Burhaniye, Edremit, Bandırma EMİTT Turizm fuarında yoğun ilgi gördü

Dünyanın 5. büyük turizm fuarı olan EMİTT fuarında Edremit, Burhaniye ve Bandırma ilçeleri turizm faaliyetlerini tanıttılar

 

Aeneas Kültür Rotası hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 25. kez kapılarını açtı. Turizm fuarında yerini alan Edremit Belediyesi de katılımcılar ve ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Her yıl 40.000’in üzerinde sektör profesyonelini ağırlayan dünyanın beş büyük turizm fuarından olan EMITT,  pandemi süreci nedeniyle verilen bir yıllık ara sonrası kapılarını tekrar dünyaya açtı. EMITT Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye başkanları ve sektör temsilcilerinin katılımı ile açıldı. Fuar 103 ülkeden 842 katılımcı, 200 davetli tur operatörü ile birlikte 44.321 ziyaretçiyi ağırlıyor.

Edremit Belediyesi de fuarın ilk gününde katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor. TÜYAP Fuarı’nda 3 numaralı salon B-321 numaralı Edremit standında Güneşin Kadınları Edremit Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi, Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği, turizmciler, zeytin ve zeytinyağı üreticileri de yer alıyor. Ziyaretçilere zeytin-zeytinyağı tadımı yaptırılırken, zeytin fidanı ve Edremit tanıtım broşürleri dağıtıldı.Aeneas Kültür Rotası hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Fuara Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

BANDIRMA BELEDİYESİ EMITT FUARINDA

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri. Etkinlik her yıl 40.000’in üzerinde sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen turisti ağırlıyor.

Bu yıl 25.’si düzenlenen, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkez’inde gerçekleşen fuara Bandırma Belediyesi ilk olarak 2020 yılında, Balıkesir İl geneli tanıtım platformunda yer alarak katılmıştı. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ertelenen fuara bu kez Bandırma Belediyesi, kendine özgü tasarımla hazırlanan stant ile özel olarak katıldı. Son Kurşun Anıtı tasviri ile hazırlanan stantta, Bandırma’nın; kültürel, sanatsal, tarihi özellikleri ile birlikte doğal güzellikleri, tarım ürünleri ve lezzetlerinin de tanıtılma fırsatı yakalandı.

9-12 Şubat tarihleri arasında binlerce ziyaretçisini ağırlayan EMITT Fuarındaki Bandırma Belediyesi tanıtım standına ilgi büyüktü. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve Belediye Meclis Üyeleri de gelen ziyaretçiler ile bire bir ilgilendi. EMITT Bandırma Tanıtım Standını; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, farklı siyasi partilerin temsilcileri ve belediye başkanları da dahil olmak üzere birçok basın kuruluşu, seyahat acentesi ve sektör profesyoneli de ziyaret ederek bilgi aldılar.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da özellikle Balıkesir ilçelerinin tanıtım stantlarını ziyaret ederek il geneli tanıtımda güç birliğinin önemine dikkat çekti.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi, Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, birçok il ve İlçe belediye Başkanları ile Turizm alanında faaliyet gösteren STK’lar katıldı. Burhaniye’nin tanıtımının yapıldığı fuarda, Başkan Deveciler, hazırlanan stantta Belediye Başkanları ile birlikte, siyaset ve iş dünyasından birçok misafiri ağırladı.
Dünyanın önde gelen ilk 5 fuarından biri olan EMİTT, bu sene 25. düzenlediği fuarda dünyanın dört bir yanından destinasyonları tanıtmaya başladı. 9-12 Şubat tarihleri arasında yapılacak fuarda Burhaniye Belediyesi, Burhaniye Ticaret Odası, Burhaniye Turizm Tanıtma Derneği, BLUEPORT TEZMADRA, BUBYO otelleri tarafından Burhaniye’nin tanıtımı için açılan stant, büyük ilgi ile ziyaretçilerini ağırlıyor.


“BURHANİYE STANDINA YOĞUN İLGİ”
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış töreniyle kapılarını açan EMİTT fuarına, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Belediye Meclis üyeleriyle birlikte katıldı. Fuarda Burhaniye Belediyesi standına yoğun ilgi vardı. Birçok promosyon ve tanıtım broşürlerinin dağıtıldığı standda son zamanlarda kültür ve turizm alanında yaptığı atılımlarla yeni bir destinasyon merkezi olduğunu ifade eden Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “ Fuarda standımıza tüm ziyaretçileri bekliyoruz” diye konuştu. EMITT Fuarı'nda 9-12 Şubat tarihleri arasında Burhaniye standı, 3. salon B-542 numarada, ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yorum Yaz