Handere Şelalesi ve Ekoturizm alanı keşif bekliyor

Handere Şelalesi ve Ekoturizm alanı keşif bekliyor
Çanakkale ili Yenice ilçesi Kalabakbaşı Köyü hudutlarında kalan Handere Şelalesi bölgede Ekoturizm açısından önemli odak noktalarında yer alamaktadır.
Handere Şelalesi ve Ekoturizm alanı keşif bekliyor

Balıkesir ili Havran ilçesi Hanlar bölgesi üzerinden veya Çanakkale Kalkım üzerinden gidilen Handere Şelalesi ve Ekoturizm alanı doğaseverlerin ziyaretini bekliyor.

haber arası detay

 

Handere Ekoturizm alanı şelalesi , piknik alanı ve bir birinden farklı edemik bitki türleri ve kendine özgü ağaç türleri ile doğaseverlerin dikkatini çekiyor. 

Handere Ekoturizm parkurunda görebileceğiniz ağaç türleri şöyledir; görkemli kızıl çamlar, meşe, karaçam, kayın, göknar, kestane , yaban ıhlamuru, asırlık çınar ağaçları, yabani defne, salkım söğüt, ardıç ağaçları, sandal ağacı ve bir çok ağaç ve endemik bitki türleri ile tanışabilirsiniz.

Handere Şelalesi

Çanakkale ili Yenice ilçesi Kalabakbaşı Köyü hudutlarında kalan Handere Şelalesi bölgede Ekoturizm açısından önemli odak noktalarında yer alamaktadır. Şelale Kalkım belde merkezine 14 km Balıkesir ili Edremit ilçe merkezine ise 32 km'dir . Yöre halkının ve civar yörelerdeki halkın ziyaret noktası olan Handere Şelalesi eşsiz doğası ile insanları dinlendirmekte ve huzur vermektedir. Şelalelin üst kısmında doğal havuzlar yeralmaktadır. bu havuzların suyu kaynak suyu olup, temiz ve içilebilir sudur. Doğal havuzlarda yüzülebiilir, özellikle fotoğraf avcıları için mükemmel doğa pozları yakalamak mümkündür. Şelale şu an yöre halkı ve körfezde çok az insan tarafından bilinmektedir. Şelale boyunca trekking yapabilir, endemik bitki ve ağaç türlerini fotoğraflayabilirsiniz.

 

 

Yorum Yaz