Düzce'de Organik Tarım çalışmalarına yakın markaj

Düzce, tıbbi aromatik bitki merkezi olma yolunda emin ve kararlı adımlarla ilerliyor. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi kapsamında dikimi yapılan tıbbi aromatik bitkilere yönelik incelemelerde bulundu.

 

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde hazırlanan Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesine yönelik incelemede bulundu.

Günden, burada yaptığı inceleme esnasında ilk hasadı geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirilen adaçayı başta olmak üzere proje alanı içerisinde bulunan, yağ, çay ve baharatın elde edileceği biberiye, kekik, lavanta bitkilerinin son durumlarına yönelik bilgi aldı.

Başkan Yardımcısı Günden, 6 dönümlük arazi üzerinde ekimleri yapılan ve elde edilen ürünlerin Beltur A.Ş. tarafından değerlendirileceği tıbbi aromatik bitkilere yönelik proje kapsamında yeni ürün ve yapılması düşünülen yenilikleri de ilgili birimlerle birlikte saha incelemesinde değerlendirdi.

 

Yorum Yaz