Başkan Aras Ekoturizm'in speküle edilmemesi için gündemden çektik.

Bodrum Belediyesi 2022 Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Kamuoyu ve basında spekülasyona mahal vermemek için Sazköy Ekoturizm amaçlı planlama gündemden oy çokluğu ile çekildi.

Başkan Aras Eko turizm ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. " Ekoturizmi destekliyor ve Mandalina bahçelerini Ekoturizme kazandırmak istiyoruz. Biz ekoturizmi destekliyoruz. Eko turizm konusunda farklı görüşü olan varsa mutlaka söyleyebilir. Ekoturizm kırsal kalkınma ile bağlantılı bir konudur. Özellikle son dönemde mandaline bahçelerini ciddi bir şekilde kaybediyoruz. Mandalina bahçelerini Ekoturizme kazandırmak istiyoruz. Mandilina bahçeleri içerisine vatandaşın başını sokacak bir ev yaptırmazsanız. ya da 3-5 odalı pansiyon yaptırmazsanız, oralar terk edildi gitti, zaten su yok, biz Bitez ve Ortakent'te mandalina bahçelerini ekoturizme kazandırmak istiyoruz. Mandaline bahçelerine %5 imar emsal uygulanmasını bakanlıktan talep ettik. Bakanlığımızdan gelecek kararı tabiki bekliyoruz. mandalina bahçelerinde en azından yaşam olabilsin, Eğer mandalina bahçelerini kendi haline bırakırsak buralar tamamen terk edilecek, o mandalina ağaçlarını bir daha rüyamızda göreceğiz. çocuklarımız onları tanıyamayacak bile...ya da Bodrum sonuçta turizm ile geçinen bir kent. her zaman öyle olmuştur. son dönemlerde inşaat sektörü ivmelenmişse de , onun da ivmelenmesinin sebebi Bodrum'un turizm potansiyelidir. Kırsal Turizm ( Ekoturizmi ) her zaman destekliyoruz. "

Ancak görüldüğü üzere kamuoyu ve meclis gruplarında bile tartışmaya açan bu maddeyi buraya kadar gelmiş olmasına rağmen , bizim desteklediğimiz madde , belirli şartlar olması lazım. Ekoturizmin belli emsallere bağlanması lazım. ben gündemden çekiyorum , Ekoturizm amaçlı planlamayı belli spekülasyonlara mahal vermemek için  gündemden çekiyorum, arkadaşlar diyerek oylamaya sundu ve oylama sonunda Ekoturizm amaçlı imar planı bir sonraki gündemde görüşülmek üzere oy çokluğu ile çekildi. 

Sazköy Mahallesi, Kızılören Mevkii, 118 ada 25,30,31,32 parsel numarasında kayıtlı taşınmazlara ilişkin “Ekoturizm/Kırsal Turizm Tesis Alanı Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Değişikliği” teklifine ilişkin, 28/03/2022 tarihli komisyon raporunun görüşülmesi.” ile ilgili Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras  yetki kullanarak bu maddeyi gündemden çekti. 

gündemin diğer maddeleri şöyle gerçekleşti; Bodrum Belediyesi 2022 Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.  32 gündem maddesi ile toplanan Belediye Meclisi’nin açılışından önce sanatçı Aslı Omağ ve orkestrası katılımcılara mini bir konser verdi. Meclis toplantısı Bodrum Belediyesi sosyal medya hesaplarından işaret dili çevirisiyle birlikte canlı yayınlandı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras toplantı öncesi, göreve geldiği günden itibaren geçen 3 yıllık sürede Bodrum Belediyesi olarak hayata geçirdikleri çalışmaların yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi. Altyapı konusunda kendilerinin ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çokça eleştirildiklerini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Herkes bilmeli ki Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da 1 milyar 40 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştiriyor. Bunu göz ardı edemeyiz. Çalışmalardaki aksaklıklar ya da mağduriyetler tabii ki kesinlikle haklı serzenişlerdir ama bu zamana kadar Turgutreis’te neden bir arıtma tesisi yok bunu düşünmeliyiz. Neden biz ön bir arıtmayla 80 bin kişinin atık suyunu denize veriyoruz? Bunu bir ortaya koymak lazım. İşte bu dönemde bütün siyasi sonuçlarına rağmen bu işleri bitireceğiz ve yapacağız dedik. Ben bu konuya sonuna kadar sahip çıkıyorum. Tabii ki mağduriyetlerin giderilmesi için de çalışıyoruz, yollarımızı da yapacağız. Arıtma tesisi yetersizliği sebebiyle birçok çevre sorunu da mevcut. Bilin ki bunlara da bir nokta koymak gerekir. Eleştirileri insanlar lütfen vicdanlarını dinleyerek yapsınlar. Burada yapılan çalışmalar kötülenerek, siyasete malzeme edilerek bir yere varılamaz. Burada çevre felaketlerini önleyecek çalışmalar yapılıyor. Gündoğan’a arıtma tesisi yapımı için de çalışmalar devam ediyor. Turgutreis’in ardından orası da yapılırsa Bodrum’da yüzde yüze yakın bir alan arıtma tesisine kavuşmuş olacak. Bu çalışmalar kimseyi rahatsız etmek için değil, Bodrum’da nüfus artışının getirdiği çevre sorunları ve problemleri geride bırakmak için yapılıyor. Buradan Büyükşehir Belediyemize tekrar teşekkür ediyorum. Mücadelemize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bodrum’u daha yaşanılabilir, sokaklarımızı engelliler, çocuklar ve yaşlılar açısından daha erişilebilir bir hale getirmek için çalışacağız. Turizmi, esnafımızı ve dar gelirli vatandaşımızı rahatlatacak önemleri her zaman alacağız.” dedi. 

Şeffaflık Komisyonu Başkanı Hülya Aşkın’ın komisyonun raporunu okumasıyla başlayan toplantı, 3 önergenin gündeme alınmasıyla devam etti. Cadde ve Sokak İsimlerini Belirleme Komisyonu tarafından görüşülen 4 cadde ve 1 parka Bodrum’a ve bölgesine katkıları olan kişilerin isimleri verildi.  1 yıl boyunca görev yapacak olan encümen ve komisyon üyeleri de yapılan oylamalarla belirlendi.  Bodrum’da yaşayan çocukların belediye yönetimine katılması ve söz sahibi olmaları için Bodrum Belediyesi Çocuk Meclisi’nin kurulması teklifi Toplumsal Eşitlik Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilirken daha önce komisyonlara havale edilen maddeler de mecliste görüşülerek karara bağlandı. Gündemin son maddesinde Bodrum Belediyesi 2021 yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Rapor, oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Yorum Yaz