Bluesky, Sensör Yatırımı ile Acil 3D Haritalama Verisi İhtiyacını Karşılıyor.

Bluesky, Sensör Yatırımı ile Acil 3D Haritalama Verisi İhtiyacını Karşılıyor.
eğik ve dikey hava fotoğrafçılığının yanı sıra LiDAR'ı da içeriyor.
Bluesky, Sensör Yatırımı ile Acil 3D Haritalama Verisi İhtiyacını Karşılıyor. Bluesky, Sensör Yatırımı ile Acil 3D Haritalama Verisi İhtiyacını Karşılıyor.

Bluesky, Sensör Yatırımı ile Acil 3D Haritalama Verisi İhtiyacını Karşılıyor. Hava haritalama şirketi Bluesky International, Hexagon'dan en yeni yüksek performanslı hava haritalama sensörünü satın aldıktan sonra, İngiltere'nin önde gelen 3D haritalama verileri sağlayıcısı olarak konumunu güvence altına aldı. Leica CityMapper-2, dünyanın tek hibrit eğik görüntüleme ve LiDAR sensörüdür ve 2020'de piyasaya sürülen en son sürüm, iki kat veri toplama kapasitesi sunar. Bu satın alma, Bluesky'nin mevcut multi-milyon poundluk son teknoloji hava araştırma ekipmanı portföyüne katkıda bulunuyor ve Bluesky'nin 3D şehir haritalama çözümlerine yönelik artan talebi karşılamasına yardımcı olacak.

haber arası detay


Bluesky tarafından önemli bir yatırım dönemi üzerine inşa edilen CityMapper-2, Bluesky'nin orijinal CityMapper, üç son teknoloji ürünü geniş formatlı hava kamerasının yanı sıra LIDAR, termal ve anket sınıfı görüntüleme kameralarını içeren bir çoklu sensörün yanında yer alacak.


“Tüm Birleşik Krallık hükümeti için havadan fotoğrafçılığı ve yükseklik verilerini sağlamaya yönelik bir sözleşmenin imzalanması, 5G'nin Avrupa çapında yaygınlaştırılmasını desteklemek için bir işbirliği ve heyecan verici gelişmeler dahil olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerimizi son zamanlarda elde ettiğimiz başarılarla önemli ölçüde genişlettik. Büyüyen Amerikan operasyonumuz, ”diye yorumladı Bluesky International Genel Müdürü Rachel Tidmarsh.

"Ancak, gördüğümüz en heyecan verici gelişmelerden biri, 3D verilere, özellikle de MetroVista ürün yelpazemize olan ilginin artması," diye devam etti. “Akıllı şehir ve dijital ikiz uygulamalarının yanı sıra sanal ve artırılmış gerçeklik haritalama projelerinden gelen taleple beslenen CityMapper-2'nin halihazırda dünya standartlarındaki hava haritalama teknolojisi portföyümüze eklenmesinin bu büyüyen uluslararası ile tanışmamızı sağlayacağından eminiz. gereksinim. "    

Hexagon'da Jeo-uzamsal İçerik Çözümleri Başkanı John Welter, "Yeni CityMapper-2'lerini 2D'den zengin 3D dijital ikiz yaratıma dönüştürmek için kullandıklarında Bluesky ile ortaklığımızı genişletmekten mutluluk duyuyoruz" dedi. "Bluesky'nin MetroVista ürün yelpazesi, birçok sektördeki karmaşık sorunları çözmeye devam ediyor ve böylesine değerli bir girişimin parçası olmaktan heyecan duyuyoruz."

Bluesky'nin CityMapper sensörleri kullanılarak görüntülenen MetroVista koleksiyonu, eğik ve dikey hava fotoğrafçılığının yanı sıra LiDAR'ı da içeriyor. MetroVista veri kümeleri aynı zamanda coğrafi olarak doğru, fotoğraf dokulu, örgü modelleri , 3D GIS, CAD ve diğer modelleme yazılımlarının yanı sıra görselleştirme, oyun ve Sanal Gerçeklik iş akışlarında kullanıma hazırdır. MetroVista verileri, İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti ve ABD'de kapsamı genişletmeyi planlayan Londra, Birmingham, Manchester ve Newcastle gibi giderek artan şehirler listesi için mevcuttur .
 

Yorum Yaz