Doosan DS30 kulvarında ilkleri barındıran profesyonel drondur

Doosan DS30 kulvarında ilkleri barındıran profesyonel drondur
Dünyanın ilk hidrojen yakıtlı toplu üretimli fotogrametrik dronu
Doosan DS30 kulvarında ilkleri barındıran profesyonel drondur Doosan DS30 kulvarında ilkleri barındıran profesyonel drondur

Doosan DS30 Hidrojen yakıtlı drone dünyanın ilk toplu olarak üretilen dronu olarak biliniyor. Aynı zamanda Dji'nin Zenmuse Z3, Zenmuse Z30, Zenmuse x3, Zenmuse x5, Zenmuse x5R, Pixhawk Sony DSC-QX30, Sony RX100, Sony A5, Sony Alpha 7R, IR Camera, Lidar, Multispektral ve Gremsy Serisi gimbal desteği ile kendi kulvarında dünyanın bir numarası diyebiliriz. 

haber arası detay

 

2+ Saatlik Uçuş Süresine Sahip Nihai Uzun Dayanıklılık Dronunuz,Dünyanın ilk toplu üretilen hidrojen yakıt hücreli drone olan DS30, 2 saatlik uçuşu gerçeğe dönüştürerek drone kullanımı için yeni kapsamlar açıyor. Bu, endüstriyel pazardaki uygulamaları mümkün kılar. DS30, 2 saat ile 80 km'ye kadar seyahat edebilir ve 2019'da ABD Virgin Adası'nda 72 km'den fazla deniz suyu uçurmuştur. Bu dikkate değer özellikle DS30, 2020 CES En İyi İnovasyon Ödülü'nü kazandı.

Hidrojen Yakıt Hücresi Güç Paketi için Bilimsel ve Etkin Çözüm

DMI mühendisleri, hidrojen yakıt hücresinin bataryalara kıyasla ağırlığı sorununu çözmek için DP30 için optimize edilmiş gövde yaptı. Pervaneler, itme verimini en üst düzeye çıkarmak için ana gövdenin üst tarafında bulunur. DS30'un sekiz pervaneli şekli de güç tüketimini ve irtifa kontrolünü geliştirmek için yapılandırıldı.

Kullanışlı ve Kullanıcı dostu

DS30, dayanıklılığı korurken ağırlığı azaltmak için yarı monokok yapıda yapılmıştır. Drone'daki her ayrıntı, ambar ve FCC modülündeki hızlı serbest bırakma cıvatası ve iniş takımının şoku emen silikon pedi gibi müşteri deneyimini artırmak için tasarlandı. Ek olarak kollar ve pervaneler tek dokunuşla kolayca katlanabilir.
Drone, kalan hidrojen miktarı yetersiz olduğunda yakındaki bir iniş noktasında duracak veya ana noktasına dönerek güvenli bir uçuş deneyimini garanti etmeye yardımcı olacaktır.

Güvenli Uçuş için Uzaktan Kontrol ve İzleme

Uçağı kontrol edebilir ve güç paketini mesafeden bağımsız olarak izleyebilirsiniz. Güç paketi ve uçuş kontrolörü bilgileri, yerleşik iletişim modülü aracılığıyla alınır. Web tabanlı GCS ve DMI View uygulamasıyla kullanıcılar, otonom görev uçuşunu planlayabilir ve gerçek zamanlı drone durumunu kontrol edebilir. Drone ayrıca iletişim veya hidrojen yetersiz olduğunda acil iniş gerçekleştirecek.

Güvenli depolama

Doosan'ın sert kasası, kullanıcıların yakıt hücreli insansız hava araçlarını düzenli çalışma sırasında güvenli ve rahat bir şekilde saklamasına olanak tanır ve drone'a herhangi bir zarar vermeden teslimat sağlar.

SUV veya Van ile ulaşım

Bu koruyucu seyahat ekipmanıyla DS30'u normal SUV, Van veya kamyonetinizde taşıyabilirsiniz. İç yapı, iniş takımlarına tam olarak uyacak şekilde yapıldığından, drone sert darbeler veya dolambaçlı yollarda sabit kalacaktır.

Bir yakıt hücreli güç paketi, dronların uzun uçuş süresine olanak tanıyan bir güç ünitesidir.
Bir yakıt hücresi, ters yönde elektrik üretmek için su moleküllerini hidrojen ve oksijene bölmenin kimyasal reaksiyonunu kullanır. Su oluşturmak için tankta depolanan hidrojeni ve havadaki oksijeni kimyasal olarak birleştirir ve süreçte yaratılan enerjiyi kullanır.
Yakıt hücreli güç paketinin en büyük avantajı, mevcut pillere kıyasla daha uzun bir uçuş süresi sağlamasıdır. Pille çalışan bir drone yalnızca 10 ila 30 dakika uçabilirken, yakıt hücresiyle çalışan bir drone 2 saatten fazla uçabilir. Enerji yoğunluğu bir pilinkinin 3 ila 4 katı olduğu için yakıt hücreli bir güç paketi ile daha uzun bir uçuş süresi mümkündür.
Ek olarak, bir pilin tam olarak şarj edilmesi 60 ila 90 dakikadan fazla sürerken, bir yakıt hücresini şarj etmek yalnızca yaklaşık 10 dakika veya daha kısa sürer. Pille çalışan bir dronun performans seviyesi, pili 100 defadan fazla şarj edip kullandıktan sonra önemli ölçüde düşer, ancak yakıt hücresi ile çalışan drone'lar 1.000 saatten fazla kullanılabilir.

Yorum Yaz