Drone ile Lumion'da 3B Proje

Drone ile Lumion'da 3B Proje
Lumion ile drone görüntülerini ve fotogrametri yazılımı kullanarak 3B modeller oluşturubilir, Ortam ile bir bir örtüşen porjeleri Render yapabilirsiniz.
Drone ile Lumion'da 3B Proje Drone ile Lumion'da 3B Proje

Mimarlar ve tasarımcılar genellikle bir tasarımın gerçek hayattaki konumuna nasıl dahil edileceğini bilmeye ihtiyaç duyarken, müşteriler ve "mimar olmayanlar" projenin daha derin ve daha içsel bir anlayışı için fotogerçekçi görsellere ihtiyaç duymaktadır. Lumion bu ihtiyacı fazlası ile yerine getirmektedir. Lumion ile drone görüntülerini ve fotogrametri yazılımı kullanarak 3B modeller oluşturubilir, Ortam ile bir bir örtüşen porjeleri Render yapabilirsiniz. Mimari render hakkında bildiklerinizi unutun. Lumion farklıdır. Tasarım geliştirme ve görselleştirmeye paralel bir eklenti veya görev değildir. Lumion herhangi bir tasarım sürecine entegre olur; zanaatınızı cesaretlendiren ve vizyonunuza ilham veren bir faaliyettir.

haber arası detay

Lumion, modelinizi içe aktardığınız andan güzel bir görüntü, video veya 360 panorama oluşturana kadar süreci basit ve keyifli hale getirerek renderlemeye hayat verir. Proje gerçekten inşa edilmeden çok önce, projenizin güzelliğini ve kişiliğini ortaya çıkararak tasarımınızın deneyimini herkesin görebileceği şekilde görünür kılar.

 Tasarımınızı görkemli dağlar, cennet gibi sahil manzaraları, büyüleyici ormanlar, enerjik şehirler ve uykulu banliyölerle çevrelediğinizde keyfinize bakın. Lumion, tasarımınız için ne hayal ederseniz edin, projenizin estetiğini, hislerini ve duygularını yakalamanızı kolaylaştırır.

Lumion, iş akışınıza uyum sağlar ve mimari görselleştirmeyi kolaylaştırır. CAD yazılımınız ne olursa olsun, önceki işleme deneyiminiz ne olursa olsun, model (ler) inizi Lumion'a aktarabilir ve dakikalar içinde tasarımınızın etrafında gerçek hayat veya kavramsal bağlamı şekillendirmeye ve şekillendirmeye başlayabilirsiniz.

Lumion hemen hemen her 3D ve CAD programıyla tamamen uyumludur. Lumion'un arkasındaki fikir, basit ve hızlı mimari görselleştirmenin, kullandıkları 3D veya CAD modelleme yazılımı ne olursa olsun, her mimar ve tasarımcı tarafından kullanılabilmesini sağlamak için yaygın uyumluluktur. Her şey size zaman kazandırmak için tasarlanmıştır.

Lumion'un gerçek zamanlı işleme özelliği olan LiveSync ile, Lumion ve başlıca CAD programları arasında canlı bir bağlantı oluşturabilirsiniz. CAD yazılımınız için LiveSync mevcut olmasa bile, sorunsuz içe aktarma, model yeniden içe aktarma ve uyumluluktan yararlanabilmelisiniz.

Bunun için Lumion programına ihtiyacınız olacak; Lumion program lisansını nasıl temin edebilirsiniz.

Lumion Eğitim Lisansları
Öğrenciler, öğretim görevlileri ve akademik programlar için ücretsiz olan Lumion yazılımı ile tasarımlarınızdaki hayatı işleyin.
Öğrenci
Lumion Pro Student birçok ülkede mevcuttur. Ülkenizde öğrenci lisanslarının olup olmadığını öğrenmek için yerel ortağınızla iletişime geçin.
Lumion Pro Student , öğrenci olduğunuz sürece kolayca yenilenebilen bir yıllık (365 gün) bir lisanstır
Lumion 11 Pro'nun tüm içeriğini ve özelliklerini içerir
Oluşturucular küçük bir filigran içerir
Güncel bir Windows 10 işletim sistemi ve güçlü bir grafik kartı gerektirir ( sistem gereksinimleri )
Ticari kullanım için değil. Öğrenci sürümünde kaydedilen projeler Lumion'un ticari sürümlerinde açılamaz

Eğitimciler ve fakülte yöneticileri
Lumion Fakültesi  okullar ve üniversiteler için kullanılabilir
Lumion Faculty  , en son sürüme otomatik yükseltmelerle kalıcı bir lisanstır
Lumion 11 Pro'nun tüm içeriğini ve özelliklerini içerir
Oluşturucular küçük bir filigran içerir
Güncel bir Windows 10 işletim sistemi ve güçlü bir grafik kartı gerektirir ( sistem gereksinimleri )
Ticari kullanım için değil. Eğitim sürümünde kaydedilen projeler, Lumion'un ticari sürümlerinde açılamaz
Yalnızca üniversite laboratuvar bilgisayarlarında kullanım için

Lumion Programı Türkiye Satıcısı  FGA Mimarlık Bilgisayar Elektronik İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi fga.com.tr adresine girerek satın alabilirsiniz.

Lumion'da çalışırken, OpenStreetMap (OSM) ve uydu yer düzlemleri gibi özellikler tasarımınız için biraz bağlam sağlayabilir. Projenizin konumu ile ilgili kentsel veya kırsal ortamları hızla inşa etmek için uygun seçeneklerdir, ancak aynı zamanda sınırlıdırlar. 

Örneğin, OSM yalnızca kaba bina şekilleri sağlar, beyaza dönüştürülür ve uydu haritaları düzdür, genellikle modası geçmiş ve çözünürlük, istemci görselleştirmesi için çok düşüktür.

OpenStreetMap tarafından sağlanan bağlamla NYC silüeti, Lumion 8.3 ile oluşturulmuştur.

Tüm bunlar beni düşündürdü - fotogerçekçilikten ödün vermek zorunda kalmadan hızlı bağlam oluşturmayı geliştirmenin daha iyi bir yolu olmalı . Google Haritalar ve Google Earth SDK'larından başlayarak birkaç seçeneği araştırdım, ancak bu hizmetler verilerinin mimari görselleştirme gibi Google Haritalar ve Google Earth kapsamı dışında kullanılmasına izin vermiyor.  

Çözümlerden biri, bir drone tarafından çekilen bir dizi fotoğrafı kullanarak çevrenin 3B modelini oluşturmaktır. Bu teknik bazen şantiyelerde ilerlemeyi izlemek için kullanılır, ancak henüz mimari tasarım ve görselleştirme için yaygın olarak kullanılmamaktadır.

Uygulanabilirliğini test etmek için, birkaç gerçek hayat tasarım projesi için drondan 3B'ye bir iş akışı kullandık. Deneyimlerimizden, mimarlar (sadece 3B uzmanları değil) tarafından kullanılacak kadar basit bir iş akışı elde ettik. Modern bir drone ve RealityCapture yazılımını kullanarak , artık 300x300m'lik bir alanı yakalamak ve Lumion görselleştirmeniz için gerçekçi bir arka plan sunmak için yeterli kalitede dokulu bir 3D model oluşturmak mümkün.

Adım 1: Bir Drone satın alın.

Drone'lar her geçen dakika daha ucuz, küçülüyor ve güçleniyor. Bu iş akışı için DJI Mavic Air kullandım . 800 dolara mal oluyor, yarım kilodan hafif ve tek pille 20 dakika uçabiliyor. DJI Mavic Air ayrıca 10 km'lik bir mesafeyi kapsayabilir ve iyi çözünürlükte 4K video ve 4000 × 3000 görüntüler oluşturabilir. Bu, mimari tasarım veya görselleştirme için bir zemin olarak 3B ortamlar oluşturma amacımız için yeterlidir.

Ayrıca, ekstra drone pilleri ve gerekirse 10 inçlik bir Android tablet satın almanızı tavsiye ederim.

Adım 2: Drone Görüntülerini Yakalayın.

Bir drone'u kontrol etmek için tabletinizde özel bir uygulama kullanarak, örneğin Drone Harmony , ikinci adım, ilgilenilen alanın etrafındaki görüntüleri yakalamaktır.

Drone Harmony uygulaması, ilgilendiğiniz alanı bir harita üzerinde çizmenize olanak tanır ve ardından dronun uçuş yolunu hesaplayarak önceki çekimden% 60'lık bir örtüşme ile görüntüleri otomatik olarak yakalar. Bu örtüşme, otomatik 3B model yapımı için gereklidir.

Drone Harmony'de örnek uçuş yolu.

İstenilen alanın üzerinde aynı uçuş yolunda beş sefer yapın, ancak her uçuş için farklı bir kamera açısı atadığınızdan emin olun. Örneğin, ilk koşuyu kamera aşağı bakacak şekilde ve diğer dördü kamera 45 derece eğimli olarak uçabilirsiniz. Her koşu 7 ila 15 dakika sürer, bu nedenle uçuşun tamamı toplamda yaklaşık 1 ila 1,5 saat sürer.

Adım 3: Görüntüleri RealityCapture'a (RC) girin.

Drone görüntülerini 3B modelde derlemek için birçok farklı yazılım programı varken, RealityCapture'ı en iyi seçenek olarak buldum. RealityCapture, tüm görüntüleri otomatik olarak hizalar ve ardından bir 3B model oluşturur, dokular ekler ve modelin kalitesini denetler. Bu, kelimenin tam anlamıyla birkaç dakikalık manuel çalışma ve RealityCapture yazılımı tarafından arka planda işlemenin çoğunda birkaç saat sürer.

RC, drone uçuşlarınızdaki görüntüleri hizaladıktan ve işledikten sonra oluşturulmuş 3B model.

Adım 4: Daha az ayrıntılı alanları ve istenmeyen nesneleri kesin.

Modelin kalitesi tamamsa, sonraki adım daha az ayrıntılı alanları ve istenmeyen nesneleri kesmek ve ardından 3B modeli daha küçük bir modele basitleştirmektir. Modelin boyutuna ve karmaşıklığına bağlı olarak bu, 30K ve 1M üçgenler arasında herhangi bir şey olabilir.

CAD binanızı veya alanlarınızı ekleyeceğiniz belirli bir alanı kesin.

Modeli tekrar dokundurun ve bir FBX formatında dışa aktarın. Modeli kesmek ve basitleştirmek 20 dakika ile bir saat arasında sürer.

Adım 5: Modeli Lumion'a aktarın.

3D drone modelini Lumion'a aktardıktan sonra, onu ağaçlar, arabalar, insanlar, mobilyalar vb. İle süsleyebilirsiniz. Tasarımınızı SketchUp'tan veya CAD / BIM programınızdan (Revit, 3ds Max, AutoCAD, Rhino, vb.) ) ayrı bir katmanda. Render ve animasyonlar yapın.

Westpoint Apeldoorn Projesi, drone'dan 3D'ye iş akışından geçtikten sonra Lumion 8.5'te oluşturuldu.

Bu genellikle 15 dakika ile birkaç saat arasında sürer.

Ayrıntılı bilgi ve tonlarca harika görüntü ve video içeren hikayenin tamamını istiyorsanız, Drone'dan 3D'ye iş akışının tamamına (PDF) göz atın .

Gerçek Hayat Projelerinde İş Akışını Test Etme
Bu iş akışını birkaç proje için kullandım. Bunlardan biri, mevcut bir Lumion örnek evini içeren bir plaj ve kumul alanının test projesidir. Aşağıdaki ikisi yerel mimarların ticari tasarım projeleridir. Bunlar, sonraki bölümlerde kısaca açıklanmaktadır.

Plaj ve Kumul Alanı

Test projesi. Mevcut Lumion sahil bungalovu, Hollanda'nın Lahey kenti yakınlarındaki 500x500m'lik yakalanmış bir plaj alanına eklendi.

Lumion Drone ile proje yapımı aşamalarını youtube video dan izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Mimarlık ve İnşaatta Dronlar
    
İnsansız hava araçları veya insansız hava araçları, genellikle uzaktan kumanda ile çalıştırılan uçan araçlardır. Bu küçük ama sağlam araçları çok çeşitli ekipmanlarla donatma yeteneği sayesinde, insansız hava araçları sadece hobilerin değil, tasarım ve inşaat dahil birçok sektördeki profesyonellerin de ilgisini çekiyor.

Dronlar Mimarlık ve İnşaatta Nasıl Kullanılır?
Etüt ve restorasyon
Ortalama bir drone nispeten küçük ve hafiftir ve kameraları ve diğer ekipmanları taşıyacak kadar büyük ve sağlam olanlar bile hala oldukça kompakttır. Bu ve tabii ki uçuş kabiliyetleri, onları yürüyerek ulaşılması zor olan veya sağlık ve güvenlik açısından risk oluşturan binalar üzerinde anket yapmak için mükemmel kılar.

ARCHICAD TE DRONE İLE 3B MODEL OLUŞTURMA

Restorasyon projeleri ve yenileme projelerinde yapılan çalışmalar, değerlendirme sırasında binaların hasarlı ve ulaşılması zor yerlerini güvenli bir şekilde görüntülemek için kameralarla donatılmış dronları kullanır.

Ve sonra , kendi kendine uçan dronları kullanarak büyük ölçekli inşaat projelerini haritalayan ve yöneten başlangıç Tanımlanmış Teknolojiler var . Şirket, drone'ları ile fiziksel emek kullanarak bir ay veya daha uzun sürecek bir haritalama projesini dakikalar içinde tamamlayabilir. Ve dronların kullanımı sadece işi daha hızlı yapmakla kalmaz, aynı zamanda haritalama hatası riskini de büyük ölçüde azaltır.

Görselleştirme
Doğru bir mimari görselleştirme, herhangi bir bina projesinin önemli bir parçasıdır. Görselleştirmeler önemlidir çünkü başkalarının önerilen bir bina tasarımını görmesi için en kısa ve en doğru yoldur. Kamera donanımlı dronlar da bu konuda yardımcı olabilir: önerilen bir proje yerinin son derece hassas hava görüntülerini elde etmek için idealdir ve bu daha sonra projenin mimari bir görüntüsünü entegre etmek için bir temel olarak kullanılabilir.

Tasarımları sergilemek
Benzer bir teknik, inşaatın ilerleyişini sergilemek ve inşa edilmiş tasarımlar olarak büyük bir etki yaratmak için de kullanılabilir. Bu tür kullanımın mükemmel bir örneği, kanserden etkilenen çocuklar için amaca yönelik bir sığınak olan 'Ripple Retreat'tir . 2015'te ARCHICAD Yılın Projesi Ödülü'nü kazanan Architects Kettle Collective, deniz kenarındaki büyüleyici konumu yakalamak için dronları kullandı. Dronun dalgalı yüzeyini yansıtan dalgalı bir çatı formuna sahip olan drone görüntüleri, tasarımı çevreleyen tepelere kadar sakinleştirici su üzerinden güzel manzaralarla sergiliyor.

Uçuşa monte edilmiş mimari
Dronlar potansiyel olarak araziyi araştırmaktan ve tasarımları görselleştirmekten çok daha fazlası için kullanılabilir: ayrıca insansız hava araçlarının bir gün inşaat malzemelerini şantiyelerin etrafına taşıması ve hatta yerleştirme olasılığı da var. Bu heyecan verici potansiyel, robotikçi Raffaello D'Andrea, İsviçreli mimarlar Gramazio & Kohler ve Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü tarafından ortaklaşa yürütülen bir projede gösteriliyor . 2012 yılında Fransa'da tamamlanan proje, 20 fitlik (6 metre) bir kule oluşturmak için 1.500 köpük tuğlanın yerleştirilmesini içeriyordu. Proje tamamen insansız hava araçlarıyla ve insan etkileşimi olmadan gerçekleştirildi.

Dronları Mimari Amaçlar İçin Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bir drone kullanmayı denemeye karar verdiğinizde, vermeniz gereken bir sonraki karar, aracı kendiniz kullanmak veya sizin için yapacak birini işe almaktır.

Bir drone operatörü kiralamak iyi bir seçim olabilir çünkü bu, deneyimli bir uçağa erişiminiz olduğu ve profesyonel bir drone için yüzlerce pound harcamanıza gerek olmadığı anlamına gelir. Ek olarak, drone operatörlerinin araçlarını kullanırken farkında olmaları ve uymaları için bir dizi kural ve düzenleme vardır.

Bunlar aşağıdakileri içerir:

Dronlar 400 fitten (120 metre) daha yükseğe uçmamalıdır.
Dronlar her zaman operatörlerinin görüş alanı içinde kalmalıdır.
Dronlar, kalabalığın ve yerleşik ortak alanların 500 fit (150 metre) yakınına veya 150 fit (50 metre) veya insanlar veya özel mülk yakınına uçulmamalıdır.
Drone operatörleri, hava alanlarından, hava alanlarından ve uçaklardan kaçınmada titizlikle dikkatli olmalıdır.
Küçük (20 kg'ın altında) dronlar ticari amaçlarla kullanıldığında, burada detaylandırılan tüm kullanımlar olduğu gibi, drone operatörü bir eğitim kursunu tamamlamalı ve ayrıca Sivil Havacılık Otoritesine bir drone sahibi olarak kaydolmalıdır.
Drone kullanımını daha güvenli ve daha güvenli hale getirmek amacıyla yeni drone operasyon kuralları da önerildi. Bu yasalar yürürlüğe girdikten sonra, tüm drone sahiplerinin Birleşik Krallık drone düzenlemelerini anladıklarını kanıtlamak için bir drone güvenlik ve farkındalık kursunu tamamlamaları ve geçmeleri gerekecektir. Ek olarak, Ulaştırma Bakanlığı coğrafi çitleri (önceden programlanmış uçuşa yasak alanların kullanımı) havalimanlarını, hapishaneleri ve diğer yüksek riskli alanları içerecek şekilde genişletmeyi planlamaktadır.

Bir tasarımı incelemek, görselleştirmek veya sergilemek için bir drone operatörü tutmayı düşünüyorsanız size yardımcı olabiliriz. Drone operatörümüz, hava fotoğrafçılığının yanı sıra video sunan ticari drone operasyonu gerçekleştirmek için CAA tarafından onaylanmıştır.

 

 

Yorum Yaz