Ekoturizm Rotaları Vatandaşın Hizmetine Sunuluyor

Ekoturizm Rotaları Vatandaşın Hizmetine Sunuluyor
onay verilen 18 km. uzunluğunda Düden Ekoturim rotasını yerinde görmek için mahalline giderek incelemelerde bulundular.
Ekoturizm Rotaları Vatandaşın Hizmetine Sunuluyor

Orman Genel Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı Ekoturizm Şube Müdürü ve mahiyetinde mühendisi ile birlikte 3-5 Ağustos 2022 tarihleri arasında Amasya Orman Bölge Müdürlüğümüze bir dizi çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

haber arası detay

 

Ziyaret;Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Şenlikoğlu başkanlığında ,Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Sandalcı ,ilgili işletme Müdür Yardımcıları Ekoturizm Şube Müdürü Aydın Yumuş ve Şube Mühendisi Tefide Yüksel ve işletme şeflerinin katılımıyla Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı Amasya Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Orman İşletme Şefliğinde yer alan 05.02.2020 tarihinde onay verilen 23 km. uzunluğunda Şehzade Yolu Ekoturizm rotası ile Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü Çatalan Orman İşletme Şefliğinde yer alan 16.06.2020 tarihinde onay verilen 18 km. uzunluğunda Düden Ekoturim rotasını yerinde görmek için mahalline giderek incelemelerde bulundular.

2017 yılında yürürlüğe giren 308 Sayılı Tebliğe göre Ekoturizm Fonksiyonlu Alanların İdaresine Ait Usul ve Esaslar dahilinde yürütülmektedir.
Ekoturizm ve rekreasyon fonksiyonu taşıyan alanlarda yapılacak iş ve işlemlerde, orman alanlarında kullanım olumsuzluklarını gidermek, toplumun taleplerini karşılamak ve orman halk ilişkilerini olumlu yönde geliştirmek amacı esastır. Ekoturizm alanlarında ve parkurlarında doğaya uyumlu olmak kaydıyla; tanıtıcı tabela, yönlendirme levhası, ikaz levhası, çeşme, patika ve dinlenme yeri haricinde hiçbir yapı ve tesis yapılamaz. Yapılacak her türlü düzenleme doğal ekosisteme uygun olarak yapılır. Bu güzergâhlarda ormancılık faaliyetleri ile ilgili toplumu bilgilendirici çalışmaların da yapılacağı göz önünde bulundurulacaktır.
Çalışmaların tamamlandığı, Erbaa Düden ve Amasya Şehzade Yolu Ekoturizm rotasının giriş taklarının yapılması gerektiği,kısa süre içirişinde Erbaa Düden Gölü çevresinde ağaç tabanlı yürüyüş güzergahı,korkuluk ile desteklenmesi istişare edildi.
4.08.2022 günkü programda Samsun İşletme müdürlüğüne bağlı 2022 yılı programında yer alan Canik Ekoturizm Alanı hep birlikte gezildi, güzergah üzerinde yapılması öngörülen donatılar değerlendirildi.


Bu yıl içerisinde bitirilmesi için hemen proje maliyet bedelinin hesaplanmasını ve çalışmalara başlanılması talimatı verildi. Akabinde Bafra İşletme Müdürlüğüne bağlı Kapıkaya Ekoturizm Rotası planlanan ve çizilen projesi üzerinde değerlendirildi. Bir an evvel yönetim planının tamamlanarak onaya gönderilmesi istendi. Karşılıklı dilek ve temennilerle arazi programı sona erdi. ​

Yorum Yaz