Çalışanlarına fırsat eşitliği sağlayan Fibabanka, KAGİDER’in FEM sertifikasını aldı

Çalışanlarına fırsat eşitliği sağlayan Fibabanka, KAGİDER’in FEM sertifikasını aldı
en öncelikli yapabileceğimiz şey kadınlara çalışma ortamında eşit koşullar sağlamak.
Çalışanlarına fırsat eşitliği sağlayan Fibabanka, KAGİDER’in FEM sertifikasını aldı

Çalışanlarına fırsat eşitliği sağlayan Fibabanka, KAGİDER’in FEM sertifikasını aldı . Müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına anında çözüm geliştiren, teknolojik alt yapısı ile sektöre değer katan ürün ve hizmetler sunan Fibabanka, kadın istihdamını destekleyen ve kadınlara iş hayatında fırsat eşitliği tanıyan insan kaynakları uygulamaları ile KAGİDER tarafından verilen “Fırsat Eşitliği Modeli” Sertifikası’na değer görüldü.

haber arası detay

 


Müşteri deneyimini mükemmelleştirmek için insan kaynağına önem veren ve hem müşterilerinin hem de çalışanlarının hayatına değer katan Fibabanka, eşitlikçi insan kaynakları uygulamalarıyla ve kadın istihdamını destekleyen politikalarıyla Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından ‘Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) Sertifikası’na değer görüldü. Bu sertifikayı alan 42. firma olan Fibabanka’nın Genel Müdürlük binasında gerçekleştirilen sertifika teslim törenine KAGİDER Başkanı Emine Erdem ve KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Esra Bezircioğlu katıldı. KAGİDER Başkanı Emine Erdem, sertifikayı Fibabanka Genel Müdür Baş Yardımcısı Alsev Utku’ya takdim etti.


Emine Erdem: ‘Güçlü kadın, güçlü toplum demektir’
Törende konuşma yapan KAGİDER Başkanı Emine Erdem, “Kadınlara iş hayatında fırsat eşitliği tanıyarak birçok firmaya ve sektöre örnek olan Fibabanka’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Kadınların iş gücüne katılımını ve profesyonel hayata katıldıktan sonra başarılı bir kariyere sahip olmasını engelleyen birçok unsur olduğunu biliyoruz. Bu unsurları tümüyle ortadan kaldırmak uzun yıllara yayılacak bir eşitlik mücadelesini gerektirse de bugün en öncelikli yapabileceğimiz şey kadınlara çalışma ortamında eşit koşullar sağlamak. Türkiye nüfusu, genç ve dinamik bir yapıya sahip olmasıyla öne çıkıyor. Ancak biz nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların potansiyellerini ortaya çıkarmalarını ne yazık ki sağlayamıyoruz. Unutmamalı ki toplumun kalkınmasının birincil yolu kadının güçlenmesinden geçer. Güçlü kadın, güçlü
ekonomi ve güçlü toplum demektir’’ dedi.

Fibabanka Genel Müdür Baş Yardımcısı Alsev Utku, yaşamın her alanında olduğu gibi, iş hayatında da üretimden yönetim kademelerine kadar cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının hem bir ülkenin hem de kurumların gelişiminde kilit rol oynadığını belirterek; “Ne mutlu ki; Fibabanka olarak, bu konuya büyük bir duyarlılıkla yaklaşıyor, toplumsal kalkınma ve refah için kadın ile erkeğin hem iş hem de sosyal hayata katılımının eşit bir şekilde sağlanmasının kritik olduğu yaklaşımını benimsiyoruz. Hem Banka içinde geçerli tüm İnsan Kaynakları politikalarımız ve buna ilave olarak gönüllülük ilkesiyle yürüyen Banka içi girişimlerimizle hem de Fiba Grubu bünyesinde yer alan ‘İşimiz Eşitlik Platformu’ çatısı altında sürdürdüğümüz faaliyetlerle bankamızda kadın istihdamını artırırken, kariyer programlarını çeşitlendirerek genişletmeyi, kadın çalışanlarımızın güvenle ve keyifle çalışabildikleri alanlar yaratmayı ve
pozitif yan haklar geliştirerek örnek şirket olmayı amaçlıyoruz. Bugün bu sertifikaya almak da bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı. Fibabanka olarak, kadının toplumsal hayattaki varlığını güçlendirmeye yönelik çabaları önemsemeye ve desteklemeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu. 

Yorum Yaz