirketinden tek seferlik bir taramayı kiralamak için on binlerce dolar harcamak anlamına geliyordu. Şimdi, aynı işi bir drone veya İHA ile yapmak mümkün, bu da maliyeti önemli ölçüde düşürdü ve site gerçeklik yakalamasının erişilebilirliğini artırdı. Ek olarak, dronlar, geleneksel taramanın tehlikeli veya pratik olmayabileceği, erişilmesi zor veya erişilemeyen alanları güvenli bir şekilde yakalamayı kolaylaştırdı.

Yazılımdaki geliştirmeler aynı zamanda çalışma şeklimizi de değiştirdiğinden, bu iyileştirmeler sadece donanımla sınırlı değildir. Otomasyon ve bulutun bilgi işlem gücü sayesinde yazılım, bir zamanlar zahmetli olan kayıt (birleştirme) ve yakalanan bilgileri düzenleme sürecini hızlandırıyor ve otomatikleştiriyor.

ReCap Pro burada devreye giriyor. ReCap Pro, AutoCAD, Revit gibi Autodesk tasarım ürünlerinde içe aktarılabilen ve kullanılabilen son derece hassas sanal modellerin oluşturulmasını kolaylaştırarak, müşterilerimizin projelerini daha doğru ve verimli bir şekilde teslim etmelerini kolaylaştırdı. , Infraworks, Civil 3D, Navisworks ve daha fazlası.

Şimdi, UAV fotoğraf yakalama süreçleri için özel olarak tasarlanmış yeni bulut tabanlı çözümümüz ReCap Photo'u duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. ReCap Photo, Autodesk'in yükseltilmiş Photo-to-3D bulut hizmetini kullanan bir masaüstü uygulamasıdır.ReCap Photo'nun eklenmesi, UAV ve drone fotoğraf yakalama iş akışlarını destekleyen özelliklerle ReCap Pro aboneliğinin değerini artırır. ReCap Photo kullanarak fotoğraf dokulu ağlar, coğrafi konumlu fotoğraf tabanlı nokta bulutları ve yükseklik haritaları ile yüksek çözünürlüklü ortografik görünümler oluşturabilirsiniz.

Autodesk® ReCap ™ Photo, hava fotoğraflarından 3B modellere ve daha fazlasına kadar, inşaat ve tasarım projelerinizdeki drone iş akışları için genişletilmiş fotogrametri yetenekleri sunar. Bulutta 1.000 adede kadar fotoğrafı işleyin. Daha fazla tasarım için ReCap verilerini AutoCAD Civil 3D ve InfraWorks gibi Autodesk portföy ürünlerine entegre edin. ReCap Photo'nun faydaları hakkında daha fazla bilgi edinin: http://blogs.autodesk.com/recap/introducing-recap-photo

ReCap Photo'nun özellikleri ve avantajları şunları içerir:

1.000 fotoğrafa kadar işleyebilen yeni bir fotogrametri motoru, önceki maksimum 250 fotoğraftan 4 kat daha fazla iyileştirme (not: bulut hizmetini kullanmak Autodesk Bulut Kredilerini kullanır)
Herhangi bir koordinat sisteminde GPC'leri (Yer Kontrol Noktaları, anket noktaları) ayarlama yeteneği.
Dikey ve nadir fotoğrafları desteklemek için yeni işlevsellik (dronlar ve İHA'lar tarafından sitenin 90 derece üzerinde çekilen fotoğraflar)
3D fotoğraf dokulu ağınızı görüntüleyin
Coğrafi konumlandırılmış ortografik görünümü görüntüleyin, yakınlaştırın ve uzaklaştırın ve ölçümler, etiketler ve açıklamalar ekleyin.
Ek meta verileri (ölçümler, etiketler, ek açıklamalar) dahil olmak üzere projeyi herkesle paylaşın.
Lazer tarama noktası bulutlarını İHA tabanlı nokta bulutlarıyla birleştirin.

Reality Solutions SDK Geliştirici Merkezi
Sektörün en üretken nokta bulutu formatı için destek ekleyerek müşterilerinizin gerçeklik verilerini Autodesk tasarım ve yapım araçlarına hızla aktarmalarına yardımcı olun.

Reality Solutions SDK, çözümünüze uzamsal verileri, küresel aralık görüntülerini ve diğer meta verileri RCP / RCS biçiminde okuma yeteneği sağlar. Müşteriniz projesini çözümünüzden kaydetmeye hazır olduğunda, SDK, RCP / RCS projesini yazma yeteneği sağlar. Müşterilerinizin iş akışlarından saatler süren zamanı ortadan kaldırarak formatları dönüştürmek zorunda kalmayın.

Capture Codec Kitimiz (CCK) aracılığıyla gerçeklik verileri formatınız için destek ekleyin. Artık herhangi bir format Autodesk nokta bulutu formatına (RCP / RCS) aktarılabilir.

ReCap'in en yeni 3D yakalama evrimi: düşük maliyetli tarama, bulut bilgi işlem ve UAV fotogrametrisi
Autodesk'in yazılım tekliflerine hızlıca bir göz attığınızda, yeni teknolojilere hızla adapte olan ve geleceğe taşınan geniş bir ürün yelpazesi göreceksiniz. Elbette 3D gerçeklik yakalama portföyleri de farklı değil. Autodesk ReCap'in en son evriminde yansıtıldığını göreceğiniz önemli en yeni teknolojilerden bazıları.

Nokta bulutları, düşük maliyetli 3D tarayıcılar ve mobil cihazlar
Bu yay, düşük maliyet, taşınabilirlik ve kullanım kolaylığı için tasarlanmış yeni, eksiksiz bir gerçeklik yakalama çözümünün piyasaya sürüldüğünü gördü. Paket Leica Geosystems'in yeni BLK360, tek elle taşımak için bir alt $ 20k lazer tarayıcı yeterince küçük ve mobil cihazlara tarama toplama ve kayıt getirmek için tasarlanmış Autodesk Recap Pro yeni bir sürümü: İki ürün içeriyor.

Bu yeni ReCap Pro for mobile uygulaması , yeni gelenlere hitap edecek hızlı, kullanıcı dostu bir arayüzle BLK360'ın tam kontrolüne izin verdiği için Leica'nın düşük maliyetli taşınabilir tarayıcısını mükemmel bir şekilde tamamlar. Ancak, uygulama herhangi bir ReCap Pro aboneliğiyle birlikte geldiğinden , Autodesk onu aynı zamanda bina, altyapı ve süreç ve tesis tasarımı ve inşaat projelerinde daha deneyimli kullanıcıların ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde tasarladı. Bu kullanıcılar, iPad tabanlı bir iş akışının rahatlığını sunmanın yanı sıra , ReCap Pro for mobile'ın profesyonel gerçeklik yakalama saha çalışmasını sağlayan güçlü özellikler içerdiğini görecekler.

Mobil cihazlar için ReCap Pro, taramalarınızın neredeyse gerçek zamanlı kaydını sunar, bu da ilerledikçe çalışmanızı değerlendirmenize ve hataları veya eksik verileri belirlemenize yardımcı olur. Uygulama aynı zamanda kullanıcıların verileri notlarla işaretlemelerine, ortak çalışanları davet etmelerine, bulutu kullanarak paylaşmalarına / senkronize etmelerine ve taramalarınızda ölçüm yapmalarına olanak tanır.

Daha derinlemesine işler için, veri, paylaşılan açıklamalı, örgü fotogrametrik bir 3D ile kombine veya kolayca gönderilebilir Civil3D , Revit , Navisworks , AutoCAD ve Infraworks masaüstü için özetleyelim Pro kullanarak.

şekil: ReCap Photo ile yapılmış 3B Fotogrametrik model

Fotogrametri, bulut bilişim ve drone'lar
Autodesk ayrıca 2017'deki diğer iki büyük teknolojik gelişmeyi kullanmak için ReCap'i değiştirdi: Dronlar ve bulut bilişim.

Şirket, 2018 yılı için fotogrametri uygulamalarını ReCap Photo adlı tek bir uygulama altında topladı . Her ReCap Pro aboneliğine dahil olan bu masaüstü uygulaması, AEC ve anket endüstrilerinde İHA'lar ile artan 3D yakalama talebine ayak uydurmak için Autodesk'in fotogrametri teknolojisinde bir dizi yükseltme yapar.

Birincisi, Autodesk, ReCap Photo tarafından kullanılan işleme motorunda değişiklikler yaptı. Yazılım, kullanıcıların kendi makinelerinde verileri görüntülemesine ve düzenlemesine olanak sağlarken, güçlü bir yerel iş istasyonundan bile çok daha fazla fotoğrafı çok daha hızlı bir şekilde işleyen bir bulut motorundan yararlanıyor. Bu bulut işleme hizmeti, 1.000 fotoğrafa kadar işleyecek şekilde ayarlandı (bu, önceki 250 fotoğraf sınırını dört katına çıkarıyor). Diğer bir deyişle, İHA'nız ile daha geniş alanların ve yapıların yakalanmasını sağlar ve bunları 3D bir ağa dönüştürdüğünüzde size zaman kazandırır.

ReCap Photo ayrıca motorunu hem NADIR hem de eğik drone fotoğrafları için optimize etti ve herhangi bir koordinat sisteminde yer kontrol noktaları belirleme yeteneğini geliştirdi, bu da görüntülerinizden oluşturduğunuz ağların ve nokta bulutlarının doğruluğunu artırıyor.

Tüm bu güncellemelere bakıldığında, ReCap'in herkes için 3D yakalama iş akışlarını iyileştirmek için en son teknolojilerden yararlanarak gelişmeye devam edeceği açıktır .

Recap Photo kullanarak Google Earth 3D'yi Gerçek 3D Modele Dönüştürün
Havadan görüntüler ve 3B modeller son derece güçlü görsel araçlardır. Genellikle, bunlar öncelikle erken tasarım ve master planlamada kullanılır. Bazı yazılım araçları doğrudan havadan görüntülere ve 3D veri sağlayıcılarına bağlanır. Maalesef Google, temel 3B verileriyle bağlantıyı gerçekten açmadı. Ancak ondan görüntüler yakalayabilir ve ardından Recap Photo gibi başka bir fotoğraftan ağa araçla yeniden oluşturabiliriz. Yalnızca havadan görüntülerden oluşturulan izometrik bir 3B dünya görünümünden 3B bir ağ oluşturacağınızı unutmayın. Temel olarak çıktınız değişecek ve muhtemelen yüksek kalitede olmayacaktır. Ancak erken tasarım ve ana planlamada amaçlanan kullanım için aşağıdaki iş akışı yararlı olabilir ...

Not: Lütfen bu tür bir kullanım için bu verilerin lisansını ve telif hakkını araştırın.

Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

İstediğiniz uygulamada (Google Earth, Google Haritalar veya benzeri) istediğiniz 3D izometrik hava görüntülerini açın

* Not: Kullanıcının ilgili telif hakkı kısıtlamalarından haberdar olması
ScreenToGif'i açın ( buradan indirilebilir ). Bu, ekranın anlık görüntülerini çok hızlı bir şekilde oluşturmak için kullanılır.
Sahneyi, ScreenToGif penceresini gerçek görüntülerin üzerine uygun şekilde yerleştirecek şekilde ayarlayın

Kayda başlayın ve
burada gösterildiği gibi en az 360 derece yavaşça yörüngede dönün

ScreenToGif'te görüntü klasörünü açın

Resimleri PNG'den JPG'ye dönüştürün (Irfanview Batch Convert kullandım)
Recap Photo'ya yükleyin, yeni Object projesi yapın, 12 bulut kredisi harcayın ve mesh oluşturmaya başlayın
Meshlemeden sonra, Recap'te modeli iki bilinen nokta arasındaki mesafeye göre ölçeklemek için ölçüm ölçek aracını kullanın

3B Modeli Özet'ten dışa aktarın. Çeşitli formatlar mevcuttur. Bu durumda, Y-Up ile doğrudan FBX'e ve doğrudan Revizto'ya ithal ettim. Ayrıca F BX'i AutoCAD'e ve ardından Revit'e aktarabilir veya önce modelin bazı bölümlerini OBJ aracılığıyla silmek için Meshmixer'a getirebilirsiniz .
Revizto'da, doğrudan FBX içe aktarma şu şekilde görünür:

Revizto'da sayfa yerleşimi. Basitçe bir PDF ve ücretsiz olarak kullanılabilen havadan görüntülerle, artık kullanıma hazır bir 3D işbirliği çalışma alanımız var:

ReCap Photo, Autodesk'in yükseltilmiş Photo-to-3D bulut hizmetini kullanan bir masaüstü uygulamasıdır.ReCap Photo'nun eklenmesi, UAV ve drone fotoğraf yakalama iş akışlarını destekleyen özelliklerle ReCap Pro aboneliğinin değerini artırır. ReCap Photo kullanarak fotoğraf dokulu ağlar, coğrafi konumlu fotoğraf tabanlı nokta bulutları ve yükseklik haritaları ile yüksek çözünürlüklü ortografik görünümler oluşturabilirsiniz.

ReCap Photo'nun özellikleri ve avantajları şunları içerir:

1.000 fotoğrafa kadar işleyebilen yeni bir fotogrametri motoru, önceki maksimum 250 fotoğraftan 4 kat daha fazla iyileştirme (not: bulut hizmetini kullanmak Autodesk Bulut Kredilerini kullanır)
Herhangi bir koordinat sisteminde GPC'leri (Yer Kontrol Noktaları, anket noktaları) ayarlama yeteneği.
Dikey ve nadir fotoğrafları desteklemek için yeni işlevsellik (dronlar ve İHA'lar tarafından sitenin 90 derece yukarısında çekilen fotoğraflar)
3D fotoğraf dokulu ağınızı görüntüleyin
Coğrafi konumlandırılmış ortografik görünümü görüntüleyin, yakınlaştırın ve uzaklaştırın ve ölçümler, etiketler ve açıklamalar ekleyin.
Ek meta verileri (ölçümler, etiketler, açıklamalar) dahil olmak üzere projeyi herhangi biriyle paylaşın.
Lazer tarama noktası bulutlarını İHA tabanlı nokta bulutlarıyla birleştirin.

FOTOGRAMETRİK FOTOĞRAF ÇEKERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ
Fotogrametride yazılımlar ne kadar önemli ise, iyi bir fotoğraf çekmekte o kadar önemlidir. Aslında bir çoğumuz otomatik ayarlarda fotoğraf çekeriz.  Fotoğrafçılık dersi almadığımız veya merak edip öğrenmediğimiz için de olabilir. Halbuki en kötü bir kameraya bile sihirli ayarlar yaparak cam gibi net fotoğraflar almamız mümkündür. Gelişen ve değişen son teknolojik insansız hava araçlarında uçuş öncesinde  aracımız havada iken bile bazı ayarları yaparak mükemmel netlikte fotolar elde etmek mümkündür.
İnsansız Hava Araçları kameralarından en iyi görüntü elde edebilmek için bazı yönergeler vardır.
Bunlardan en önemli olanlara değineceğiz.
Kamera ayarları
Fotogrametri işlemi (fotoğrafları 3B modellere dönüştürme) bir dizi fotoğrafa bakar ve kamera konumunu, yönünü, lens türünü ve lens bozulmasını yeniden yapılandırır. Bunu, tüm sahnedeki fotoğraflar arasında pikselleri / noktaları karşılaştırıp eşleştirerek ve görsel özellikler üzerinde eşleştirme / üçgenleme yaparak yapar. Süreçten en iyi şekilde yararlanmak ve mümkün olan en iyi 3D modelleri elde etmek için izlenmesi gereken birkaç temel kural vardır:
ÇEVRE (Aydınlatma koşulları)
Güçlü döküm gölgeleri olan ortamlardan kaçınılmalıdır. Yeniden yapılandırma için eşleştirilebilecek pek çok özellik olmadığından, gölgeler yeniden yapılandırma sürecinde iyi çalışmaz.
İç mekanlar:
- Nesne, yüksek kontrastlı gölgeler üretmeyen dağınık ışıklı bir odaya yerleştirilmelidir.
- Kamera flaşını kullanmayın. Flaş, fotogrametri işlemi için tavsiye edilmeyen ışık pozlaması açısından her fotoğrafı farklı kılabilir.
Dış mekanlar:
- Gün ortasında parlak güneş altında çekim yapmaktan kaçının. En iyi zamanlar sabahın erken saatlerinde, öğleden sonra geç saatlerde veya bulutlu günlerdir.
EKİPMAN
- Fotoğraflar doğru şekilde çekilirse herhangi bir kamerayla iyi sonuçlar alınabilir. Ancak plastik camlar netlik açısından ancak bu kadar ileri gidebilir. Yüksek detaylı sonuçlar elde etmek için iyi bir lens fark yaratır.
- Önerilen sabit lenslerdir. Sabit lensin odak değişikliği yoktur, bu da fotogrametri işlemi için iyidir. Önerilen bir lens 50 mm'dir.
- Mümkün olduğunca, fotoğraflar tripod ve kamera tıklayıcısı ile çekilmelidir. Fotoğrafın tamamını netleştirmek için bazen geniş bir alan derinliği ayarlamak gerekebilir. Bu, kameraya çok az miktarda ışık geleceği anlamına gelir, bu nedenle deklanşör hızının uzun zaman aralığında ayarlanması gerekir. Uzun deklanşör aralıkları, kameranın en küçük titremesiyle daha çok bulanık fotoğraflar ile sonuçlanacaktır. Tripod ve tıklama, daha net fotoğraflar elde etmenizi sağlayacaktır.
FOTOĞRAF YAKALAMA STRATEJİLERİ VE SAHNE KURULUMU
Stratejileri yakalama

- Hedeflenen nesne her zaman resmin ortasında olmalı ve fotoğraf çerçevesinin çoğunu doldurmalıdır. Bu, görüntüden daha fazla pikselin eşleştirme işlemini yapmak için motordan kullanılacağı ve sonuçta daha ayrıntılı 3B modellerle sonuçlanacağı anlamına gelir.
- "Zengin" arka plan yardımcı olabilir. Tek bir nesneyi çekiyorsanız, tek renkli bir yüzeye yerleştirmekten kaçının.
- Yakalama işlemi sırasında sahnedeki nesnelerin veya arka planda yürüyen insanların hareket etmesi büyük değildir. Fotoğraflardaki hareketler, yeniden yapılandırılan son modeldeki bozulmaların en büyük nedenlerinden biridir.
- Birden çok üst üste binen fotoğraf olmalıdır, bu nedenle her küçük özellik farklı fotoğraflarda en az üç kez çekilir. Nesne ile aynı uzaklık ve yükseklikten her% 5 derecede bir fotoğraf çekmek iyi bir uygulamadır. Yüksek detaylı modeller için, nesnenin birden çok yakalanmış yüksekliği olabilir; bu, küçük için 50-70, heykel gibi orta büyüklükteki nesneler için 70-100 ve binalar için 180-200 fotoğrafla biter.
- Çerçeveler arasında yeterince örtüşme yoksa çok sayıda fotoğraf olması yeterli değildir. Daha fazla örtüşme, daha sıkı, daha doğru 3D modelle sonuçlanacaktır.
- Aşağıdaki şema, iç mekanlar için atış stratejisini iyi bir şekilde göstermektedir. Odanın ortasından fotoğraf çekmek ve etrafında dönmek yerine, duvarlar boyunca hareket edin ve diğer yönde fotoğraf çekin. Bununla, hesaplama sürecine yardımcı olan daha fazla açı yakalanır.
- Dış mekanlarla çalışırken, tek bir noktada durmaktan ve 'panorama benzeri' küresel fotoğraflar çekmekten kaçının. İster iç ister dış mekan olsun, bir sonraki fotoğrafı çekerken her zaman biraz hareket edin.
Dış mekanlar için Yakalama Stratejileri
FOTOĞRAF KALİTESİ
- Fotoğraflar tüm sahne boyunca net ve net olmalıdır. Tüm resimlerin net olması ve sadece 3B olarak yeniden oluşturmaya çalıştığımız nesnenin olmaması önemlidir. Pikseller tüm fotoğrafta karşılaştırılır. Set içinde çok az bulanık fotoğraf varsa, projeyi yeniden yapılandırma için göndermeden önce bunları kaldırmak çok önemlidir.


- Tüm çekim sırasında kameranın ışık pozlama ayarları mümkün olduğunca aynı tutulmalıdır.
- Mümkün olduğunca ISO 100 kullanın (ISO ne kadar düşükse o kadar iyidir). Sadece diyafram açıklığını ve deklanşör hızını ayarlayarak gerekli kaliteyi elde etmeye çalışın. ISO 100, fotoğraflardaki en az kumlanma miktarını oluşturur.
- Çekim işlemine başlamadan önce, fotoğrafınızın ne kadar net olduğunu ve doğru kamera ayarlarının seçilip seçilmediğini kontrol etmek için birkaç test fotoğrafı çekin ve en son piksele kadar yakınlaştırın.

Autodesk ReCap Pro 2021 fotogrametride hangi  yenilikler getirdi ?
Autodes ReCap Pro Küresel Fotogrametri Yazılımları araştırmasında Autocad Recap Pro 3. sıraya gelmesini programın güclü arayüzü, kolay kullanımı ve Autocad kullanıcıları tarafından hemen benimsenmesi olarak gösterilebilir. Autodes Recap Pro 2021 modeli hangi yeni özellikler getirdi bir göz atalım; 

ReCap Pro'nun 2021 en yeni sürümüyle tanışın

Autodesk'te, gerçeklik yakalamada muazzam bir değer görüyoruz. AEC koleksiyonunun bir parçası olarak ReCap Pro - gerçeklik yakalama yazılımımız - kullanıcıların mevcut ve inşa edildiği gibi koşulları daha iyi anlamasına ve doğrulamasına yardımcı olur. ReCap Pro, fiziksel dünyayı dijital bir varlığa dönüştürmekle kalmaz - ister bina, tünel, yol veya tüm şehir olsun - aynı zamanda bir dizi uygulamayı kapsayan bir proje yaşam döngüsünün herhangi bir noktasında da kullanılır.

Müşterilerimizi dinleyerek, birçok özelliğin hızını ve kullanım kolaylığını artırmak için ürünlerimizi daha da geliştiriyoruz. Bugün, Reality Solutions ekibimiz, aşağıdakiler dahil olmak üzere yeni yükseltmelerin bir listesiyle ReCap Pro'nun 2021 sürümünü duyurmaktan heyecan duyuyor:

Bir Kullanıcı Koordinat Sistemi ayarlamayla ilgili iyileştirmeler

ReCap Pro kullanıcılarının artık başlangıç noktasını seçmek için bir nokta bulutuna tıklayarak ve ardından xy, yz ve xz düzlemlerini seçmek için nokta bulutundaki bir düzleme tıklayarak Kullanıcı Koordinat Sistemini (UCS) ayarlamaları gerekmez. Artık kullanıcılar bu değerleri görsel olarak tahmin etmeye çalışmak yerine manuel olarak yazabilirler. Yönlendirme ve kaynak seçimi daha hızlı ve daha doğrudur. Bu güncelleme, Kasım ayında piyasaya sürülen ReCap 2020.1 sürümünde yapılmıştır ve ayrıca ReCap 2021'de de mevcuttur. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Proje Gezinmesine Yönelik İyileştirmeler

ReCap Pro'da proje genel bakış haritasından ve panoramik görüntü gezinme sürecinden birkaç tıklamayı ortadan kaldırdık. Kullanıcılar, mümkün olan her iki görünümde de eşzamanlı proje gezintisi ile Genel Bakış ve panoramik görüntüleri yan yana gösteren yeni bir ekran göreceklerdir. Yeni ekran, tıklama süresinden tasarruf etmenin yanı sıra yönlendirmeyi de çok daha kolay hale getiriyor. Nasıl çalıştığını görmek için bu videoyu izleyin.

"Recap Pro 2021'de bazı yeni gelişmeler görmek güzel. Yeni proje gezinme araçları büyük nokta bulutu üzerinde çok kullanışlıdır, nokta bulutunu seviyeye göre dilimleyebilir ve aynı anda tarama konumunun plan görünümünü ve gerçek görünümü yan yana görüntüleyebiliriz. yan." - Mario Laflamme, Geliştirme Müdürü, BBA.

Proje Oryantasyonunda Yapılan İyileştirmeler

Kullanıcı Koordinat Sistemine (UCS) ek olarak N / G / E / W koordinatlarını ve Dünya Koordinat Sistemini (WCS) gösteren genel bakış haritasına yeni bir pusula widget'ı ekledik. Kullanıcıların artık WCS ayarını görmeleri gerektiğinde UCS'yi bir iletişim kutusundaki WCS'ye sıfırlamaları gerekmez. Yeni pusula widget'ımız, kullanıcıların UCS'lerinin XY eksenini doğrudan genel bakış haritasında ayarlamasına da olanak tanır. Nasıl çalıştığını görmek için bu videoyu izleyin.

Görüntü Doğruluğunda İyileştirmeler

ReCap Photo'nun yeni sürümü - ReCap Pro'da bulunan 3B fotoğraf rekonstrüksiyon çözümümüz ile - kullanıcıların Real Time Kinetic (RTK) veya Post ile donatılmış drone'lardan alınan görüntülerin 3B yeniden yapılandırılması için Yer Kontrol Noktaları (GCP'ler) toplamasına veya ayarlamasına gerek kalmadı. Kinematik (PPK) GPS düzeltme teknolojisinin işlenmesi. Kullanıcılar, ReCap Photo'da RTK / PPK teknolojisinden daha iyi yararlanarak önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlayabilir. Aynı derecede önemli olan yeni sürüm, anket iş akışları için gereken 3D yeniden yapılandırma doğruluğunda önemli iyileştirmeler sağlıyor.

Daha Yüksek Çözünürlüklü Görüntüler

ReCap Pro 2021 ile görüntü kalitesi iyileştirmesi. SenseFly eBee X Sabit Kanatlı Drone ile drone görüntüsü yakalama.

Kullanıcılar artık site boyutundan bağımsız olarak kullanıcı tarafından belirlenen Yer Örnekleme Mesafeleriyle (GSD'ler) eşleşen yüksek çözünürlüklü ortofotolar oluşturabilirler. Çok büyük sitelerin projeleri için oluşturulan ortofotolar artık orijinal fotoğrafların çözünürlüğüne kadar kullanıcı tarafından istendiği kadar keskin. Sonuç: küçük veya büyük şantiyeler için olsun, tüm orto görüntüleri artık doğru mesafe ölçümleri ile artık anket iş akışlarında kullanılabilir.

Taramayı İçe Aktarmaya Yönelik İyileştirmeler

Kullanıcılar, ReCap Pro'da tarama içe aktarma hızını yüzde 20'ye kadar artıran ek geliştirmelerimizden önemli ölçüde yararlanır. ReCap Photo hizmeti ile kullanıcılar, hava projelerinde önceki hızın yaklaşık 2 katı olan bir fotoğraf yeniden yapılandırma işleme hızı bekleyebilirler.

ReCap Pro aboneliğimiz için 30 Günlük Ücretsiz deneme mevcuttur. Ücretsiz deneme ayrıntılarını burada görün İndirme Linki: Recap Pro indir

 

Yorum Yaz