İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası’ndan özel kutlama

İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası, Dünya’da İtalyan Mutfağı Haftası’nı İstinye Park’ta “Filo D’Olio Restoran’da Gala Yemeği ile kutladı. Ünlü Şef Danilo Zanna’nın da yer aldığı gece büyük ilgi gördü. 170 kişinin yer aldığı geceye İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pietro Alba ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Akşam, Başkan Pietro Alba, İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio ve Danilo Zanna’nın konuşmaları ile başladı. İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pietro Alba,  ‘Bu yıl 7. düzenlenen İtalya Dışişleri Bakanlığı tarafından dünyanın 124 ülkesinde gastronomi kültürünün tanıtımı amacıyla organize edilen Dünya’da İtalyan Mutfağı Haftası’nın her yıl geleneksel olarak düzenlenen uluslar arası bir etkinlik olduğunu söyledi. Etkinliğin, kalite ve mükemmellik düzeylerini ifade etmeyi amaçladığını açıklayan Alba, “İtalyan Mutfağı, İtalyan kimliğinin ve kültürünün temel bileşenlerinden biridir. Aynı zamanda İtalyan markasının ayırt edici özelliklerindendir. Geceye katılan tüm katılımcılara, emeği geçenlere ve gecenin sponsorlarına teşekkür ediyorum” dedi.

“Yemek sevdiğimiz insanlara ayırdığımız zamandır” İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio da bu yıl yedinci kez düzenlenen İtalyan mutfağı Haftası için düzenlenen geceye yoğun katılım için ve İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odasına organizasyon için teşekkür etti. İtalyan Mutfağı Haftası’nın bu yılki temasının “Bir arada olma, sürdürülebilirlik ve yenilik: İnsan sağlığı ve gezegenin korunmasına yönelik İtalyan mutfağının bileşenleri” olduğunu vurgulayan Giorgio, İtalyan lezzetlerini dünyanın her yerinde tanıttıklarını söyledi.

Danilo Zanna ise İtalyan Mutfağı Haftası’nın tüm dünyada eş zamanlı olarak kutlandığını belirterek, “İtalyan gastronomisi sadece yemek değil. hep birlikte yemeğe oturmak, konuşmak, dertleşmek ve en sevdiğimiz insanlara ayırdığımız bir zamandır. Böyle bir geceye ev sahipliği yapmaktan onur duydum. Aile geleneğimizden en sevdiğim tabakları İzmir İtalyan Ticaret Odası misafirleri için yorumladım” dedi. Güzel bir müzik eşliğinde zevkli bir gece geçiren  misafirler İtalyan lezzetlerini deneyimlediler. Sponsorlara plaket takdiminin ardından gece İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir İtalya Konsolosu Valerio Giorgio ve Chef Danilo Zanna tarafından hep birlikte pasta kesildi. Gecenin sonunda İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası İtalyan Mutfağı haftası anısına misafirlerine bir hediye takdim etti. Gecenin Sponsorları Gecede, Ben Boru, Bitron Elektromekanik, Çobantur, Kaltun Madenlik Altın Sponsor olurken, Asset Lojistik, Azuro Kimya, Grimaldi Balay-Eryiğit-Erten, Gökhan Maraş, Süreko Atık Yönetimi, Tenax Avrasya Kimya, Pınar, Korsini Saf Ambalaj ise Gümüş Sponsor olarak katkı sağladılar. 

Yorum Yaz