Başkan Aydın’dan Seferihisar’da 2022 değerlendirmesi

Başkan Aydın’dan Seferihisar’da 2022 değerlendirmesi
Başkan Aydın’dan Seferihisar’da 2022 değerlendirmesi

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Figen Avcıoğlu’nun sunumuyla Büyük İzmir TV ekranlarında yayınlanan Gündeme Dair programına konuk oldu. Programda Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Aydın, Seferihisar’ın temel sorunlarına değinip ilçeye yapılan devlet yatırımlarını anlattı. Tüm yılın değerlendirmesini yapan Başkan Aydın, Seferihisar gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

haber arası detay


AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Büyük İzmir TV ekranlarında yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtlayıp Seferihisar’ın temel sorunlarından bahsetti. Seferihisar Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iletişim ve koordinasyon sorunu olduğunu dile getiren Başkan Aydın, “Seferihisarlıların dile getirdiği sorunların hepsi temel sorunlar. 15 sene önce de aynı sorunlar vardı şimdi de var. Burada belediye yönetilemiyor. Büyükşehir ile arasında bir kopukluk var” ifadelerini kullandı.


AK Parti’nin Seferihisar’da yürüttüğü teşkilat çalışmalarını anlatan Başkan Aydın, AK Parti İzmir İl Başkanlığı ile koordineli şekilde yürütülen “Karınca Modeli” saha çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Aydın, önceki hafta İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir İl Yöneticileri ve çok sayıda partilinin katılımıyla Seferihisar genelinde yapılan Gönül Seferberliği çalışmasının hem parti mensupları hem de Seferihisarlılar için verimli ve keyifli bir program olduğunu söyledi. Saha çalışmalarının vatandaş ile iletişim noktasında çok değerli olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, “İl başkanımız liderliğinde ilimizde yaklaşık 3 yıldır karınca modelini uyguluyoruz. Daha önce de ilçemizde bu programı uygulamıştık. Programın kapanışını da Seferihisar’da yapmayı planladık. Eş zamanlı bir program uyguladık, öğretmenler gününde olması da ayrı bir önem kazandı. İl Başkanımızdan ilçemiz için güzel sözler aldık” diye konuştu. 


Sığacık Balıkçı Barınağı’na adım adım
Seferihisar’da balıkçı ve tur teknesi esnafının heyecanla beklediği Sığacık Balıkçı Barınağı projesinde gelinen son noktayı aktaran Başkan Aydın, “İl Başkanımızın önderliğinde 3.5 yıldır hükümetimizin bizlere olan desteğini her an hissediyoruz. Takipçisi olarak birçok projeyi hayata geçirdik. Şu an planlama aşamasında olan projelerimiz de var. Sığacık Balıkçı Barınağı’nın yapımı için İl Başkanımız son ziyaretlerinde yerinde incelemelerde bulundu. Seferihisar’da 40 km. lik bir sahil şeridimiz var. Balıkçılarımız, tur teknecilerimiz kısacası ekmeğini denizden çıkaran vatandaşlarımızın barınacakları alan yetersiz. Yeni Sığacık Balıkçı Barınağı projesi çalışmasına başlandı. O bölgede şu an çok zor şartlarda işlerini yapmaya çalışan balıkçılarımız bu liman sayesinde daha uygun koşullara kavuşmuş olacaklar. Doğanbey bölgesinde başladığımız bir balıkçı limanı projesi vardı. Proje aşaması tamamlanıyor, sonra yapım planına alınacak ve süratle yapımı gerçekleştirilecek’’ diyerek çalışmaların hızla ilerlediğini ifade etti. 


Kapasite artırımı iptal
Sığacık Yat Limanı’nın kapasite artırımı talebi üzerine vatandaş tepki göstermiş, Başkan Aydın’da vatandaşla bir araya gelerek inceleme yapmış ve uzman görüşlerine başvurmuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da bölgedeki balıkçıları ziyaret edip konunun takipçisi olacağını dile getirmişti. Yapılan girişimler ve kurulan temaslar sonucunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kapasite arttırımını reddetti. Konu hakkında konuşan Başkan Aydın, “Sığacık’ta mevcut marinanın kapasitesi doldu. Yat limanının kapasitesini arttırmakla alakalı bir talepte bulunulması söz konusu olmuştu. Biz o bölgede yaşayan vatandaşlarla bir araya gelip bu projeye bakış açılarını değerlendirdik ve oraya yapılmasının iyi olmayacağına kanaat getirdik. Şu an yat limanının kapasite arttırımı durduruldu. Bakanlık büyütülmesinin doğru olmadığına karar verdi” ifadelerini kullandı. 


Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan düşük gelirlilere konut seferberliği projesinin Seferihisar ayağındaki gelişmelere değinen AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Aydın, “2019 yılında başlayan bir projeydi. Sosyal konut projesi kapsamındaydı. İlk etap 2019 yılında başvurusu başlayıp ardından kuraları ve yapımı devam eden projeydi. Bin 22 konutun yapımı tamamlanmak üzere. Sonrasında yeni bir bin konutun planlaması yapıldı. Bunun 500 tanesinin duyurusu Cumhurbaşkanımızın 13 eylülde açıklamış olduğu konut projesi lansmanıyla yapıldı. Son 500 konutun projelendirmesi bitti. Bunları da Seferihisar’da ikamet şartıyla kura çekimi yapılacak. Yaklaşık 2 bin konutluk bir proje 3 yıl içinde tamamlanmış olacak. Yapılan ve yapılacak olan binalar depreme dayanıklı binalar olacak” ifadelerine yer verdi” dedi.
Seferihisar’da planlanan diğer bir çalışmanın da Sığacık Millet Bahçesi olduğunu söyleyen Başkan Aydın, “Sığacık Millet Bahçesi plan aşamasında. Şu anda Sığacık Millet Bahçesi’nin planlara işlemesi yapılıyor. İnşallah vatandaşlarımızın nefes alacakları çok hoş bir alan olacak. Bu alan Seferihisar’da yapılan en büyük yeşil alan düzenlemesi olacak ve Seferihisar’ın çehresini değiştirecek” diye konuştu. 
Doğanbey, Payamlı ve Ürkmez bölgesinde gerçekleştirilecek olan küçük sanayi sitesi projesinin detaylarına da yer veren Başkan Aydın, “Bu proje bölgedeki sanayi esnafımız ve bölge sakini vatandaşlarımız için çok önemliydi. Bugüne kadar yapılmadığından dolayı orada gürültü ve ses kirliliği var. Sanayi esnafımız burası tamamlandıktan sonra daha iyi şartlarda mesleklerini icra edecekler. Biz bununla ilgili 2 sene önce çalışmalara başladık. Önce esnafı bir araya getirdik. Onların taleplerini dinledik. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’dan destek istedik ve desteğini bize gösterdi. Bir alan tespiti yaptık. Hazineye ait bu alanda 4 parsel vardı ve 1 parseli DSİ’ye tahsisliydi. Önümüzdeki hafta tahsisi bitecek ve alanın projelendirmesi çalışması başlayacak. Önümüzdeki bir yıl içerisinde tamamlayıp, esnaflarımıza tahsis edeceğiz’’ dedi. 


Seferihisar’ın yeni hastanesi Büyükşehir’in 18 raporunu bekliyor
Seferihisar’ın her noktasında devlet elini hissedebilirsiniz diyen Başkan Aydın, “İlçemizdeki ihtiyaçlardan biri de hastane. Bir hastanemiz var ama artık yetersiz hale geldi. Birçok sağlık hizmetlerinden faydalanmak için vatandaşlarımız diğer ilçelere gidiyordu. Bir yer belirlemesi yaptık, 38 bin metrekare bir alanda olacak bir hastane yapmayı planlıyoruz. Bununla alakalı süreç, hem İzmir Büyükşehir hem de Seferihisar Belediyesi tarafından hızlandırılırsa ve 18 raporu çıkarsa en kısa zamanda projesi tamamlanıp, ihalesini yapacağız’’ diyerek belediyeye çağrı yaptı. 
Sporun kalbi Seferihisar’da atacak
Seferihisar’da spor adına pek çok projeye imza attıklarını vurgulayan Başkan Aydın, ‘’İlçe merkezinde bulunan ve atıl durumda kalan ilçe stadını bakım onarım ve yenilemesini gerçekleştirdik. Burada zemin iyileştirilmesi, tribünlerin ışıklandırılması ile vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Ürkmez bölgesinde atıl durumda olan bir stadımız daha vardı. Şehit Osman Koç’un adı verilen stadın kaderine terk edilmesi bizim kabul edebileceğimiz bir şey değil. Stadyumu yenilemek için çalışmalarımız hızla tamamladık. Bu ay sonunda tamamlanacak ve vatandaşlarımızın kullanımına açılacak. Diğer bir ihtiyaçsa Seferihisar’da kapalı spor salonu günümüz koşullarda kullanıma elverişli değil. Burayı da yatırım planına aldırdık. Aralık ayında yıkılacak ve ocak ayında başlanacak. Önümüzdeki yaza kadar tamamlanacak bu ve dahası ile sporun kalbi Seferihisar’da atacak” diye konuştu. 


Seferihisar’ın her gün büyüyen sorunları 
Seferihisar’ın çözülmeyen sorunlarından bahseden Başkan Aydın, “Gediz tarafından elektik altyapısının büyük kısmı yer altına alındı ve bitti. Çalışmaların tamamlanan yerlerin bir an önce tamamlanması gerekiyor. Her yağmurda pazaryerini su basmasıyla alakalı vatandaş ne yapabilir? İlçemiz yazın toz ve kışın çamurdan kurtulamadı. Ben artık ümidimi kestim.  Belediyenin yönetilmeme problemi var. Siz sistemi kurup, ekibi kanalize ederseniz bu işleri sırasıyla yaparsınız. Hala ilçede yolu, trafiği, otopark ve altyapıyı konuşmak acı verici şeyler. Biz Soyer’in, Seferihisar’ı nasıl yönettiğini gördük. Seferihisar’ın bütün sorunlarına hakim bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Önce buradan başlarsınız çünkü bu konuları daha önce yaşamışsınız. Yönetileme ve diyalog eksikliği Büyükşehir ile Seferihisar ile arasında kopukluğa neden oldu.  Soyer Seferihisarlılara verdiği vaatlerini hiçbirini yerine getirmedi. Seferihisar’da temel 5 sorun var. Bu 5 sorun gün geçtikçe artarak devam ediyor” dedi. 


Seferihisar’ın tarımsal değerinden bahseden Başkan Aydın, “Seferihisar sadece bir turizm şehri değil, aynı zamanda tarım şehri. Devletimizin üreticiye çok ciddi anlamda yapmış olduğu destekler var. Bizim kadın kooperatifleriyle alakalı bir destek projemiz vardı. İlçemizde yaşayan genç kadınların kurduğu kooperatife destek verdik ve onları bir araya getirdik. Buradaki amacımız hem yerelde unutulmaya yüz tutmuş Seferihisar’ın yöresel yemeklerini insanlarla buluşturulması hem de kadınlarımızın ürünlerinin aracısız pazarlamasıydı. Şu an bu kooperatifimizin ürünlerinin satışı için Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde bir çalışma başlatacağız. Dijital pazarlama yöntemleriyle de Türkiye’nin birçok yerine ulaştırılacak. Şu an insanların hayatına olumsuz anlamda dokunan marketlerdeki fiyat dengesizliğinin etkisini aza indirmek için de projelerimiz var. İlçemizde bir tane Tarım Kredi Kooperatif Marketi açıldı. Yaz aylarına kadar 2 tane daha açarak vatandaşlarımıza uygun ürünleri ulaştırmaya çalışacağız’’ diye konuştu. 
Başkan Aydın, “Ne oldu elektrikler mi kesildi”
Belediye’nin seçim vaatlerini yerine getirmediğini dile getiren Başkan Aydın, “Biz her fırsatta Seferihisar’ın çıkarlarını gözeten her projeye destek vereceğimizi dile getirmemize rağmen karşılığında en ufak bir talep gelmedi. Bizim engellediğimiz hiçbir şey yok. Pandemiyi öne sürüyorlar bunlar hayatın içinde olan şeyler. Önemli olan kriz anında yereli nasıl yönettiğiniz. Kriz vardı diyerek ajitasyonla bir yere gelemezsiniz. Belediyenin gelirleri kayba uğramadı. Giderleri arttıysa gelirleri de arttı. Hizmet bedellerine zam yaptı ve olan vatandaşa oldu. Siz eğer iyi organize ederseniz ve yönetirseniz ortada problem kalmaz. Seçim döneminde verilen umutlar şu an meydanda yok. Biz yerelde kazanırsak bir parmağımızı oynatacağız ve hizmetler gelecek diyorlardı. Ne oldu elektrikler mi kesildi” ifadelerini kullandı. 


Amaç Seferihisar’a hizmet
Seferihisarlıların son iki sene içinde Belediye’ye inancının azaldığını ve hizmetlerden ümidini kestiğini söyleyen Başkan Aydın, “Hemşehrilerimiz bizim çalışmalarımızı görüyor ve teveccüh gösterip taleplerini bize iletiyor. Vatandaşlarımızla diyalog haline olmamız bize heyecan ve enerji veriyor.  İl Başkanımızın liderliğinde 30 ilçe arasında bir yarış başladı. Bu yarışta 30 ilçe içerisinde Seferihisar nüfusa oranla İzmir’de ilk sırada. Biz yüzde 200 ile hedefimizi aşarak birinci ilçe olduk. 2023 yılında tarihin en önemli seçimlerden biri olacak. Tekrar iktidar olacağımız noktasında hiçbir şüphemiz yok. 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanımızın tekrar seçileceğini ve ülkemizi hizmet noktasında daha iyi noktalara getireceğini düşünüyorum” dedi. Figen Avcıoğlu’nun adaylık düşünüyor musunuz sorusu üzerine cevap veren Başkan Aydın, “Bizde görev verilir. Bana verilen görevi, görev sürecim boyunca en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorum.  Ben 4 yıldır ilçe başkanıyım. Teşkilatımla beraber Seferihisar’a faydalı olmak için siyaset yapıyoruz. Hizmet etmek için çıktığımız bu yolda büyük heyecanımız var. Yaptığımız işlere hakimiz. Biz vatandaşla her an beraberiz. Benim bundan başka bir düşüncem yok” diye konuştu.

Yorum Yaz