Karavan FEST 2022 ile Afyon 4 mevsim alternatif turizm ile odak noktası oldu.

Karavan FEST 2022 ile Afyon 4 mevsim alternatif turizm ile odak noktası oldu.
Afyon 12 ay alternatif turizm faliyetlerinde örnek şehir olma yolunda ilerliyor.
Karavan FEST 2022 ile Afyon 4 mevsim alternatif turizm ile odak noktası oldu. Karavan FEST 2022 ile Afyon 4 mevsim alternatif turizm ile odak noktası oldu.

Gastronomi Şehri Ayfonkarahisar alternatif turizm kanaları olan; Gastronomi turizmi, ekoturizm, agro turizm, sağlık turizmi, doğa turizmi, tarihi turizm gibi tüm dallarında örnek projeleri ile dünya dündeminin odak noktası oldu. Covid 19 pandemisi ile alternatif turizme ilgi dünya ve ülkemizde giderek artıyor. Kitlesel, tematik turizm faaliyetleri daha çok dikkat çekiyor. insanlar kavranlarda, bungalov evlerde, butik otellerde doğa ile iç içe tatili daha çok tercih etmeye başladı. Ülkemizde 12 ay alternatif turizm %50 hibe destekleri ile devlet tarafından özendirilmektedir. Afyonkarahisar alternatif turizm dallarından Gastronomi Turizmi ile dünya gündemine düşmeye başladı. Bu başarıların mimarları Afyon Valiliği ve Afyon Belediyesi diyebiliriz.

haber arası detay

 

Karavan tutkunları ve tedarikçileri, “4 Mevsim Afyon” Projesi kapsamında bir araya geldi.

KARAVAN TUTKUNLARININ ŞEHRİMİZE HAYRAN KALDI, DÖRT MEVSİM AFYON

          Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyonkarahisar Valiliği’nin destekleriyle Uluslararası Kamp ve Karavan Federasyonu tarafından dünyanın ilk termal altyapılı kamp ve karavan alanında KaravanFest başladı.

 

KARAVAN TUTKUNLARININ BULUŞMA NOKTASI OLDU

      2022 yılının ilk festivali niteliğindeki KaravanFest, dünyanın ilk termal altyapılı karavan alanında gerçekleşiyor.  Festivalde konser, söyleşi, karavan kültürü etkinlikleri, gezi turları ve çeşitli aktiviteler katılımcılar ile buluştu. Yapımı belediyemiz tarafından tamamlanan Motor Sporları Merkezi Alanında bu yıl ilk kez düzenlenen KaravanFest yerli ve yabancı birçok karavan tutkununu ve tedarikçilerini biraraya getirdi.

      Gastronomisi, kültürü ve tarihi ile ön plana çıkan Afyonkarahisar, karavan tutkunlarının buluşma noktası oldu. UNESCO Gastronomi şehri Afyonkarahisar’da yapılan festivalde sucuk ve kaymaklı ekmek kadayıfı partileriyle şehrin gastronomisi öne çıktı.

İLK ADRES FRİGYANIN KALBİ AYAZİNİ OLDU

Üç gün boyunca süren festivale birçok etkinlik, konser, gezi turu ve söyleyişi eşlik etti. Misafirlerin ilk adresi Frigya'nın kalbi Ayazini oldu.  Türkiye’nin farklı illerinden gelen karavancılar, festivalin ilk gününde ziyaret ettikleri 3 bin yıllık tarih eşsiz güzellikleri içinde barındıran Ayazini’ye hayran kaldı. Frig başta olmak üzere Roma ve Bizans dönemlerinde bir çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Ayazini’yi ziyaret eden ekip, daha sonra Frigya’ya geçerek Emre Gölü’nün manzarasıyla  buluştu.

TARİHİ KONAKLARA HAYRAN KALDILAR

       Karavan tutkunlarının bir sonraki durağı, şehir turu oldu. Afyonkarahisar’ın tarihi sokaklarını da karış karış dolaşan karavancılar, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in girişimleriyle restorasyonu tamamlanan Karahisar Kalesi eteklerindeki rengarenk tarihi konaklara hayran kaldı. Tarihi konakların ardından Dünya’nın ve Türkiye’nin ilk ve tek termal altyapılı ‘Kamp Karavan’ alanına geçen misafirler, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde Valimiz Gökmen Çiçek ve protokol üyelerinin katılımıyla karavan ateşini yaktı.

MANUŞ BABA’YA YOĞUN İLGİ

   Etkinlikler Ünlü Sanatçı Manuş Baba’nın konseriyle sona erdi. Ünlü sanatçıları ağırlamaya devam eden Afyonkarahisar’da son olarak farklı tarzı ve yorumuyla geniş bir hayran kitlesine sahip olan Manuş Baba, gençler için en sevilen şarkılarını söyledi.Büyük bir hayran kitlesiyle Afyon Motor Sporları Merkezinde sahne alan Manuş Baba, hayranlarına unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

   Yoğun kar yağışına rağmen konser alanında Manuş Baba’nın birbirinden güzel eserlerine eşlik eden gençler, keyifli dakikalar geçirdi. Manuş Baba hayranları, konser boyunca cep telefonlarıyla şarkıcının fotoğraf ve videolarını çekmek için birbirleriyle yarıştı. Özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede, müzik ziyafeti yaşandı.

Yorum Yaz