İZSİAD Çarşamba Toplantıları devam ediyor

İZSİAD, düzenlediği geleneksel Çarşamba toplantısında evde sağlık hizmetlerini gündeme taşıdı. Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen Çarşamba toplantısında Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Amato, Aile Hekimi Uzmanı Dr. İbrahim Sivrikaya ve Geriatri Uzmanı Doç. Dr. Sevnaz Şahin’in katılımıyla Yeni Nesil Sağlık Hizmetleri ve Sağlıklı Yaşlanma ile ilgili konular ele alındı.

 

Toplantının açılışında konuşan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, dijitalleşme ve gelişen teknoloji ile yaşamın her alanının dönüştüğünü, en büyük atılımın ise sağlık sisteminde olduğunu söyledi. Evde sağlık hizmetlerinin dünya için yeni olmadığını ancak Türkiye’de yeni yeni hayat bulduğunu söyleyen Küçükkurt, “İzmir’de de bu işin en güçlü adımlarından birini atan değerli üyemiz Selim Amato ve Gazi Hastanesi oldu. Bu toplantımızda hem bu hizmetin ayrıntılarını ve gideceği yönü konuşmak istedik” dedi.

Bugün uzaktan muayene sisteminin de başladığını hatırlatan İZSİAD Başkanı Küçükkurt, “Bugün özel hastaneye bile gitseniz, yarım gününüzü ayırmak mecburiyetindesiniz. Evde sağlık hizmeti geliştikçe çağımızın en büyük değeri zamandan büyük tasarruf sağlamış olacağız” diye konuştu.

Amato: “Evde sağlık hizmetinin öncülerindeniz”

Özel Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Amato yaptığı konuşmada bu girişime nasıl başladıklarını ve sürecin kuruluşunu anlattı. Bugün 1500 e yakın eve hizmet götürdüklerini ve 30 kişilik bir ekibe sahip olduklarını söyleyen Amato, “Emekleme aşamasında bir hizmetten bahsediyoruz. Önümüzdeki süreçte daha da büyüyeceğimizi söyleyebilirim” dedi.

Operasyonlar hariç evde bir çok sağlık hizmetini sunabildiklerini ve hemen hemen tüm tahlilleri hizmeti talep eden kişinin konforlu alanında, evinde sunabildiklerini anlatan Amato, “Bu süreçte özel sigortalarla da görüşmelerimiz sürüyor. Sigorta kapsamında bu hizmetler dahil edildiğinde evde sağlık hizmeti sektörünün büyüyeceğini ve kendi içinde uzmanlıklar geliştireceğini öngörmek zor değil” diye konuştu.

Sağlık sistemi dönüşüyor

Geriatri Uzmanı Doç. Dr. Sevnaz Şahin ise yaptığı sunumda dünyada yaşlılık ve onlara yönelik hizmetlerin kapsamını anlattı. Geriatri’nin dahiliye uzmanlığından farklarını da anlatan Şahin, ülkemizdeki yaşlı nüfusunun artışına bağlı olarak geriatri hizmetlerinin de artacağını vurguladı. Aile Hekimi Uzmanı Dr. İbrahim Sivrikaya ise yeni sağlık sisteminin dönüştüğünü, sürdürülebilirlik ve mobilitenin önem kazandığını söyledi. Hasta olunca değil hasta olmadan doktora başvurma döneminin başladığını söyleyen Sivrikaya, önleyici hekim hizmetinin evde sağlık hizmeti kapsamında daha etkili yapılabileceğini de vurguladı. 

Yorum Yaz