Hisarcıklıoğlu, Isparta'da açılışlar yaptı ve iş dünyası ile buluştu

Hisarcıklıoğlu, Isparta'da açılışlar yaptı ve iş dünyası ile buluştu
TOGG fabrikamızın 29 Ekim'de açılışını yapıyoruz. Allah nasip ederse de mart ayında Isparta'da TOGG arabasını hep beraber göreceğiz.
Hisarcıklıoğlu, Isparta'da açılışlar yaptı ve iş dünyası ile buluştu

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası, Ticaret Borsası hizmet binası ile TOBB Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile hizmete açıldı. Açılışların ardından Hisarcıklıoğlu, Isparta TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar ve Isparta TB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar’ı makamlarında ziyaret etti.​

haber arası detay

 


TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu daha sonra Isparta İl/ilçe Meclis Üyeleri İstişare toplantısına katıldı. Toplantının açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, Isparta’nın gülün ve elmanın başkenti olduğunu ve Isparta’da olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Görevlerinin iş dünyasının taleplerini icra makamlarına iletmek olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, pandemi döneminde oda ve borsa başkanları ile birlikte çalışarak, üyelere yönelik pek çok desteğin çıkmasını sağladıklarını ifade etti. Ancak daha yapılması gereken çok iş bulunduğunu ve sıkıntıların tam anlamı ile bitmediğini belirten TOBB Başkanı, “Bunları da takip ediyor ve dile getiriyoruz.” dedi.

Arabuluculuğun iş dünyasındaki anlaşmazlıkların çözümü konusundaki katkısına değinen Hisarcıklıoğlu, "Bu bizim iş dünyamızda anlaşmazlıkların çözümü noktasında müthiş bir şey. Toplumsal uzlaşmayı sağlamaya giden en önemli taraftır. İki taraf da helalleşerek işi bitiriyor. Bundan daha hayırlı bir iş olmaz. Toplumun arasındaki çatışmayı da bitirecek bir esastır" şeklinde konuştu. 

Hisarcıklıoğlu, oda/borsaların iyi çalışıp çalışmadığını ölçen bir mekanizma bulunduğunu belirterek, bunun da akreditasyon olduğunu söyledi. Verdiği hizmetleri ölçen uluslararası ve bağımsız bir akreditasyon kurumu bulunduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, özellikle Batılı ülkeler ve ABD'de olmak üzere bütün oda ve borsaları bunların denetleyip yıldızladığını, Isparta TSO, Isparta TB ve Yalvaç TSO'nun da akredite oda/borsa olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, bir müjde vermek istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Türk insanının 120 yıllık rüyası, hayali var, Türkiye'nin otomobili. 2017 yılında görevi üstlendik biz. 5 yıllık sürede dünyayla rekabet edebilecek bütün hakları bizim olmak şartıyla inşallah TOGG fabrikamızın 29 Ekim'de açılışını yapıyoruz. Allah nasip ederse de mart ayında Isparta'da TOGG arabasını hep beraber göreceğiz."

Birlikte rahmet ve bereket olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, onun için kimsenin başkasını ötekileştirmemesi gerektiğinin altını çizdi. Hisarcıklıoğlu, farklılıkların zenginlikleri olduğunu vurgulayarak, ülkenin başına sıkıntı geldiği zaman milletin birlik ve beraberliğini ortaya koyduğunu belirtti.

-Ahmet Adar ve Mehmet Ali Doğan’a taziye

Hisarcıklıoğlu, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar’a babasının, Meclis Başkanı Mehmet Ali Doğan’a da oğlunun vefatı nedeniyle taziyelerini iletti.


 

Yorum Yaz