Ekoturizm Projelerine 500 bin euro hibe çıkarmaktayız

Ekoturizm Projelerine 500 bin euro hibe çıkarmaktayız
Ekoturizm, Kırsal Turizm, Hibe, 2023
Ekoturizm Projelerine 500 bin euro hibe çıkarmaktayız

IPARD, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı'nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşenidir.

haber arası detay

 

Ekoturizm Projelerine hibe alabilmek için öncelikle Ekoturizm projesinı çıkarmamız ve ruhsatını almamız gerekmektedir. Ekoturizm Projesi nasıl hazırlanır bu konuda linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz. Link: Ekoturizm Projesi

Ekoturizm projenizi ve ruhsatınızı aldıktan sonra Avrupa Birliği desteği olan 500 bin euro Ekoturizm Tesislerinin yapımı için ulaslarası proje formatında hazırlık yapmaktayız. IPARD projeleri Avrupa standartlarında yazıldığı için en ince ayrıntının kaçması bile hibeyi iptal etmektedir. Avrupa Birliği hibesine Ekoturizm Projenizi hazırladıktan sonra başlıyoruz. İnşaat başlamadan %50 sini finansman olarak yatırımcılarımıza ödüyoruz. Geri kalanı yatırım yapıldıkça ödemekteyiz.  Avrupa Birliği Kırsal Kalkınmada Ülkemizin hamle yapması için bu projelere destek vermektedir. Bizim aldığımız projeler yüzde 100 çıktadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta Ekoturizm Projesini bizim hazırlamamız gerekmektedir.  Hibe için bu işi yapıyorum diyenlere itimat etmemeli, karşıdan mutlaka referans istemelisiniz. Daha önce 500 bin Euro hibe desteği çıkarmış olduğu yatırımcı firmaları araştırmalısınız.

Ekoturizm Projelerinde her 10 bin m2 ye 500 bin Euro hibe çıkarıyoruz. Örneğin 30 dönüm ekoturizm arsa ürettik, üretmiş olduğumuz her 10 bin m2 üç ayrı hibe yani 1,5 milyon Euro hibe çıkarıyoruz. Hibelerimiz garantilidir. Hibe çıkaramadığmız takdirde almamız gereken komisyonu almıyoruz. Yatarımcıdan dosya masrafı alıyoruz.

Ekoturizm Hibeleri konusunda ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Beytullah Yılmaz: 0 544 608 84 80

Ekoturizm / Kırsal Turizm yönetmeliği 2023

Ekoturizm proje  şartları değişti 19 Aralık 2022 tarihinden itabaren şu şekilde olacak, Ekoturizm alanı olarak belirlenebilecek alanlarda uygulama öncesi ham toplam alan büyüklüğü en az 15.000 m2 olacaktır. Bu alanlarda uygulamalar ada bazında yapılacak. Alanın toplam yüzölçümünün en az %30 luk bölümü, yapı yapılmayacak şekilde açık alan olarak bırakılacaktır. Açık alan olarak terk edilen alanlarda yapılaşma yasak olacak. sosyal donatılar, organik tarım alanları, park alan gibi sosyal donatılara yer verilmesi mecburidir  Ekoturizm alanlarında min. ifraz şartı 10.000 m2 olacaktır. Eğer ayrılan alanlar 20.000 m2 üzerinde olursa yine toplam inşaat alanı 2.000 m2 yi geçmeyecek şekilde düzenlenecektir. Bu alanlarda yapılaşma koşulları: Maks. Emsal=0,10; Maks. Bina yüksekliği 2 kattır. Kat yükseklikleri yöresel, coğrafi koşullar ve iklim koşulları dikkate alınarak belirlenir. Bu tesislerde en fazla bir bodrum katı yapılabilir. Bodrum katlarda konaklama üniteleri yer alamaz, yalnızca servis alanı olarak kullanılabilen bu alanlar, emsale dahil değildir. Ayrı yapılar olarak düzenlenen konaklama birimlerinde bodrum kat sadece ana yapıda yer alabilir.

Eko Turizm / Kırsal Turizm Hibe Şartları 2023 yılı

Ekoturizm Projesinden hibe alabilmek için yukarıdaki şartnameye uygun proje hazırlıyoruz.

Yorum Yaz