Ezurum'da Ekoturizm Proje alanı törenle hizmete açıldı.

Ezurum'da Ekoturizm Proje alanı törenle hizmete açıldı.
2 Bin 300 Rakımdaki Ekoturizm Alanı Törenle Hizmete Açıldı
Ezurum'da Ekoturizm Proje alanı törenle hizmete açıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığımız Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından 2021-2025 yılları arasında uygulamaya konulan Ekoturizm Eylem Planı faaliyetleri kapsamında Bölge Müdürlüğümüzce, 193 hektar alanda ortalama 2 bin 300 rakımda oluşturulan "Abdurrahman Gazi Ekoturizm Alanı"nın açılışı yapıldı.

haber arası detay

 

Doğu Anadolu Bölgesinde ilk olarak kuruluşu yapılan Abdurrahman Gazi Ekoturizm Alanı açılış törenine Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlker Şimşek,  Bölge Müdürümüz Oktay Ayatay, İl Protokolü ve Personelimiz katıldı.

Erzurum Valisi Okay Memiş,  inanç turizminin önemli duraklarından Abdurrahman Gazi bölgesine yapılan ekoturizm alanının, sevindirici bir hizmet olduğunu söyledi.

Yüksek rakımda ağaç yetiştirmenin zorluklarına değinen Memiş, "Biz ormanları dikip buraları güzelleştirdikçe daha fazla otel gelecek. Bu da gençlere daha fazla iş imkânı sağlamak demek. Erzurum'un dünya kenti olmasında, bir ağaç dikmenin şehre kattığı güzelliğin yanında bu kadar önemli sonuçları var. Vatandaşlarımızı bu alandan faydalanmaya davet ediyorum " dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise ekoturizm alanının, kent halkına önemli katkılar sağlayacağını, şehirle bitişik bölgeye vatandaşların ilgi göstereceğini belirtti.

Bölge Müdürümüz Oktay Ayatay da, Orman Genel Müdürlüğü 183 yıllık köklü ve büyük bir teşkilat olduğunu, bu tecrübesiyle “bugün fidan yarın nefes" diyerek daha yeşil bir Türkiye için çalıştığını ifade etti.

Erzurum'da yapılan ağaçlandırma çalışmalarına değinen Ayatay, “Başta Palandöken Dağı, Kop Dağı, Konaklı, Abdurrahman Gazi ve İlimiz genelinde farklı lokasyonlarda milyonlarca fidan ve tohumu toprakla buluşturmaktayız" dedi.

Ekoturizm alanların önemini anlatan Ayatay; “Dünya ve ülkemizde nüfus artışı ile birlikte kentleşme ve artan çevre sorunları sonucunda toplumun ormanlardan beklentisi de çeşitlenmekte ve değişim göstermektedir. Bu anlayış çerçevesine bizde ormanlarda insanlarımızın vakit geçirebilecekleri Ekoturizm alanları, Orman Parkları ve Millet Ormanlarını oluşturuyoruz" dedi.

Şehre yaklaşık 6 km uzaklıkta olan Abdurrahman Gazi Ekoturizm Alanı içerisinde; 7.300 m yürüyüş yolu, 3.800 m bisiklet parkuru planlanmıştır. Alanda 1 adet seyir terası ve fotoğraf çekim alanı, 30 adet dinlenme bankı, 2 adet bilgilendirme levhası, 30 adet yönlendirme tabelası, 4 adet doğa bilgilendirme levhası, 1 adet giriş ünitesi ve 2 adet yağmur barınağı olmak üzere 70 adet tesis bulunmaktadır. Dualarla açılışı gerçekleştirilen alanda katılımcılar, doğa yürüyüşü yaptı.

Yorum Yaz