Erzincan'da Lavanta yağ oranının yüksek çıkması hedefleniyor

Erzincan Belediyesi olarak Ulalar Yerleşkesi ve Ekşisu Bölgesinde,30 dönümlük alanda iki lavanta bahçesi oluşturarak, 30 bin Fransız ve Bulgar Lavanta fidesinin ekimini gerçekleştirdik. Deneme dikimlerini yaptığımız Lavantalarımızda yağ sonuçlarını aldık, sonuçlar sevindirici.

 

Ayrıca Belediyemiz tarafından 150 Bin adet çelik üretimi de yapılarak Kasım ayında ekimi gerçekleştirilerek toprakla buluşturulacak.

Lavanta Bitkisini İlimizde bir sektör haline ve Lavanta üzerine Tıbbi ve Aromatik Bitkiler konusunda Doğu Anadolu Bölgesinde ise lider Şehir durumuna getirmek istiyoruz.

Erzincan Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından hasadına başlanan lavantalardan gelir elde edilmesi sağlanacak.

Erzincan Belediye Başkanı Sayın Bekir Aksun, yaptığı açıklamasında oluşturulan Lavanta Bahçeleri hakkında bilgiler verdi.

Başkan Bekir Aksun açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Belediyemizin farklı bahçelerinde deneme usulü ile topluma nasıl kazandırılabilir, çiftçilerimize yeni bir alternatif kazanç bitkisi oluşturabilir miyiz, diye bir çalışma yaptık. Bugün görüldüğü gibi bahçemizde lavanta bitkileri filiz vermiş durumda ve hasat yapılacak. Bulgar lavantası diye bilinen çeşidin, Erzincan'ın iklim şartlarına daha uygun olduğunu gözlemledik. Bundan sonra bu lavanta çeşidinin yaygınlaştırılıp ekonomiye kazandırılması ve alternatif ürünler olarak şehrimizde geliştirilip aile bütçesine katkı sunulmasını hedefliyoruz.

Bulgar lavantasının bu iklimde verimli olacağı, yağ kalitesinin de yüksek olacağı kanaatindeyiz. Onun için de Burdur ve Isparta'daki görüşmelerimiz neticesinde alım garantisi veren firmalar da var. Onlarla işbirliği içerisindeyiz. İnşallah buradaki üretimden elde edeceğimiz yağın, satış garantili olarak alımlarını sağlayacağız." diye konuştu.

Yorum Yaz