ideaforge uav Hindistanlı genç mühendisler tarafından üretildi

ideaforge uav Hindistanlı genç mühendisler tarafından üretildi
40 dakika uçuş süresi, 2kg yük taşıma kapasitesi olan endrüstriyel drondur. 
ideaforge uav Hindistanlı genç mühendisler tarafından üretildi ideaforge uav Hindistanlı genç mühendisler tarafından üretildi

ideaForge RYNO İHA, Arazi Etüdü, Madencilik, İnşaat, vb. gibi yüksek doğrulukta haritalama uygulamalarının taleplerini karşılayan, araştırma seviyesinde bir haritalama dronudur. Bu İHA, X / üretebilen bir Trimble baz istasyonuyla birleştirilmiş entegre bir PPK Y doğruluğu 5 cm'den daha iyi ve Z doğruluğu 10 cm'den daha iyidir.İHA, uçuş planlaması sırasında İHA'da uçuş planı, Görüntü Örtüşme, yükseklik vb. Ayarlandığında tamamen otonom bir uçuş gerçekleştirir.Rüzgarların sert olduğu, bataryanın zayıfladığı veya dengesiz olduğu, Yer kontrol istasyonu ile drone arasındaki iletişim kaybının olduğu bir senaryoda İHA, herhangi bir manuel müdahale olmaksızın, kalkış yaptığı noktaya geri dönüp kendi başına iniş yapacaktır.Drone, maksimum 4 km doğrusal menzil ile 400 m AGL yüksekliğe ulaşmak için test edildi. Tek uçuşta 1 km2'lik bir alanı kaplayabilir.

haber arası detay


İHA, araziyi sarma özelliği ile birlikte gelir; bu, engebeli arazilerde bile, uçuş planı sırasında başlangıçta yüklenen yüksekliği koruduğu anlamına gelir. İHA, yüksekliğini manuel müdahale gerektirmeden otomatik olarak ayarlar (yükselir / alçalır).RYNO UAV, haritalama görevlerini planlamanıza ve uçurmanıza izin veren bir Yer kontrol İstasyonu Yazılımına sahiptir. GCS ayrıca, coğrafi etiketli görüntüler üretmek için görüntülerle birlikte ppk verilerinin önceden işlenmesine izin verir. Coğrafi etiketlenmiş bilgiler, görüntülerle birlikte Pix4D, Bentley, Global Mapper, vb. Gibi üçüncü taraf son işlem yazılımlarına aktarılabilir.ideaForge verileri çoğu yazılımla uyumludur. Bununla birlikte, yazılımın, RYNO UAV satın alımı ile birlikte verilmediği için ayrıca temin edilmesi gerekmektedir.


RYNO Mapping drone Genel Bakış
RYNO, ideaForge'un haritalama uygulamaları için tasarlanmış ve özelleşmiş mikro kategori anket dereceli drone'dur. Üstün sonuçlar sunmak için gelişmiş bir haritalama yükü ve ideaForge'un son teknoloji PPK modülü ile donatılmıştır. Haritalama uygulamalarındaki yüksek doğruluğu nedeniyle, Hindistan Araştırması (SOI) tarafından dünyanın en büyük drone destekli haritalama projelerinden biri olarak belirlenen Swamitva Yojana'ya yönelik onaylanmış tek mikro kategori drone'dur.  4k operasyonel menzil , 40 dakika uçuş süresi, 2kg yük taşıma kapasitesi olan endrüstriyel drondur. 

RYNO, ideaForge'un haritalama uygulamaları için tasarlanmış ve özelleşmiş mikro kategori anket dereceli drone'dur. Üstün sonuçlar sunmak için gelişmiş bir haritalama yükü ve ideaForge'un son teknoloji PPK modülü ile donatılmıştır. Haritalama uygulamalarındaki yüksek doğruluğu nedeniyle, Hindistan Araştırması (SOI) tarafından dünyanın en büyük drone destekli haritalama projelerinden biri olarak belirlenen Swamitva Yojana'ya yönelik onaylanmış tek mikro kategori drone'dur.

Teknik özellikler
Hindistan, geniş ve çeşitli bir ülkedir. Soğuk dağlık bölgeler, sıcak çöller, nemli ovalar ve sağanak yağışlı sulak alanlar, ülke her türlü hava durumunu ve arazi koşullarını temsil eden bölgelere sahiptir. Hindistan'da Gururla Üretilen RYNO UAV, bu zorlu koşullara dayanacak ve mükemmel performans sağlayacak şekilde üretildi. 
ideaForge'un en yüksek kalitede insansız hava araçları üretme taahhüdü, İHA'larımızın savunma, yurt güvenliği ve kurumsal uygulamalar genelinde tutarlı sonuçlar vermesini sağlar.
Yer Kontrol İstasyonu
Son teknoloji ürünü GCS'miz tamamen otonom uçuşa olanak tanır ve bir dizi güvenlik ve güvenlik özelliği sunar.

RYNO'nuzu güvende tutmak için Araziden Kaçınma
Kolay Kalkış / İniş, sonuçlara konsantre olmanızı sağlar
Tahmin edilebilir ve tekrarlanabilir haritalama operasyonları için Uçuş Planlama
Doğru son işlem için coğrafi etiketleme yazılımı
Sizi her adımda güncel tutmak için Uçuş Parametrelerinin Canlı Görüntüsü
En yüksek gizlilik için Şifreli İletişim
Haberleşme Kaybı, Düşük Batarya, Yüksek Rüzgarlar, Sıcaklık Aralığı İhlali için Arıza Durumunda Güvenli Özellikler
.........................................
ideaForge Qserisi
Q Serisi, ideaForge'un sınıfının en iyisi drone teknolojimizi temel alan küçük kategorili VTOL İnsansız Hava Aracıdır (UAV). Bu, ideaForge'un denenmiş ve test edilmiş askeri tasarım felsefeleri ile üretilen en ekonomik ve verimli drone'larından biridir.

Q Serisi İHA ideal olarak Ölçme, Haritalama, Güvenlik ve Gözetim, Muayene, Fotogrametri, Trafik Yönetimi, Kalabalık Yönetimi ve Afet Yardımı için kullanılabilir.

SWITCH İHA

Switch insansız hava aracı (UAV), Hindistan merkezli İHA üreticisi ideaForge tarafından inşa edilen, yerli sabit kanatlı dikey kalkış ve iniş (VTOL) hibrit bir taktik drone.
Switch insansız hava aracı (UAV), Hindistan merkezli İHA üreticisi ideaForge tarafından inşa edilen, yerli sabit kanatlı dikey kalkış ve iniş (VTOL) hibrit bir taktik drone.

Drone, Hindistan silahlı ve güvenlik güçlerinin en zorlu gözetim görevlerini desteklemek için tasarlandı. Geliştirilmiş uçuş süresi sunar ve daha fazla güvenlik sağlayan arızaya karşı korumalı ek fazlalıklarla yüksek irtifa operasyonları gerçekleştirir.

Taktik İHA Şubat 2020 yılında Lucknow, Hindistan'da düzenlenen DEFEXPO 2020 savunma sergide başlatıldı.

Hint Ordusu, ideaForge ile Ocak 2021'de açıklanmayan sayıda Switch UAV için 20 milyon dolarlık bir sipariş verdi. Teslimatların Ocak 2022'ye kadar tamamlanması bekleniyor.

İHA, 2018'de Ladakh'ın son derece zorlu arazileri ve hava koşullarında yapılan başarılı uçuş testlerinden sonra Hint Ordusu tarafından seçildi.

İHA görevlerini değiştir
Switch drone, uzun dayanıklılık istihbaratı, gözetleme, keşif (ISR), güvenlik, terörle mücadele, sınır güvenliği, isyanla mücadele, suç kontrolü, teftiş, kalabalık izleme, trafik izleme, afet yönetimi ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli savunma ve yurt güvenliği uygulamalarını destekler. uzun süreli görevler.

İHA ayrıca fotogrametri, hassas tarım, endüstriyel varlık denetimi, inşaat ve emlak ve madencilik gibi endüstriyel uygulamalar için de kullanılabilir.

Tasarım ve özellikler
Switch UAV 6,5 kg ağırlığında ve 2,6 m uzunluğunda ve 1,8 m genişliğindedir. Taşıması kolay ve konuşlandırılabilir insansız hava aracı, toz ve su direnci için IP53 derecesine sahiptir.


Tasarım, sabit kanat ve VTOL yeteneklerini birleştirir. Sabit kanat modunda, motorla çalışan iki kanatlı bir itici pervane, uçak için kaldırma kuvveti oluşturur. VTOL modunda, kaldırma ve itme, dört adet iki kanatlı rotor ve bir elektrik motoru tarafından sağlanır.

VTOL özelliği, uzak ve kısıtlı alanlarda bir başlatıcıya ihtiyaç duymadan ve uzun dayanıklılık özelliği olmadan başlatması ve kurtarması kolaydır.

İnsansız uçak, iki ana kanat ve stabilizatörlü iki kuyruk bomuna sahiptir ve kızaklı tip iniş takımı ile donatılmıştır.

Yükler
Switch taktik İHA, gövdesinin altında birleşik bir gündüz ve gece yükü ile donatılmıştır.

Yükler, gündüzleri görüntü ve video çekmek için 1280 × 720 piksel çözünürlüğe sahip 25x optik yakınlaştırmalı gün ışığı kamerası ve gece operasyonları için 640 × 480 piksellik termal görüntüleme kızılötesi kamera içerir.

Switch İHA'nın navigasyonu ve iletişimi
İHA , GPS modüllerinden birinde iletişim arızası veya sinyal kaybı durumunda daha fazla güvenilirlik ve arıza korumalı yedekleme sağlamak için çoklu küresel konumlandırma sistemi ( GPS ) sensörleri kullanır.

Uçağın yerleşik arıza güvenlik özellikleri, güçlü rüzgar koşullarında ve düşük pil uyarısı tetiklendiğinde kalkış noktasına güvenli bir şekilde dönmesini sağlar.

Yer kontrol istasyonu
Yer kontrol istasyonu (GCS), Switch drone ve yükleri için yüksek menzilli bir iletişim kutusu aracılığıyla komuta ve kontrol sağlar .

GCS, coğrafi harita ve video görünümüne sahip entegre uygulama yazılımına, USB bağlantı noktasına ve bir el kumandasına sahip bir dizüstü veya tablet bilgisayardan oluşur.

Bilgisayar, uçuş öncesi kendi kendine kontrol, canlı uçuş parametreleri ve gerçek zamanlı video akışı sağlarken, el kumandası pan, tilt, zoom ve siyah / beyaz sıcak modlarının tam kamera kontrolüne izin verir.

Şifrelenmiş video ve telemetri veri iletimlerine güvenli bir yukarı bağlantı ve aşağı bağlantı sağlanır.

Switch İHA'nın Performansı
Switch drone, 15 km'lik bir görüş alanına sahiptir ve 20km / saate kadar rüzgar hızlarına dayanabilir. İnsansız hava aracının maksimum uçuş süresi iki saattir.

İHA'nın maksimum fırlatma yüksekliği ortalama deniz seviyesinden 4.000 m, maksimum çalışma irtifası yer seviyesinden 1.000 m.
SWITCH İHA, türünün ilk örneği olan VTOL ve sabit kanatlı hibrit İnsansız Hava Aracıdır. SWITCH gelişmiş uçuş süresi, daha yüksek güvenlik ve ek arıza korumalı yedeklemeler ile basit çalıştırma özelliklerine sahiptir.


Uzun süreli operasyonlar, uzun süreli gözetim ve güvenlik, muayene ve fotogrametri için kullanılır.
Madencilik süreçleri son derece emek yoğundur ve çalışanların güvenliğini sağlamak ve stokların çalınmasını önlemek için büyük yatırımlar gerektirir. Madencilik şirketleri, maliyetleri düşürmek ve üretkenliği, marjları ve işçi güvenliğini artırmak için sürekli olarak yeni teknolojileri araştırmaktadır.

Bu, madencilik faaliyetleri kapsamlı bir şekilde planlanırsa, varlıklar düzenli olarak denetlenirse ve maden sahası gözetim altında tutulursa başarılabilir. Bununla birlikte, geleneksel yöntemler, gittikçe katı hale gelen çevre ve işçilik düzenlemelerine uyacak kadar verimli değildir.

Drone'lar nasıl kullanılabilir?

Madencilikte, insansız hava araçlarının maden araştırması, envanter yönetimi, stok tahmini ve sıcak nokta tespiti gibi çeşitli uygulamaları vardır. Maden araştırması, madencilik projelerine başlamadan önce sahalar hakkında ayrıntılı bilgi sağlamak ve sahadaki değişiklikleri görselleştirmek için ilerlemelerini belgelemek için dronlar kullanılarak yapılabilir. mesai.

Dronlar, maden planlaması için daha iyi içgörüler sağlamak için son derece toksik erişimli alanlara erişebilir. Kömür madenlerinde insansız hava araçları, potansiyel kendiliğinden yanma alanlarını değerlendirmek ve personelin önleyici tedbirler almasını sağlamak için kömür stoklarındaki sıcak noktaları tespit etmek için kullanılabilir. Dronlar su havzası yönetimi, patlama planlaması, nakliye yolu yüzey optimizasyonu ve acil durum müdahalesine daha fazla yardımcı olabilir.

Neden fikir Forge Drones?

ideaForge'un endüstriyel düzeydeki insansız hava araçları arazi haritalama, etüt, stok tahmini, varlık denetimi ve maden sahalarının güvenliği ve gözetimi için kullanılır. Madencilik şirketlerine çok düşük bir maliyetle havadan bir perspektif sağlar ve operasyonel verimliliği artırır.

ideaForge drone'ları, daha az uçuşta daha fazla veri toplamaya yardımcı olan ve böylece operasyonların maliyetini düşüren sınıf lideri dayanıklılığa ve menzile sahiptir. Bu drone'lar tamamen otonomdur ve yüksek kaliteli görüntüleri gerçek zamanlı olarak aktararak uzmanların ve operatörlerin hızlı ve etkili kararlar almasını sağlar. Bu dronlar, tehlikeli ve ulaşılması zor alanlara kolayca erişebilir ve işçi güvenliğini artırmak için insanlı işlemleri ortadan kaldırabilir.

.....................................
ideaforge Firması hakkında bilgi
ideaforge, Q serisi uav, netra ve serisi iha, netre pro uav ve switch uav olmak üzere 4 ürün kategorisi altında savunma ve kurumsal uygulamar için sınıfının en iyisi insansız hava araçları üreten uav teknolojisinde dünya lideri bir firmadır. Sınırları zorlayan teknoloji çözümleri geliştirmekten keyif alıyoruz.ideaForge, Hindistan'ın savunma, yurt güvenliği ve endüstriyel uygulamalar için en büyük insansız hava aracı üreticisidir. IIT-Bombay mezunları tarafından 2007 yılında kurulan organizasyon, Güvenlik ve Gözetim segmentinde% 90'ın üzerinde tutarlı bir pazar payına sahiptir. Kuruluş, Savunma Bakanlığı (MoD) tarafından onaylanmış lisanslı bir İHA üreticisidir.

ideaForge, Hindistan'da Dikey Kalkış ve İniş (VTOL) İHA'larını yerli olarak geliştiren ve üreten ilk organizasyondur. Hindistan'da İHA endüstrisinde öncüdür ve 2009'da dünyanın en hafif otopilotu da dahil olmak üzere kredisine birden fazla IP'ye sahiptir. Şu anda, organizasyon 1000'den fazla sistemi konuşlandırdı ve Hindistan Ordusu, Donanması, Donanması dahil hizmetlerde 1400'den fazla pilotu eğitti. Hava Kuvvetleri, tüm CAPF'ler (CRPF, BSF, NSG, vb.), Eyalet Polis Kuvvetleri, Hindistan Demiryolları, TAFE, NTPC, DRDO, L&T ve çok daha fazlası.

Şirket içi Ar-Ge, tasarım, yazılım, üretim, hizmetler ve eğitim operasyonları ile dikey olarak entegre bir organizasyon olan ideaForge, savunma, yurtiçi güvenlik ve işletme sektörlerinde bir dizi gereksinim drone için birinci sınıf uçtan uca çözümler sunar. Şirket, daha yüksek performans, daha yüksek güvenilirlik ve özerklik sunmak için hava platformlarını dönüştürmek için sürekli olarak yenilikler ve deneyler yapmaktadır.

......................................
Genel Bakış

Ormanlar ve vahşi yaşam, Dünya'nın baskın karasal ekosistemidir ve dünyanın dört bir yanına dağılmıştır. Yaban hayatı ve ormanlar, Dünya biyosferinin brüt birincil üretiminin% 75'ini oluşturur ve Dünya'nın bitki biyokütlesinin% 80'ini içerir.

Bu ekosistemlerin korunması ve muhafazası, dünyanın çevresini korumak ve iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için önemlidir. Modern teknolojinin kullanımı, ayrılmış, korunan bölgesel ormanları, vahşi yaşam koruma alanlarını, milli parkları ve koruma ve topluluk rezervlerini izlemek için kullanılmalıdır.

Drone'lar nasıl kullanılabilir?

Dronlar, orman ve yaban hayatı koruma araştırmalarının yürütülme biçiminde devrim yaratabilir. Dronlar, ormanların ve vahşi yaşamın kuşbakışı görünümünü sağlar ve erişilmesi zor veya pahalı olabilecek bilgi, görüntü ve verileri elde eder. Dronlar, konuları gözlemlemek ve incelemek için daha fazla güvenlik sağlayan, sohbet uzmanları için alternatif bir yöntem olarak hareket etmekle kalmaz, aynı zamanda genellikle daha az maliyetli, daha verimli ve geleneksel yaklaşımlardan daha hassastır.

Dronlar yasa dışı faaliyetlerin izlenmesine, hayvanları izlemeye, nüfuslarını saymaya, ağaçlandırmayı planlamaya, egzotik görüntüler çekmeye ve daha pek çok şeye yardımcı olabilir. Orman ve yaban hayatı için insansız hava araçları, orman sağlığını, saldırıları, ağaç kesmeyi, orman yangınlarını, kaçak avlanmayı, su kütlelerinin durumunu, biyolojik çeşitliliğin korunmasını ve mangrov korumasını değerlendirerek bize daha iyi bir yarın veriyor.

Neden fikir Forge Drones?

ideaForge drone'ları, çeşitli hava koşullarında çeşitli müşteriler için kapsamlı haritalama ve araştırma görevleri yürütme konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahiptir. Dronlar tamamen özerktir ve verileri gerçek zamanlı olarak aktarır, bu da yer personelinin görüntüleri gözden geçirmesine, sorunları tespit etmesine ve bunlarla hedefli bir şekilde ilgilenmesine olanak tanır.

ideaForge'un insansız hava araçları, kısa bir süre içinde büyük mesafeleri katedebilmelerine ve böylece operasyonların maliyetini önemli ölçüde düşürmelerine olanak tanıyan sınıf hakimiyetine sahip bir dayanıklılığa ve menzile sahiptir. Ayrıca, bu insansız hava araçları, operatörlerin vahşi yaşamı rahatsız etmeden etkinleştirilmiş izleme yapmalarına olanak tanıyan daha düşük gürültü seviyelerine sahiptir.
firma hakkında bilgi için: https://www.ideaforge.co.in/drones/switch-uav/

Yorum Yaz