İZTO’da Dönemin Son Meclisi Yapıldı

İZTO’da Dönemin Son Meclisi Yapıldı
 İzmir Ticaret Odası, 3 Ekim Pazartesi günü yapılacak Komite ve Meclis asil yedek üye seçimleri öncesinde son meclisini gerçekleştirdi.
İZTO’da Dönemin Son Meclisi Yapıldı

Özgener: “Çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ederim”: İzmir Ticaret Odası, 3 Ekim Pazartesi günü yapılacakKomite ve Meclis asil yedek üye seçimleri öncesinde son meclisini gerçekleştirdi.2018-2022 yılları arasında İzmir Ticaret Odası meclisinde görev yapan meclis ve disiplin kurulu üyelerine, 4 buçuk yıl boyunca yapılan çalışmaları aktaran İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Görev süremiz boyunca yaptığımız tüm çalışmalarda emeği geçen başta değerli çalışma arkadaşlarım Yönetim Kurulu Üyelerimize, Meclis Başkanımıza ve Meclis Başkanlık Divanımıza, Meclis ve Disiplin Kurulu Üyelerimize, Komite Üyelerimize ve çalışanlarımıza tekrar teşekkür etmek isterim. Ayrıca projelerimize katkı koyan Oda ve Borsalarımız başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ederim” dedi.

haber arası detay

 

İzmir’in ticari, kültürel ve sosyal hayatına verdiği hizmetin kendisi için çok değerli olduğunu vurgulayan Özgener, “En önemlisi de bu kentin, bu ülkenin geleceğine yön verecek çocuklarımıza verdiğimiz katkı. Bu benim için çok anlamlı ve hayatıma kazandırdığı en önemli manevi değerlerden birisi. Bu duyguların hepsi, elbette sizlerin güveni, dostluğu ve samimiyeti ile var oluyor” dedi.

PROJE VE FAALİYETLER PAYLAŞILDI

İzmir Ticaret Odası (İZTO) 2018-2022 döneminin son meclisi olan Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz başkanlığında başladı ve Meclis Başkan Yardımcısı Yavuz Ateşalp’in başkanlığında devam etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Eylül ayına ilişkin gündemdeki konular ile İZTO tarafından 2018-2022 döneminde yürütülen proje ve faaliyetleri paylaşarak, meclis ve disiplin kurulu üyelerinin sorularını yanıtladı.

ENFLASYONLA MÜCADELE İLK GÜNDEM MADDESİ OLMALI

Konuşmasının ilk bölümünde ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener, iklim değişikliği, artan yoksulluk, gelir dağılımında eşitsizlik, gıda arzı, mevcut dönemin ihtiyaçlarına cevap veremeyen eğitim sistemi gibi konuların, önümüzdeki dönemde ekonomileri zorlayan asıl sorunlar olacağına dikkat çekti. Özgener, enflasyonla mücadelenin ekonomide ilk gündem maddesi olması gerektiğini, bunu yapmazsak; cari açık, işsizlik, ücretlerde artış gibi kalemlerin de kalıcı olarak iyileşmesi pek mümkün görünmediğini ifade etti.

4 BUÇUK YILDA 6 BİN 878 KARAR

Dönemin son meclisinde 4 buçuk yıl boyunca yapılan çalışmaların bir özetini meclis üyeleriyle paylaşan Özgener, “4 buçuk yıl boyunca, kentimizin ekonomik kalkınması için artı değerler üretmek ve ticaret hayatımızı daha üst seviyelere taşımak, sektörlerimizi geliştirmek ve üyelerimize daha iyi hizmet sunmak amacıyla birçok çalışma gerçekleştirdik. Bu süreçte, Yönetim Kurulumuz, Meclisimiz ve Komitelerimiz hedeflerimize ulaşmamız için hep birlikte fedakâr ve yoğun bir çalışma takvimi izledi. Yönetim Kurulu olarak 233 kez toplandık ve bu toplantılarda kentimizin ticari hayatına yön verecek, üyelerimizin sorunlarına çözüm olacak 6.878 karar aldık. 79 Meslek Komitemiz de çalışmalarını aralıksız bir tempoda sürdürdü. Komitelerimiz, 4.152 olağan ve 324 olağanüstü olmak üzere yaptıkları toplam 4.476 toplantıda sektörleriyle ilgili önemli konulara temas ederek 22.168 karar aldı” dedi.


72 BAKAN DÜZEYİNDE TOPLANTI

Yapılan çalışmaların ve ortaya koyulan çözüm önerilerinin politika yapıcılar nezdinde karşılık bulması için kamu kurum ve kuruluşlarıyla yakın bir iletişim ve işbirliği içerisinde ilerlediklerini ifade eden Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: “72 kez gerçekleştirdiğimiz Bakan düzeyindeki toplantılarda üyelerimizin taleplerini ve projelerimizi Bakanlarımıza birebir iletme olanağı bulduk. Aynı zamanda, Bakanlıklar ve TOBB nezdinde 1.047 adet girişimde bulunduk. Girişimlerimizin 318 tanesi olumlu ve kısmi olumlu olarak sonuçlandı. Diğerlerinin de takibine ısrarla devam ediyoruz”. Özgener, bu dönemde ayrıca 1.362 sektörel toplantı gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

“ODALAR İŞTE BUNLARI YAPAR”

İZTO tarafından hayata geçirilen projeler ile ilgili detayları meclis üyeleriyle paylaşan Özgener, “Daha yaptığımız çok iş var ancak zaman darlığı nedeni ile mümkün olduğunca özetle, birlikte gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizi ve projelerimizi sizlere aktardım. Zaman zaman karşılaşıyorum. Sizlere de bizlere de soruyorlar “Odalar ne iş yapar?” diye. Odalar işte bunları yapar. Önümüzdeki dönemde daha çok kenetlenerek ve belirsizlikleri aşmamızı sağlayacak refleksler geliştirerek ilerlememiz gerekeceğinin farkındayız. Daha önceki deneyimlerimiz ve başarılarımızın bize kazandırdığı güçle, her engelin altından hep birlikte kalkacağımıza inanıyorum”

49 BİN 675 ÜYE OY KULLANACAK

3 Ekim Pazartesi günü yapılacakKomite ve Meclis asil yedek üye seçimlerine ilişkin bilgi veren Özgener, “3 Ekim’de, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Birlik Genel Kurulu Delege Seçimleri ile Meclis Başkanlığı ve Başkanlık Divanı seçimlerini ise 8 Ekim’de Odamızda gerçekleştireceğiz.İzmirimiz ve Odamız camiası için hayırlı olmasını diliyorum.Gaziemir FUAR İZMİR’de gerçekleştirilecek ve 80 meslek grubumuzda yapılacak seçimlerde, toplam 49 bin 675 üyemiz oy kullanarak, 186 Meclis üyesi ve 452 komite üyesini seçecekler. Seçim Hakiminin onayladığı Kesinleşen Seçim Listelerimiz 28-29 ve 30 Eylül 2022 tarihlerinde Odamız zemin katında askıda olacak. İsteyen üyelerimiz seçim listelerini burada inceleyebilecek, ya da Oda Sicil Müdürlüğümüzden ilgili listeleri temin edebilecekler” dedi.


SEÇİM ALANINA YARIM SAATTE BİR TRANSFER

Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: “Dileyen üyelerimiz, 2 Ekim Pazar günü saat 14.00-17.00 arasında seçim alanını ziyaret ederek standiçi düzenleme çalışmalarını yapabilecekler. 3 Ekim sabah saat 07.30 itibariyle de alanı girişlere açacağız. Ayrıca üyelerimize 3 Ekim’de Odamızdan ve Üçkuyular Vapur İskelesi’nden Gaziemir Fuar Alanı’na 8:30-17:00 saatleri arasında her yarım saatte bir olmak üzere transfer hizmeti sunulacak. Seçimlerimizin tüm üyelerimiz adına mümkün olduğunca sağlıklı ve iyi hizmetin sunulduğu bir ortamda düzenlenmesi için ilgili tüm kurumlarla koordinasyon içerisinde süreci yönetiyoruz”

HİZMET ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Açılış konuşmasının ardından “2018-2022 Yılları Hizmet Ödül Takdimi” gerçekleştirildi. 2018-2022 döneminde İZTO meclisinde görev yapan Meclis ve Disiplin Kurulu Üyeleri teşekkür plaketlerini, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Meclis Başkanı Selami Özpoyraz’dan aldılar.

Yorum Yaz