Kamp ve Karavan Turizmi çalıştayı yapıldı

Kamp ve Karavan Turizmi çalıştayı yapıldı
Kamp ve Karavan Turizmi çalıştayı yapıldı

İlçemizin turizm potansiyelini keşfedip değerlendirmek, tanıtımına ağırlık vermek ve farklı alanlardaki paydaşlarla işbirliği oluşturmak ve fikir alışverişi yapmak amacıyla İlçe Kaymakamlığımız ve İlçe Belediyemiz işbirliği ile "Savur Kamp ve Karavan Turizmi Çalıştayı" düzenlendi. Bölgemizin ve ülkemizin farklı noktalarından geniş bir katılımla gerçekleşen çalıştay, konusuna uygun olarak ilçemizin doğasını ve yeşilliğini yansıtan Savur Perili Bahçe Tesisinde gerçekleştirildi.

haber arası detay


Online olarak da katılım sağlanan çalıştaya İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Muhammed KAYA, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs BAŞTÜRK, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Şeyhmuz AYKOL, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet ALANLI, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ensari KAVAK, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman ŞAHİN, Mardin Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Sihat Ferhat TOKTAŞ, Mardin Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Aslan PAŞAOĞLU, Mardin Gençlik Spor İl Müdür V. Fahri YALÇIN ve Şube Müdürü Ferhat ÇAKI, Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Murat ÇAĞLAYAN, Şanlıurfa Bölgesel Rehberler Odası Üyesi Sabri ŞAHİN, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Mardin Sorumlusu İbrahim BİLEN katılım sağlarken Kültür Varlıkları Ve Müzeler Genel Müdürlüğü Savur Alan Başkanı Muammer BUDAK, Şanlıurfa TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Rahime YAŞAR, DİKA Yatırım Koordinatörü Halis TUNCEL, GAP İdaresi Turizm Uzmanı Halil İbrahim KILIÇ, Türkiye Turizm Tanıtım Ve Geliştirme Ajansı Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy, TTGA Muğla Temsilcisi Mehmet Aydın DEMİR, TKDK Mardin İl Koordinatörü Erdal ÇELİK, Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehbeleri Odası Başkanı Merve OFLUOĞLU, ilgili İlçe kurum müdürleri ile Sefa ve Başkavak Mahalle muhtarları katıldı.


Çalıştayın açılışını yapan Kaymakam/Başkan V. KAYA, bu çalıştayın ilçemiz için tarihi adımlardan biri olduğunu ifade ederek "İlçemizin turizm potansiyelini keşfetmek ve bu alanda somut adımlar atarak ilçemizin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bu çalıştayı yapıyoruz. Burada alanında uzman katılımcıların görüş ve önerilerini alıp bir çalıştay raporu düzenleyecek ve bu doğrultuda gerekli adımları atılarak ilçemiz için bir turizm seferberliği başlatacağız. Tüm katılımcılara katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Saat 10 da başlayıp 16 da son bulan Çalıştayda katılımcıların görüş ve önerilerine yer verilerek İlçemizin turizm potansiyelinin en iyi şekilde ortaya konulup, yapılması gereken çalışmalara ilişkin bir eylem planı üretmek; İlçemizin geleceği ve ekonomik gelişimi açısından ekoturizmin geliştirilmesi, İlçemizin mevcut tarihi kentsel dokusunun korunup restore edilerek ortaya konulması ve İlçemizde Kamp-Karavan Turizmi, trekking, bisiklet sürme, doğa yürüyüşü, inanç turizmi vb. alternatif turizm alanlarının ortaya çıkarılıp ziyaretçilere sunulması gibi konulara değinildi.
Daha sonra kamp ve karavan yerlerinin seçimi ile seyahat rotasının tespiti için tüm katılımcılarla birlikte saha incelemesi yapıldı. Program Dereiçi Mahallesi'nde çay kahve ikramı ve aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Yorum Yaz