Doğubayazıtlı öğrenciler kitap okumak istiyor

Doğubayazıtlı öğrenciler kitap okumak istiyor
Doğubayazıtlı öğrenciler kitap okumak istiyor

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı ilk ve ortaokul öğrencilerinin ülkemizin güzide insanları  ve duyarlı İzmirlilerden istediği  bir şey var.  O da hayal dünyalarını geliştirecek çocuk dergileri, hikaye kitapları ve romanlar ile  ilk,ortaokul ve lise sınavlarına hazırlanacakları kaynak kitaplar.
Kitap okumanın  ne kadar önemli olduğu, kitap okuyan bireyin  ufkunun ne kadar geliştiği hepimizin bildiği bir gerçek. Hele ki okul sıralarında olan öğrenciler için ise bu durumun  ne kadar önemli olduğunu  anlatmaya gerek yok.  İşte Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı yaklaşık 76 ilk ve ortaöğretim okulu öğrencilerinin de kitaba ihtiyacı var. 

haber arası detay

 

HİKAYE, ROMAN VE SINAV KİTAPLARI EKSİK
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı ilk ve ortaöğretim okullarının  bir çoğunun  kütüphanesi mevcut ama rafları boş. Mevcut olan kitaplar  ise hem yetersiz hem de güncel değil.  Okul öğrencileri  hikaye, masal, çocuk dergileri  roman  ve şiir kitaplarının yanı sıra sınavlara daha  geniş kaynaklardan çalışmalarını sağlayacak kitaplarının eksikliğini ne yazık ki yaşamakta. 
Geleceğimiz olan bu öğrencilerin ülkemizin güzide insanlarından ve tabi ki duyarlı İzmirlilerden,  isteği ise seslerinin duyulması ve kendileri için gerekli olan kitapların kendilerine ulaşması. 
Öğrencilere gerekli olan kitaplar ise  şu şekilde;
-    Hikaye,
-    Roman, 
-    Masal, 
-    Şiir, 
-    Çocuk dergileri,  
-    İlkokul, ortaokul  ve lise sınavlarına hazırlanmak için gerekli kaynak kitaplar. 

Doğubayazıtlı Pınar Özen’in  sosyal medyadan başlattığı  bu kampanyada bağışlanacak kitapların dağıtımı ise Doğubayazıt’a bağlı Ahmed-i Hani  İlçe Halk Kütüphanesi tarafından gerçekleştirilecektir. 


KİTAPLARIN GÖNDERİLECEĞİ ADRES :  
Doğubayazıt Ahmed-i Hani İlçe Halk Kütüphanesi 
ÇİFTEPINAR MAH.BELEDİYE CD. NO:1Doğubayazıt /AĞRI
İletişim: 0472 312 4220
e-mail: [email protected]


 

Yorum Yaz