Erenköy Ekoturizm Porjesi Mersin Orman Müdürlüğü hazırladı

Erenköy Ekoturizm Porjesi Mersin Orman Müdürlüğü hazırladı
Erenköy Ekoturizm Porjesi Mersin Orman Müdürlüğü hazırladı

KKTC Erenköy Ekoturizm Planı Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüzce hazırlandı; Kıbrıs Direnişinin sembolü olan Erenköy’de Türkiye Cumhuriyeti Orman Genel Müdürlüğü ve KKTC Orman İdaresi ile işbirliği kapsamında Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ekoturizm planı hazırlandı. Hazırlanan Ekoturizm Planı, Ekosistem Hizmetleri Dairesi Başkan Yardımcısı Galip Çağatay Tufanoğlu tarafından KKTC Orman İdaresi Müdürü Cemil Karzaoğlun’a teslim edildi.  Ayrıca planın birer nüshası KKTC Vakıflar İdaresine ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına hediye edildi.

haber arası detay

Plan tesliminden sonra Orman Genel Müdürlüğü heyeti, KKTC Orman Dairesi Müdürlüğü yetkilileri, KKTC Vakıflar İdaresi ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı askeri yetkilileri, Erenköy Ekoturizm Planı kapsamında yapılacak iş ve işlemler yerinde değerlendirilmek üzere Erenköy’e bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Ekoturizm Planı yapılan Erenköy;1950'lerden itibaren Türk Mukavemet Teşkilatı tarafından Türkiye'den ikmalin yapıldığı, Kıbrıs Türkünün direnişinin can damarı olmuştur. 1964 yılında Erenköy’de destansı bir direniş ve varoluş mücadelesi verilmiştir.  Bu bölgede tarihi, kültürel ve doğal değerleri de kapsayacak şekilde hazırlanan ekoturizm planı ile direniş ve varoluş mücadelesinin izlerini görecek ziyaretçilerin,  o anı ve ruhu yaşamaları, hissetmeleri hedeflenmektedir.

Yorum Yaz