İZMİRLİ KONYALILAR GASTRO FEST FESTİVALİNE ÇIKARMA YAPTI

İZMİRLİ KONYALILAR GASTRO FEST FESTİVALİNE ÇIKARMA YAPTI
İZMİRLİ KONYALILAR GASTRO FEST FESTİVALİNE ÇIKARMA YAPTI

Konya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Konya Gastro Fest’in açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

haber arası detay

 


Konya'nın 10 bin yıllık medeniyetinde yer edinmiş tüm yemek çeşitlerinin sergilendiği, Konya Büyükşehir Belediyesinin,“60 Coğrafi İşaretli Lezzeti” olan şehrin yemek kültürünün tanıtımına katkı sağlamak için bu yıl ikincisi düzenlenen Konya Gastro-Fest Festivali yüzlerce yemek hikayelerinin anlatıldığı, yapılan söyleşiler, konserler, müzikaller, çocuklara yönelik etkinlikler ve yemek yarışmalarıyla bir şölen havasında geçti.
Coğrafi konumu, ekonomik ve mistik özellikleri, zengin bir mutfak kültürüyle ülkemizin en güzel illerinden biri olan Konya, Gastro Şenlikleri süresince binlerce misafiri konuk etti. Bir çok siyasi erkan ve yabancıların da konuk edildiği organizasyona, İzmir’den davet edilen Konyalılar Federasyonuna bağlı 20 köy ve kasaba derneği ile İstanbul, Ankara, Adana, Bursa, Yalova, Eskişehir ve Antalya’dan da katılım sağlayan diğer sivil toplum örgütü hemşehri dernekleri festivale renk kattılar.


KONYALILAR KONFEDERASYONU GELİYOR
İzmir Konyalılar Federasyonu başkanı Yusuf Devebacak “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, ev sahibi olarak bizi canı-gönülden misafir etti. Samimi bir anlayış içinde hem Konya’mızın tarihi yemek kültürünü, ulus olmamızın merkezi olan doğduğumuz, hayat bulduğumuz şehrimizi yeniden tanıttı. Başkanımız, ülkemizde ve dünyada Konyalı hemşehrilerimizin birlik, beraberlik ve dayanışmasını artırmaya, Konyalı hemşehrilerimizi üst düzeyde bir çatı altında toplamayı, bu nedenle kurulum çalışmaları devam eden Konyalılar Konfederasyonuna Ankara’da bina temini ve her türlü desteği vereceğini taahhüt etmiştir. Ben buradan yakın ilgileri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Konya ve Konyalılar tarımı, sanayisi ve ülke sevdası ile Türkiye’nin lokomotifidir. Konyalılar her türlü destek ve iltifatı hak eden Anadolu’nun yürekli insanlarıdır.” Dedi.
1 ve 4 Eylül tarihleri arasında Kalehan Ecdat Bahçesi’nde düzenlenen Konya Gastro Fest festivali, Konya’nın misafirperverliği ve muhteşem ağız tatları ile 550 bin katılımcının anılarını süsleyerek sona erdi.


Yorum Yaz