EGOD sektör ile eğitim kurumlarını zirvede buluşturacak 

EGOD sektör ile eğitim kurumlarını zirvede buluşturacak 
EGOD’dan ‘sektör-okul buluşmaları’ hamlesi
EGOD sektör ile eğitim kurumlarını zirvede buluşturacak 

Ege Otomotiv Derneği (EGOD), eski adı Tepecik Motor Meslek Lisesi olan Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyaretin amacının İzmir çapında meslek liseleri ile sektör temsilcilerinin buluşması için bir ön görüşme olduğunu söyleyen EGOD Başkanı Mehmet Torun, “Sektör-Okul buluşması gerçekleştirmek istiyoruz, bunun ilk görüşmesini de Tepecik Motor Meslek Lisesi ile yaptık” dedi. 

haber arası detay


Okulun laboratuvar ve atölyelerini de inceleme fırsatı yakaladıklarını söyleyen EGOD Başkanı Torun, “Çok modern, son derece gelişmiş, sektörle uyumlu laboratuvar ve atölyelere sahipler. Hiçbir eksikleri yok ve buradan mezun olan bir öğrenci sektörde çok rahat iş bulabilir” dedi. 
Meslek Lisesi, Memleket Meselesi
Bütün meslek liselerini ve sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecekleri “Meslek Lisesi Memleket Meselesi’ ilkesiyle bir işbirliği, fikir alışverişi buluşması gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Torun, “Sektör ile eğitim kurumlarını bir araya getirmek, bir zirve düzenlemek istiyoruz. Bu ilk görüşmemiz. Bu girişimin fitilini Tepecik Meslek Lisesi’nde yaktık. Bu zirvede sektör beklenti ve taleplerini iletecek, okullar sektörden isteklerini sıralayacak, bir iletişim köprüsü kuracağız. Son derece verimli bir zirve olacağına inanıyorum” dedi.


Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Yıldırım ise EGOD’un ziyaretinden son derece memnun olduklarını ifade ederek okulları hakkında bilgiler paylaştı. Sektör ile iletişimin önemine vurgu yapan Okul Müdürü Yıldırım, “Sektör ile buluşma zirvesi son derece faydalı olacaktır. Bu konuda üzerimize düşen bir görev olursa yapmaya hazırız” diye konuştu. 
Torun:“Tepecik Motor Meslek markadır”
Tepecik Motor Meslek Lisesi adının bir marka olduğunu ifade eden Torun, “Ancak okulumuzun adı değiştirilerek Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapıldı. Buna hiçbir itirazımız yok ancak bu okul tüm İzmirliler tarafından ‘Tepecik Motor Meslek’ olarak bilinir ve ismi markalaşmış durumda. O sebeple yeni ismin içine Tepecik Motor Meslek tabirinin de girmesi gerektiğini düşünüyor ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne bu konuda öneride bulunuyoruz” diye konuştu.
Yıldırım: “İşbirliğine açığız”
Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Yıldırım ise ziyaretten çok memnun olduğunu belirterek, otomotiv sektörü ile ilişkilerini daha geliştirmek istediklerini söyledi. Bir marka ile işbirliği yaparak laboratuarlarını yenilediklerini ve öğrencilerinin iyi bir eğitim alarak sektöre hazırladıklarının ifade eden Yıldırım, “İşbirliklerini daha da geliştirmek istiyoruz. Otomotiv sektörünü temsil eden bir dernek ile ortak projeler geliştirmek daha faydalı olacaktır. Biz her türlü işbirliğine hazırız. Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yetiştirmek hepimizin görevi” dedi. 

Yorum Yaz