Covid-19 Ekoturizm trendini yükselişe geçirdi.

Ekoturizm trendi covid pandemisiyle yukarı doğru seyretti :Covid-19 süreci Türkiye ve Dünya turizmindeki dengeleri değiştirdi. Turiz sektörü alternatif turizm kaynaklarına yatırım yapma eğilimi gösterdi. Bunların en başında Ekoturizm gelmektedir. Bu konuda Ekoturizm raporları kalkınma ajansları tarafından bir bir açıklanıyor. Devlet özel ve resmi kuruluşların Ekoturizm projelerine büyük destek vermeye başladı. Resmi kurumlardan belediyeler Ekoturizm tesisleri dikkat çekmeye başladı. Özel girişimcilerin de Ekoturizm planlama üzerine projelerini yoğunlaştırdı. 

 

Ülkemizde devlet politakası olarak Ekoturizm oldukça özendiriliyor. Bu konuda resmi özel kurumlar Ekoturizm ön fizibilite raporlarını hazırlıyorlar. Turizm sezonunu 12 aya yaymak isteyen devlet; özellikle kırsal kesimin kalkınmasını istiyor. Kırsal kesimlere yakın yerlerde ekoturizm tesislerini destekliyor. Pandemi ile birlikte insanların doğayı ve butik otelleri tercih etmesi Ekoturizmin trendininin yukarı yönde gitmesini sağladı.

Ülkemizin 7 coğrafi bölgesinde Ekoturizm üzerine tesisler yapmak mümükün, bu yerler Planlama bölgelerine göre üst ölçek planlara devamlı işlenip, plan notlarında belirtiliyor.Ekoturizm projelerini kamu ve özel mülkiyetlere yapmak mümkün, kamu mülkiyetlerine genelde resmi kurumların başvurularına öncelik veriliyor. Bu konuda gündeme gelen ve gelmeyen pekçok resmi kuruluşun ekoturizm projeleri mevcut.

Ekoturizm Projesi, planlaması için ne yapamam gerekiyor? Nereden başlamalıyım?

Ekoturizm planmaası yapılacak yerin seçimi çok önemlidir. Bu konuda kesinlikle profesyonel destek almanızı öneririm. ben burayı beğendim, buraya eko tesisler yapayım deyip işe başlarsanız, yanılırsınız? Arazi seçimine dikat etmeniz gerekiyor. O bölgenin Ekoturizm planlamaya uygunluğunu, üst ölçek planlarda yer verilmiş mi? Kurumların onayını almak mümkün mü? vs. gibi bir çok özelliği aklınızda bulundurmanız gerekmektedir.  

Ekoturizm üzerine sorular ve cevapları?

1. Ekoturizm devlet tarafından destekleniyor mu? Bu konuda hangi bölgelerde çalışmalar var?

2. Ekoturizm nedir? Ekoturizm projesi ve planlaması yapmak istiyorum nereden başlamalıyım?

3. Nerelerde Ekoturizm yapılabilir? Ekoturizm haritası var mı? Devlet arazisine ekoturizm tesisi yapılabilir mi?

Ekoturizm Planlama konusunda her türlü bilgiye sahip olmak için aşağıdaki linke tıklayarak tüm sorulara yanıt bulabilirsiniz. Bu soruların cevplarını tek link halinde birleştirdik. bu linke tıklayarak, hangi bölgede ekoturizm yapmak istiyorsanız o başlığa tıklayarak geniş bilgi alabilirsiniz.

link:  Tüm bölgeler Ekoturizm haberleri link: https://www.haritahaber.com/kategori/ekoturizm.html

Link: Ekoturizm projesi nasıl hazırlanır? Nereden başlamalıyım? Link: https://www.haritahaber.com/ekoturizm-projesi-nasil-hazirlanir-nereden-baslamaliyim_107.html

Yorum Yaz