Bergama imar gelişim alanı ve Ovacık OSB ile gelişimini sürdürmektedir.

Bergama imar gelişim alanı ve Ovacık OSB ile gelişimini sürdürmektedir.
Plan döneminde ilçede turizm, tarımsal sanayi ve hayvancılığa bağlı olarak gelişimin süreceği beklenmektedir.
Bergama imar gelişim alanı ve Ovacık OSB ile gelişimini sürdürmektedir.

Bergama: Bergama kentinin 2000 yılı nüfusu ile 2005 yılı projeksiyon değerlerine bakıldığında, nüfus artışının süreceği görülmektedir. Plan döneminde ilçede turizm, tarımsal sanayi ve hayvancılığa bağlı olarak gelişimin süreceği beklenmektedir. Bu çerçevede Bergama İlçesi için 2025 hedef yılında 142.000 kişilik nüfus kabulü yapılmıştır.

haber arası detay

 

Çandarlı’da Kuzey Ege Çandarlı Limanı ve Tersane yatırımı gerçekleşecek, çevredeki yerleşmeler bu gelişme ile şekillenecektir. Aliağa ve Bergama Organize Sanayi Bölgelerinin önemi artacak, gelişmesi hızlanacaktır.

Menderes-Aliağa demiryolu hattının metro standardına getirilmesi, bu hat üzerinde yerleşmeyi özendirecektir. Hattın güneyde Torbalı ve Selçuk’a kadar, kuzeyde Bergama'ya kadar uzatılması, sonrasında ortaya çıkacak havaalanı ile konforlu ulaşım bağlantısı, Selçuk’ta ve Bergama'da turizm gelişmesinin ivmesini arttıracaktır.

BERGAMA: Hedef yıl için 142.000 kişilik nüfus kabul edilen Bergama kentinde, onaylı imar planlarının yetersiz olması nedeniyle, İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü  İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı aracılığıyla yeni imar planlarının elde edilmesi süreci tamamlanmış, ortaya çıkan sonuçlar da dikkate alınarak yeni gelişme alanları düzenlenmiştir. Kentsel gelişme alanlarının büyük kısmı, ilçe merkezinin batısında düzenlenmiş ve güney kesimdeki Bakırçay Büyük Ovası içerisinde
kalan verimli tarım arazilerinin korunması amaçlanmıştır. Yerleşme içinde kentsel ve arkeolojik sit alanlarının da yaygınlığı, yapılaşmanın bu alanların dışındaki bölümlere kaydırılması ve son yıllarda artan turizm etkinliğinin artacağı, kentte yerleşim alanı dışında turizm alanı için de gelişme alanlarına gereksinim duyulacağı düşünülerek, gereksinimin üzerinde bir gelişme alanı belirlenmiştir. Kentin kuzeybatısında turizm tesislerinin de planlanması için düzenlenen gelişme alanlarında yer alacak turizm alanlarının yapılaşma koşullarının alt ölçekli planda belirlenmesi, bu bölgede düzenlenecek turizm tesis alanları dışında kalan bölge için geçerli olması kararlaştırılmıştır. 

İzmir İl sınırları içindeki organize sanayi bölgelerinden Çiğli’deki Atatürk OSB, Kemalpaşa OSB, Kemalpaşa Bağyurdu OSB, Tire OSB, Aliağa OSB, Bergama OSB, Kınık OSB, Torbalı OSB, Tekeli OSB ve Pancar OSB (Torbalı-II) karma organize sanayi bölgeleri olarak kabul edilmiştir.

Yapılan düzenleme ile Liman ve sanayi tesisleri nedeniyle oluşacak ağır taşıt trafiğinin, kentsel
bağlantı yoluna dönüşmüş olan İzmir-Aliğa-Bergama-Kınık karayolu bağlantılarından ayrıştırılması amaçlanmış ve İzmir’in özellikle kuzey kesimlerinden İstanbul yönüne alternatif bir bağlantı sağlanması, İzmir-Kemalpaşa-Turgutlu otoyol aksında oluşacak yoğunluğun bir bölümünün azaltılması da amaçlanmıştır.

Bunun yanında, özellikle havaalanına uzak konumda bulunan İzmir’in kuzey kesimlerinin gerek demiryolu ve gerekse karayolundan hava limanına erişimlerinin güçlendirilmesi Bergama, Dikili ve Aliağa’dan havaalanına konforlu ve hızlı erişimin sağlanması da plan kararları arasında benimsenmiş ve buna uygun demiryolu düzenlemeleri
yapılmıştır.

Planlama Bölgesi içindeki alanlardan, İzmir’in Çeşme, Urla, Seferihisar, Karaburun, Foça, Aliağa ve Bergama ilçeleri ile Manisa’nın Kırkağaç ve Akhisar ilçeleri öne çıkmaktadır. Yatırım kararı alınmış çok sayıda alanda rüzgâr enerjisi kullanılarak elektrik enerjisi üretilmesi için çalışmalara başlanmış, bazı alanlarda santral kuruluşu tamamlanarak üretime başlanmış, çok sayıda alanda yapım aşamasına gelinmiştir.

 

Bergama Yortanlı Barajı ve Antik Kent yerleşkesi Turizm Tesis Alanı Lejantı

Google Earth üzerinde gösterim

HARİTAHABER OLARAK HİZMETLERİMİZ.

Yorum Yaz