Avcılar inşaat 1000 kişilik konteyner yaşam alanı kuracak

Kahramanmaraş'ta 100 kişilik konteyner kent kuran Avcılar, İzmir'de ise 1000 kişilik konteyner yaşam olanı kuracak. Yardım çalışmaları için ayrılan bütçe 50 Milyon Lirayı aştı.  

Avcılar İnşaat, 10 ili kapsayan deprem felaketinin hemen ardından kriz masası kurdu. AFAD ve İzmir Valiliği ile koordineli çalışan Avcılar Kriz Masası ilk etapta yapılacak destekleri belirledi. Avcılar Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı ve Yönetim Kurulu Üyesi Şener Avcı'nın da arasında olduğu 30'un üzerinde personel, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Egemenlik Mahallesi'nde yardım çalışmalarına destek verdi. Bu çalışmalar sürerken ikinci etap olarak teknik ekipmanlar, iş makinaları, jeneratörler, akaryakıt ile yaşam konteynerleri ve temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı 6 TIR deprem bölgesine gönderildi. AFAD koordinasyonunda bölgede çalışan Avcılar ekibi, 9 yaşındaki kız çocuğunu 135.saatte  kurtardı.

Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı (ortada) ve Yönetim Kurulu Üyesi Şener Avcı (soldan dördüncü) deprem bölgesine giderek yardım çalışmalarına katıldı.

KAHRAMANMARAŞ'TA KONTEYNER KENT Egemenlik Mahallesinde 100 kişilik konteyner yaşam alanı oluşturmak için çalışmalarını sürdüren Avcılar, 500 kişilik bir yemekhane de kurarak depremzedelere destek vermeye devam ediyor. Ayrıca gıda başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı da yine AFAD koordinasyonunda yapılıyor. Bölgede kurtarma çalışmalarının ardından başlayacak enkaz kaldırma ve yeniden inşaa sürecinin bir yılı bulacağı için Avcılar, daha fazlası için de harekete geçti. İzmir'de ayrı bir konteyner kent kurma kararı alındı.  

Avcılar İnşaat , Bayraklı’daki geçici konaklama merkezindeki konteynerlerin deprem bölgesine gönderilmesinden sonra aynı yerde 1000 kişilik yeni bir konteyner kent kuracak. 

1000 KİŞİLİK YAŞAM ALANI İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger  ve AFAD ile yapılan görüşmeler sonucunda Bayraklı’daki İzmir Valiliği AFAD Bayraklı Geçici Konaklama Merkezi’ndeki konteynerlerin deprem bölgesine gönderilmesiyle boşalan alana Avcılar, 1000 kişilik yeni bir konteyner yaşam alanı ile 1000 kişilik yemekhane kuracak. Depremzedelerin gıda başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçları karşılanacak. Avcılar'ın depremzedelere destek için ilk etapta ayırdığı bütçe 50 Milyon lirayı aşmış oldu.

 Deprem bölgesinde ise 100 kişilik konteyner kent kurulma çalışmaları devam ediyor.

BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE TUTACAĞIZ İdris Avcı, “Evlerini kaybeden hastalar, yaşlılar, hamileler var. Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasından sonra enkazların kaldırılması zaman alacak. Bu noktada orada, sağlıklı bir ortam olmayacak. Depremzedeler için öncelikli olarak sıcak bir yuva lazım. Bunun için Bayraklı Geçici Konaklama Merkezinde, Avcılar olarak yeni bir konteyner kent kuracağız. Depremzedelerin tüm ihtiyaçları burada karşılanacak, onları başımızın üstünde tutacağız. Mutfaktan, sağlık merkezine kadar içinde her şey olacak. Ayrıca çocukların eğitimlerine devam etmesi için de tüm planlamalar yapıldı" dedi.  Avcılar İnşaat, İzmir depreminde de stoklarında yer alan tüm gayrimenkulleri depremzedelerin kullanımına açmış, bir yıl boyunca depremzedelere sıcak bir yuva sağlamıştı.

Ayrıca depremzedelere yönelik AFAD koordinasyonunda yardım çalışmaları da sürüyor.

Yorum Yaz