Can Selçuk Küçük Kulüp'e konuk oldu

Can Selçuk Küçük Kulüp'e konuk oldu
Can Selçuki, “Seçmen güçlü ve kazanacağını bildiği partiye oy vermek ister”
Can Selçuk Küçük Kulüp'e konuk oldu

Küçük Kulüp Hayatın İçinden söyleşilerinin bu ayki konuğu, Kamuoyu Araştırmacısı, Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki oldu. Haber kanallarında yayınlanan tartışma programlarında güçlü tespitleri ve sakin yapısıyla dikkat çeken yorumcu Can Selçuki’yi, siyasi ve ekonomik gelişmeleri anlattığı söyleşisinde, Küçük Kulüp üyelerinin yanı sıra, mezun olduğu Amerikan Koleji mezunları yalnız bırakmadı.

haber arası detay

Program, Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik’in açılış konuşmasıyla başladı. Sarıgedik, “Türkiye’de, seçimler ve ekonomi başta olmak üzere yoğun bir gündem var. Önümüzdeki seçim bir dönüm noktası olacak. Can Selçuki, kamuoyu araştırmalarını ve Ankara’nın nabzını birinci ağızdan anlatabilecek değerli bir yorumcu. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Can Selçuki ise anlatımında, AKP hükümetinin en büyük başarısının sağdaki dağınık yapıyı bir araya getirerek 20 yıl boyunca bu birlikteliği korumasının altını çizdi.Enflasyonla mücadele etmenin maliyetli bir iş olduğuna, mücadelede alınacak tedbirler dolayısıyla orta ve dar gelirlinin bu durumdan çok etkileneceğine değinen Selçuki, seçimlere doğru giderken AKP hükümetinin bu yolu tercih etmediğini söyledi.Altılı masayı da yorumlayan Selçuki: “Seçmen güçlü ve kazanacağını bildiği partiye oy vermek ister. Bu durumda altılı masanın bir arada durma iradesi göstermesi gerekiyor.

Çok farklı düşüncelerden gelen siyasi partiler bir araya geldi, benim kulislerden gözlemlediğim işlerin iyi gittiği yönünde. Güçlü yapıyı seçmene göstermek için Millet İttifakı, yerel seçimlerde de birlikte yol almak zorunda, bunun farkındalar. Millet İttifakı’nın adayını açıklaması ve seçim kampanyasına başlamasının, seçimden 3, 4 ay öncesi gibi bir süreyi kapsayacağını düşünüyorum” dedi. Yurt dışı siyasetine de değinen Selçuki, Merker’in Almanya için çok büyük işler yapmasına rağmen Avrupa Birliği’ni arka plana attığını, Macron’un da aynı şekilde Avrupa Birliği ile ilgili bir vizyon ortaya koymadığını düşündüğünü belirterek “Her ne kadar giremesek de ekonomik ve siyasi açıdan zayıf bir Avrupa Birliği, Türkiye’nin işine gelmez” diye konuştu. Söyleşinin ardından Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik, Can Selçuki’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Yorum Yaz