Balıkesir'in gündemi Turizm oldu.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden seyehat acentaları ve BTK ların katılımları ile Balıkesir ilinin Turizm potansiyeli , Alternatif turizm yatırımları, Turizm sezonunun 12 aya yayılması, Ekoturizm, Doğa Turizm, Agro Turizm, Gastronomi Turizmi gibi bir çok dal masaya yatırıldı.

Kuzey Ege’nin zengin kültürel miraslarının ve turizm potansiyelinin geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulumuzun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği Balıkesir Info Turu kapsamında Edremit’te düzenlenen gala yemeği, Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz B. Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, BTK Başkanlarımız ve Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen seyahat acentalarımızın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda, Balıkesir’in turizmin her alanında geliştirilmesi ve yeni turizm rotalarının oluşturulması için görüşler paylaşıldı.

Bu önemli organizasyonu düzenleyen Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanımız Ahmet Çelik’e, değerli katılımlarından ötürü Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak'a, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz'a ve tüm seyahat acentalarımıza teşekkür ediyoruz.

Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulumuzun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği Balıkesir Info Turu’nun ikinci günü Zağnos Paşa Camii ziyaretiyle başladı.

Balıkesir Kuvayi Milliye Müzesi ziyaretinin ardından, Edremit’te Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanımız Firuz B. Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, BTK Başkanlarımız, İhtisas Başkanlarımız ve Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen seyahat acentalarımızın katılımıyla gala yemeği düzenlendi.

Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulumuzun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize ettiği Balıkesir Info Turu’nun üçüncü günü, Hasan Boğuldu gezisi, zeytinyağı fabrikası, Güre Kazdağı Müzesi ve Havran Kent Müzesi ziyaretleriyle devam etti.

Havran Nermin Hanımın Çiftliği’nde Balıkesir kahvaltısı tanıtımının ardından Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) ziyaret edildi, günbatımı seyri için Ayvalık Şeytan Sofrası’na hareket edildi.

Akşam düzenlenen yemekli toplantıya Ayvalık Belediye Başkanı Sayın Mesut Ergin, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İlkay Karaağaç, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, BTK Başkanlarımız ve seyahat acentalarımız katılım sağladı.

Info turu dördüncü gününde, Cunda Adası ve Ayvalık Çarşı gezisinin ardından Küçükköy’de düzenlenen öğle yemeği programıyla sona erdi.

Balıkesir'in turizm potansiyelini geliştirmek ve yeni iş birliktelikleri oluşturmak amacıyla programı organize eden Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanımız Ahmet Çelik’e, değerli katılım ve desteklerinden ötürü Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak'a, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz'a, BTK Başkanlarımıza ve tüm seyahat acentalarımıza teşekkür ediyoruz.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden seyahat acentalarımızın ve BTK Başkanlarımızın katılımıyla gerçekleşen Balıkesir Info Turu, Kyzikos Antik Kenti, Bandırma Arkeoloji Müzesi ve Manyas Kuş Cenneti ziyaretleriyle başladı.

Bölgeler arasında tanıtımı sağlamak ve yeni iş imkanlarının geliştirilmesi amacıyla düzenlenen programa Başkan Yardımcımız Ali Bilir, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Nalan Yeşilyurt ve Soner Bacaksız, Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulu Başkanımız Ahmet Çelik ile Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü İlkay Karaağaç eşlik etti.

Çanakkale-Körfez Bölge Temsil Kurulumuzun organize ettiği turun ilk günü, düzenlenen akşam yemeği programıyla sonra erdi.

4 gün sürecek program boyunca Kuzey Ege’nin tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra gastronomi ve alternatif turizm rotaları keşfedilecek.

TÜRSAB ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ortak organizasyonuyla TÜRSAB bölge başkanları Balıkesir’de bir araya geldi. Balıkesir gezisi rotasında doğal şehir Sındırgı’yı ziyaret eden heyet ilçeye hayran kaldı. Akpınar Yaşam Merkezi çok amaçlı salonda Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş tarafından ilçenin tanıtılması ve sanal gezi ile başlayan tur, ilçe merkezindeki turizm yatırımlarının incelenmesi ile devam etti. İlçede bulunan güzelliklerin tam bir turizm destinasyonu olmaya aday olduğunu belirten heyet turizm rotası içerisinde Sındırgı ilçesinin de yer alacağını belirtti.

Yorum Yaz