İZKOOP Konut Yapı Kooperatifi’nden Yeni Proje

İZKOOP Konut Yapı Kooperatifi’nden Yeni Proje
Geçmiş yıllarda konut yapı kooperatiflerine negatif bir bakış açısı bulunmaktaydı. Bu algı başarılı çalışmalarımızla yıkıldı.
İZKOOP Konut Yapı Kooperatifi’nden Yeni Proje

Konut Yapı Kooperatifleri kentsel dönüşüm ve deprem sonrası yapılaşmanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığı dönemde adından söz ettirmeyi başardı. Şeffaf, açık ve hedefe yönelik yönetim anlayışı ile kente örnek olan İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi, İzmir’in konut stoğunun yetersizliği sebebiyle çıktığı yolda kentin parlayan yıldızı Ayrancılar’a yoğunlaşarak, Nobili Park Airport projesi için start verdi. İZKOOP Konut Yapı Kooperatifi markasıyla Aralık 2022’de üye kayıtlarına başlayan kooperatif, Tarihi Havagazı Fabrikası Sanat Cafe’de yapılacak lansman ile kamuoyuyla buluşmak için kolları sıvadı. 

haber arası detay

 

Konut kooperatiflerine olan önyargıyı da ortadan kaldırmayı başaran ve İzmir’de bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projelerine de talip olan kooperatiflerin de kurulmasını sağlayan İZKOOP Konut Yapı Kooperatifi projeden projeye koşuyor. Piyasalarda yaşanan sıkıntılara ve büyük fiyat artışlarına rağmen projelerine hızlı bir şekilde devam eden kooperatif, şeffaf ve dürüst yönetim anlayışıyla yeni projelere imza atmaya başladı. 

Yeni proje lansmanıyla ilgili açıklama yapan İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi İZKOOP Konut Yapı Kooperatifi Genel Koordinatörü Çağlar Kalkan, İzmir’de kentsel yapılaşmada İZKOOP Konut Yapı Kooperatifi olarak önemli çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak, “Şeffaf, açık, dürüst ve ortak hedeflere sahip yapısı ile kurduğumuz kooperatif hem sorunsuz ilerliyor hem de geçmişte yapılmış suiistimaller nedeniyle olumsuz itibarı olan konut yapı kooperatifçiliğinin bu algısını kırıyor. Güzel bir kooperatif dayanışması ile konut sahibi olmak isteyenleri bu modelle yeniden hayallerine kavuşturuyoruz” dedi.
İzmir’in başarılı iş adamları olarak çıktıkları yolda önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Kalkan, “Geçmiş yıllarda konut yapı kooperatiflerine negatif bir bakış açısı bulunmaktaydı. Bu algı başarılı çalışmalarımızla yıkıldı. Özellikle kentsel dönüşüm ve yaşanan son depremlerde yıkılan binalar güvenli konut ve güvenilir inşaat çalışmalarının önemini bir kez daha ortaya koydu. Kooperatifçilikte en önemli kriter güvenirlilik.” dedi.

2021 yılında yola çıktıklarını hatırlatan Kalkan, “Çıktığımız bu yolda, Kentsel Dönüşüm sürecini, Kooperatif sistemi ile modelleyerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy 3’ncü etap Kentsel Dönüşüm Alanında West Kordelion projesini hayata geçirerek bir ilke imza attık. 12 dönüm arazi üzerinde 611 bağımsız bölümün imalatı hızla başlamış olup, inşaat süreci son sürat devam etmekte. İzmir’in konut stoğunun yetersizliği ve ekibimize gelen yoğun talepler üzerine yeni projeler üzerine çalışmalar başlattık. Yaklaşık 6 ay süren çalışmalar sonrası İzmir’in Güneyinin parlayan yıldızı Ayrancılar’a yoğunlaştık. Projesi hazırlanmış ve ruhsatları alınmış, yaklaşık 25 dönüm arazi üzerinde, 286 bağımsız bölümden oluşan Nobili Park Airport projesi için İZKOOP Konut Yapı Kooperatifi markasıyla Aralık 2022’de üye kayıtlarına başladık.  NobiliparkAirport projesi, Pancar ve İTOB Organize Sanayi Bölgesi ile İzmir - Aydın otobanına kuşbakışı konumu, geniş m2’lerde 2+1 ve 3+1 daireleri,  peyzaj alanları, açık - kapalı spor alanları, farklı büyüklüklerde açık havuzları ve alış - veriş merkezi ile kendi başına bir yaşam alanı olmaya aday bir proje. Projenin zemin etüdleri yapılmış olup, sağlam bir zemin üzerine yatay mimarisi radye temel sistemi ile desteklenerek, panel bloklarla depreme dayanıklı olarak inşaa edilmektedir. İZKOOP Konut Yapı Kooperatifi ev sahibi olmanın zor olduğu bu ekonomik ortamda senet ile vadeli ödeme sistemi sayesinde İzmir’deki konut ihtiyacını karşılamayı ve binlerce üyesini mutlu yaşam alanlarına kavuşturmayı hedeflemektedir. İnşaat çalışmaları başlayan ve üye kayıtlarında sona gelinen Nobili Park Airport projesinin 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 15.00’da Tarihi Havagazı Fabrikası Sanat Cafe’de yapılacak olan lansman toplantısında basın mensuplarımızla projemizi değerlendirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Tarih: 17 Mayıs 2023 Çarşamba
Saat :15.00
Yer:   Tarihi Havagazı Fabrikası Sanat Cafe

Çağlar KALKAN

İZKOOP Konut Yapı Kooperatifi
Genel Koordinatörü

www.nobiliparkairport.com

İZKOOP
Hakkımızda

2021 yılında İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi olarak çıktığımız bu yolda, Kentsel Dönüşüm sürecini, Kooperatif sistemi ile modelleyerek, İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy 3 ncü etap Kentsel Dönüşüm Alanında West Kordelion projesini hayata geçirerek bir ilke imza attık. 12 dönüm arazi üzerinde 611 bağımsız bölümün imalatı hızla başlamış olup, inşaat süreci son sürat devam etmektedir.

İzmir’in konut stoğunun yetersizliği ve ekibimize gelen yoğun talepler üzerine yeni projeler üzerine çalışmalar başlatılmış olup, yaklaşık 6 ay süren çalışmalar sonrası İzmir’in Güneyinin parlayan yıldızı Ayrancılar’a yoğunlaşılmıştır. Projesi hazırlanmış ve ruhsatları alınmış, yaklaşık 25 dönüm arazi üzerinde, 286 bağımsız bölümden oluşan Nobilipark Airport projesi için İZKOOP İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi Aralık 2022’de üye kayıtlarına başlamıştır.  Nobilipark Airport projesi, Pancar ve İTOB Organize Sanayi Bölgesi ile İzmir – Aydın otobanına kuşbakışı konumu, geniş m2’lerde 2+1 ve 3+1 daireleri,  peyzaj alanları, açık – kapalı spor alanları, farklı büyüklüklerde açık havuzları ve alış – veriş merkezi ile kendi başına bir yaşam alanı olmaya aday bir projedir.
 

Yorum Yaz