GDO'suz Türk Pamuğu A.Ş. Genel Kurulu Gerçekleştirildi

GDO'suz Türk Pamuğu A.Ş. Genel Kurulu Gerçekleştirildi
GDO'suz Türk Pamuğu A.Ş. Genel Kurulu Gerçekleştirildi

GDO’suz Pamuk A.Ş. 09 Aralık 2022 tarihinde ilk Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.Yapılan Genel Kurul’da GDO’SUZ Pamuk A.Ş.’nin sermaye artırımı yapıldı ve Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz’ün istifası dolayısıyla yeni yönetim kurulu belirlendi. Yapılan seçimin ardından Barış Kocagöz görevini İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Uçak’a devretti.

haber arası detay


Bu değişiklikle birlikte GDO’suz Pamuk A.Ş. yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uçak (İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Yönetim Kurulu üyeleri: Bertan Balçık (UPK Yönetim Kurulu Başkanı) ve Muhammet Zekeriya Tanrıverdi (İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi.)
Genel Kurul sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Ticaret İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve GDO’suz Pamuk A.Ş.’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uçak,seçilmesi dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Borsamız geçmiş dönem Meclis Başkanı ve GDO’suz Pamuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz’e bu zamana kadar ülkemize, Borsamıza, GDO’suz Pamuk A.Ş. ve GMOFreeTurkishCottonmarkasının ülke içi ve dışında tanıtımına verdiği destek, markanın büyümesine sağladığı katkı ve görev dönemi boyunca imza attığı başarılı çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

Bülent Uçak, Barış Kocagöz’den devraldıkları bayrağı daha ileriye götürmek için üzerlerinde büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, GMO FreeTurkishCotton markasının daha da güçlenmesi adına azimle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
GMOFreeTurkishCotton markasının hem pamuğun kendi özelliklerine hem de üretim süreçlerinin sürdürülebilirliğine odaklanması açısından oldukça avantajlı olduğunu dile getiren Uçak, “Dünyanınen önemli pamuk üreticisi ülkelerinden biriyiz.Tekstil ve konfeksiyon sanayimiz de büyük bir üretim potansiyeline sahip. Aynı zamanda tüketim açısından da önde gelen pazarlar arasındayız. Bu potansiyeliGDO’suzTürk Pamuğu markamız ile desteklediğimizde hem pamuk üretimimizin hem de sanayimizin rekabet gücüne orta ve uzun dönemde önemli katkı sağlamış olacağımıza inanıyorum. Yeter ki sektörün tüm paydaşları projeyi sahiplenerek destek olsun. Ayrıca, markamızın sadece tekstil ve konfeksiyon sektörü açısından değil, pamuk çekirdeğinden elde edilen yağ ve yem sanayi için de büyük önem taşıdığını belirtmek isterim. Standardımız bu ürünlerin belgelendirilmesini de kapsıyor.”diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurul toplantısı ile aynı gün gerçekleştirilen lansmanda Orta Anadolu Tekstil veSöktaşTekstil’in de GMO Free marka etiketlerini kullanmaya başladıklarını kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Uçak, temennilerinin ve hedeflerinin yeni yönetim döneminde marka ağına katılacak sektör ve kuruluşların artarak devam etmesi olduğunu dile getirdi.


GDO’suz Pamuk A.Ş. nedir?


“GMO FREE TurkishCotton” projesi ile ülkemiz pamuklarının ve pamuktan üretilen asıl ve yan ürünlerin markalaşması ve sürdürülebilir pamuk üretiminin desteklenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamında İzmir Ticaret Borsası, Ulusal Pamuk Konseyi ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği iş birliğinde “GMO FREE TurkishCotton” ibaresi ile Türk Patent Enstitüsü’nden ‘Garanti Markası’ tescili alınmıştır. Ayrıca, markanın yönetimi amacıyla GDO’suz Pamuk A.Ş. isimli şirket kurulumu gerçekleştirilmiştir. 

Yorum Yaz