ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uçak Oldu

Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi. Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) Yönetim Kuruluyılın son toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda,Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Erdoğmuş ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arman’ın görevlerinden istifa etmeleri dolayısıyla yeni yönetim kurulu başkan ve üyeleri belirlendi.Yeni dönemde ELİDAŞ’ınYönetim Kurulu Başkanlığı görevine İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Uçak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, boşalan Yönetim Kurulu üyeliklerine ise İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Emin Kentli ve Meclis Üyesi Tolga Uskuçseçildi.

 

Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve yeni dönem ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uçak, Barış Kocagöz’ün Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olarak 19 kurum temsilcisi ilebirlikte 2011 yılında büyük bir emekle Elidaş’ınkuruluşunu gerçekleştirdiğini ve pamuk lisanslı depoculuk fikri ile ülkemizin tanışması, sektörün iş akışlarının ve mevzuat alt yapısının oluşması konularında ısrarlı çaba harcayarak çok önemli katkılar sunduğunu belirterek Yönetim Kurulu ilebirlikte Elidaş’ın sektörde öncü rolünü kazanması ve bu rolü sürdürmesini sağladığını sözlerine ekledi.

ELİDAŞ’ın2013 yılında 15.000 ton pamuk lisanslı depoculuk lisansı ile başlayan yolculuğunun üreticilerden gelen yoğun talebi karşılamaya yönelik olarak, zaman içerisinde gerçekleştirilen revizyonlar ve ilave yatırımlarla bugün itibariyle 35.000 ton lisans kapasitesi ile devam ettiği bilgisini veren Uçak “2013 yılında şirketimizin faaliyete geçmesi sırasında, halen devam etmekte olan fiziki ürün senedi uygulaması yerine, ELÜS (Elektronik Ürün Senedi) uygulamasına geçilmesi yine Barış Bey ve yönetim kurulunun ısrarlı çabaları sonucunda gerçekleştirilebilmiştir. Böylece ülkemiz, fiziki ürün senedi risklerinden ve sorunlarından kurtularak aslında “dijital bir bilgi’’ olan ELÜS ile tanışmıştır. Başlangıç olarak ELİDAŞ tarafından tasarlanan ve uygulanan süreçler Ticaret Bakanlığımızca, tüm lisanslı depolar için zorunlu hale getirilmiş, fiziki ürün senedi üretimi işlemden kaldırılmıştır. ELÜS ile kıymetlerin Borsada alım, satım ve takas süreçlerinde diğer menkul kıymetlerin tabi olduğu şartlara kavuşulmuştur. Böylece tarım ürünleri yüksek standartları taşıyan lisanslı depolarda depolanırken, karşılığında oluşturulan ELÜS Borsada alım satım ve takasa konu olabilmiş, Banka ve kredi kuruluşlarınca güçlü teminat özelliği nedeniyle talep gören bir ürün haline gelmiştir. Üreticiler ürünlerini doğrudan borsalarda satma yada ELÜS’ü teminat göstererek kredi kullanma olanaklarına kavuşmuştur. Sanayi kesimi açısından kesintisiz arz olanağı yaratılmıştır. Daha da önemlisi bu geliştirme ile ülkemiz, lisanslı depoculuğa konu olan tüm tarım ürünleri açısından, arz-talep dengesizliklerinin yarattığı olumsuzlukları, önemli oranda kontrol edebilecek bir araca kavuşmuştur.” diye konuştu.

Yorum Yaz