Elazığ Ekoturizm yatırımları için önemli illerden biridir.

Öncelikle Ekoturizm ile ilgili tüm sorularınız ve proje çalışmalarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Beytullah Yılmaz 0 544 608 84 80; Turizm cenneti Elazığ ili ülkemizde yeni bir kavram olan Ekoturizm ile ön plana çıkmaktadır. Elazığda; Hazarbaba kayak merkezi en önemli turizm alanlarından biridir. Elazığ merkez1/100.000 çevre düzeni planına göre mesken yerleşim alanı şehrin kuzey ve güneyinde ilerleme yapacaktır. Elazığ'ın kuzey batısı ve güney doğusunda Organize sanayi bölgesi, Lojistik bölgeler, Ekoturizm alanları , Dağturizmi ve bir çok alanda planlama yapılarak bu ilimize işletme tesisleri kazandırabilir. Şehir Deprem bölgesi olduğu için Meskun yerleşim alanların büyük çoğunlu şehrin kuzeyi dağlık bölgeye doğru daha fazla açılması daha mantıklı bir karar olmuştur.

 

Emlak ve Gayrimenkul sektörü açısından Şehrin Kuzey ve Güneyi yatırım bölgeleri olarak değerlendirilebilir.

Ekoturizm arazileri açısından da büyük yatırımlar yapılabilir. Ekoturizm Mimari yerleşim alanları ile Turizme büyük ivme kazandırmam mümkündür. 

aynı zamanda Hazarbaba dağ doğa yürüyüşü ile turizm alanında önemli etkinlikler yapılmaktadır. Hazarbaba Macera parkı görülmeye değer ender yerlerden biridir.

Karaleylek kanyonu ülkemizde sayılı kanyonlardan, doğa harikası bir yer olarak bilinmektedir. Ölbe vadi yürüşüyü, yamaç paraşütü sporları, Tekne turları, Saklıkapı kanyonu ve daha sayamayacağımız bir çok turizm faaliyetlerinin yapılabileceği en güzel illerden biridir.

Elazığ ilimiz Ekoturizm yatırımları ile de ön plana çıkmaya başladı. 1/100.000 çevre düzeni planları devamlı yenilenmeye devam ediyor.  Elazığ ilimize Ekoturizm lejantı da verilerek alternatif turizm olan Ekoturizm den Elazığ ilininde gereken payı alması hedeflenmektedir. Ekoturizm, yeryüzünün doğal kaynaklarının sürdürülebilirliğini güvence altına alan, yerel kültürleri yok etmeden, onların ekonomik kalkınmasına destek olan, sosyal ve kültürel bütünlüklerini korumaya yarar bir yaklaşımdır. 

Hazarbaba Dağ yürüşü ve Ekoturizm alanları turizm açısından büyük önem taşımaktadır.

Karaleylek Kanyonu doğa harikasi bir yer olarak bilinmektedir.

Ölbe Vadisi müthiş bir yerdir.

HARİTHABER.COM OLARAK HİZMETLERİMİZ

www.haritahaber.com Olarak Hizmetlerimiz

İnsanlı ve İnsansız Hava Araçlarından Çekilen Fotoğraflardan Fotogrametrik Nirengi ölçümü ve blok dengelemesi Hava fotoğraflarından her ölçekte Sayısal Harita üretimi DTM-DEM (Sayısal Yükseklik Modeli) üretimi Ortofoto harita üretimi Fotomozaik görüntüleri üretimi Uydu görüntülerinden faydalanarak Sayısal Harita üretimi Uydu görüntülerinden Ortofoto, Ortomozaik ve TrueOrtho üretimi Uydu görüntüleri yardımıyla sayısal görüntü işleme, görüntü zenginleştirme ve sınıflandırma uygulamaları Stereo Uydu görüntüleri yada Hava Fotoğraflarından DEM üretimi ve Editi Beytullah Yılmaz 0 544 608 84 80

Alt ölçek planların yapılması şartı ile; Ekoturizm niteliğinde kullanımlar; Kırsal Turizm Tesisleri, Butik Oteller Sağlıklı yaşam tesisleri, golf tesisleri, spor tesisleri, günübirlik tesisler, doğal ürünlere yönelik atölyeler, kamping, trakking, doğa yürüyüşü vb. turizme yönelik kullanımlar ile sosyal ve teknik altyapı kullanımları yeralabilmektedir.

Ekoturizmin temel amaçlarından biri de; Turizm sezonun 12 aya yayılması ve turizm çeşitliliği sağlamaktır. Aynı zamanda alternatif turizm olarak ülkemizde yapılmaktadır. Ekoturizm ile bölge 12 ay turist çekme şansına sahip olacaktır. 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER;

1.    1/100.000 ÖLÇEKLİ ÇDP PLANI ÖRNEĞİ (6 DERECE ED50 DOM27) 2.    1/25.000 ÖLÇEKLİ HARİTA (6 DERECE ED50 DOM27) 3.    1/5000 ÖLÇEKLİ KADASTRO DURUMU (3 DERECE ED50 DOM27) 4.    TAPU ÖRNEĞİ 5.    SÖZLEŞME ÖRNEĞİ VE/VEYA VEKÂLETNAME (KİRA VB. HALLERDE) 6.    TAPU KAYIT SURETİ (TAKYİDAT BELGESİ) 7.    APLİKASYON KROKİSİ 8.    MEVCUT/TEKLİF KAPASİTE BİLGİSİ

İLAVE İMAR PLANI BAŞVURULARINDA İSTENİLECEK 9.    MEVCUT GSM RUHSATLARI VB EVRAKLAR (VARSA) 10.    1/5000 NAZIM İMAR PLANI ÖRNEĞİ (VARSA) 11.    1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI ÖRNEĞİ (VARSA)

ALINACAK KURUM GÖRÜŞLERİ;

1.    GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2.    ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 3.    DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 25. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 4.    ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI III. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 5.    İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ 6.    BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ 7.    TEİAŞ 8.    UEDAŞ 9.    KARAYOLLARI 14. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 10.    BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI 11.    BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 12.    TCDD BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 13.    BOTAŞ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 14.    KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI KORUMA BÖLGE KURULU 15.    SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ 16.    MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BALIKESİR İNŞAAT EMLAK BÖLGE BAŞKANLIĞI 17.    BURSA KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARI KORUMA BÖLGE KURULU

EKOTURİZM PROJELERİNİZ İÇİN BİZİMLE İLEŞİME GEÇİP BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

0 544 608 84 80

Tüm Ekoturizm Haberlerini okumak ve Tüm Türkiye nerelerde ekoturizm projesi yapılabilir öğrenmek için bu linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz. Link; haritahaber.com/ekoturizmhaberleri

Yorum Yaz