AYVALIK MAVİ BAYRAK’TATÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

AYVALIK MAVİ BAYRAK’TATÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
AYVALIK MAVİ BAYRAK’TATÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Bu yıl 14.'sü Antalya'da düzenlenen Mavi Bayrak Yerel Sorumlular Semineri ilgili bakanlık ve belediye temsilcilerinin yer aldığı 120 katılımcı ile gerçekleştirildi.

haber arası detay


Etkinlikte Ayvalık Belediyesi tarafından 2022 yılı yaz sezonunda yapılan farkındalık etkinlikleri örnek gösterildi. Seminerin ikinci gününde Ayvalık Belediyesi Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu Lütfü Kotan tarafından, Büyük Deniz Çöpleri Anıtı ve İzmaritsizAyvalık farkındalık çalışmaları ve Uluslararası Karikatür Yarışması katılımcılara anlatıldı.


Her zaman Mavi Bayrak'ın önemine vurgu yapan ve sürdürülebilir olması için emek harcayan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, konu ile ilgili yaptığı açıklamada;
"Mavi Bayrak kriterlerinden biri olan çevre farkındalık etkinlikleri, Mavi Bayrak'ın sürdürülebilir olmasındaki önemli etkenlerden biridir. Ayvalık Belediyesi olarak yıl içerisinde birçok çevre farkındalık çalışmaları yaparak çevre bilinci oluşturmayı amaç edindik. Yaptığımız etkinliklerle Ayvalık'ta yaşayan herkesin ortak bir çevre bilinci ile hareket etmesini amaçlamaktayız. Etkinlikler, sadece Mavi Bayrak kriteri olarak değil, temel sorumluluk bilinciyle kentin tüm paydaşları dahil edilerek yapılmaktadır. Her sene etkinliklerimiz çeşitli konular içermektedir. 2022 yılında yaptığımız etkinlikler için 'Sanat ve Çevre' konusu ana başlık olarak seçildi. Bu kapsamda Sebahat Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi ile ortaklaşa yaptığımız Büyük Deniz Çöpleri Anıtı ve Tema Ayvalık İlçe Temsilciliği ile düzenlediğimiz İzmaritsiz Ayvalık Uluslararası Karikatür Yarışması'nın TÜRÇEV tarafından örnek gösterilmesi, kentimiz adına gurur verici olmuştur. Mavi Bayrak çalışmalarımız aynı kararlılıkla devam edecektir" dedi.


Balıkesir'in en çok Mavi Bayrak'a sahip ilçesi konumunda bulunan Ayvalık, 2019 yılından günümüze bayrak sayısını en çok arttıran ilçeler arasında dikkat çekiyor. Ayvalık Belediyesi de işletmesi olduğu plajlarında bayrak sayısını birden beşe çıkarmıştır.

Yorum Yaz