Kars Belediye çalışmaları yerinde denetlendi

Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz; Atatürk ve Karadağ Caddesi kaldırım,  İstasyon Mahallesi Davut Aksu Caddesinde BSK yol çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz şehrimizin tüm mahallelerinde belirlenen program çerçevesinde yol yapım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz’e Belediye çalışmalarını inceleme programında Belediye Başkan yardımcısı ve birim müdürleri eşlik etti.

Burada değerlendirmelerde bulunan Vali/Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz, şu ifadelere yer verdi: “Belediyemiz tarafından yürütülen yol çalışmalarını hep birlikte inceliyoruz. Amacımız Kars’ta yerel hizmetlerin kalitesini yükseltmek, vatandaşımızın yakından muhatap olduğu sorunları çözmektir. Bunların başında da alt yapı geliyor. Özellikle yol çalışmaları vatandaşımızın hayatını daha kolaylaştırmak, hizmet kalitesini yükseltmek için öncelikle yollardan başlamayı hedefledik. Geçen yıldan beri yol çalışmalarına devam ediyoruz. Geçen yıl yaklaşık 18 Km’lik BSK asfalt yol yapmıştık. Kaldırım ve kilit parke çalışmalarımız geçen yıl devam etmişti. Geçen yıldan yaptığımız 18 Km’lik yolun yaklaşık 2,5 Km’si mevsimsel şartlardan ve diğer bazı nedenlerden dolayı bozulmalar oluştu. Öncelikle bu sene ondan başladık. Bu bozulmaların bir kısmını da önümüzdeki günlerde bitirmiş olacağız. Bizim bir hedefimiz var. O da vatandaşın günlük hayatta kullandığı yolların kalite standardının yüksek olmasını hedefliyoruz. Bunu yapmak için de iyi bir planlama ve kaynak lazım. Bunlar için de çok gayret ediyoruz. Hem belediyemizin imkanlarıyla hem bakanlıklarımızın imkanlarıyla Çevre Şehircilik Ve İklim Bakanlığımızın imkanlarını kullanıyoruz. Bazen hibe alıyoruz, bazen borçlanmalar yapıyoruz. Tüm bunlarla birlikte vatandaşımıza kaliteli bir alt yapı sunmak istiyoruz.

YAPTIĞIMIZ İŞLERDE MUHATABIMIZ HALKIMIZDIR

Bizim yaptığımız işlerde muhatabımız vatandaşımızdır halkımızdır. Kars halkı çok daha iyi hizmetlere layık, onu biliyoruz ve onun için daha iyi hizmet etmeye gayret ediyoruz. Yapacağımız işlerde tüm sorumluluğumuz vatandaşımıza karşıdır, Kars’ta yaşayan hemşerilerimize karşıdır. Onlara karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz ve gece gündüz demeden gayret ederek bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

Bu sene aşağı yukarı 15 Km BSK asfalt, yine 65 bin metrekare kilitli parke, yine 25 bin metrekare bazalt kaldırım yapmayı planlıyoruz. Bu rakamları daha da arttırma imkânımız olur inşallah. Bunu hedefledik ve çalışmalarımıza başladık. Şehir merkezimizdeki çalışmalarda özellikle kaldırımların sökümünden kaynaklanan bir takım vatandaşımız sıkıntı ile karşılaşıyor, biliyoruz, ama bunlar geçidir. İnşallah bu mevsimin sonuna kadar vatandaşımıza iyi hizmet sunmaya çalışacağız. Biraz onlardan sabır istiyoruz, anlayış bekliyoruz. Bu anlayışı gösterdikleri takdirde inşallah dönem sonunda daha kaliteli yollara kavuşmuş olacaklar. Mevsim kısa, Kars’ta kış mevsimi çok çabuk geliyor. Asfalt yapma sezonu çok kısa. Onun için acele etmemiz lazım. Bir yandan söküm işlemleri yapılıyor, bir yandan kaldırım çalışmaları, bir yandan da yol çalışmaları. Hem kendi imkânlarımızla asfalt çalışması yapıyoruz hem de yüklenici firma ile yol çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biran önce yapalım biran önce sıkıntıları bitirelim istiyoruz, bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz.

Diğer bir yandan da Aras EDAŞ’ın elektrik kablolarını yer altına taşıma çalışmaları da yapılıyor. Bunlardan dolayı da çeşitli kazı işlemleri yapılıyor. Yapılan çeşitli onarımlardan sonra biz en son olarak kaldırım ve asfalt ile birlikte hizmeti tamamlamış olacağız.

HER ALANDA, ALTYAPIDA GEÇMİŞ YILLARLA KIYASLANMAYACAK KADAR HİZMET YAPIYORUZ

Geçmiş yıllarda yıllık ortalama yaklaşık 5,6 Km yol yapılmış. Biz ise şimdiye kadar 24 Km yol yapmışız. %450 bir artış söz konusu. Her hizmeti katlayarak devam ediyoruz. Geçmiş yıllarda 2018 ve 2019’da kilitli parke 70, 80 bin metrekare civarında yapılırken 2021 yılından şimdiye kadar 177 bin metrekare yaptık. Her alanda, altyapıda geçmiş yıllarla kıyaslanmayacak kadar hizmet yapıyoruz.

Hizmetler yeterli değil, Kars daha fazla hizmete layıktır. Biz de bu hizmetleri başarmaya çalışıyoruz. Diğer bir yandan da gelirlerimizi arttırıyoruz. %100’ e kadar gelir artışları oluşturduk. Kaynak oluşturarak bu işleri yapabilirsiniz. Dolayısıyla biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hedefimiz belli, halkımıza hizmetimizi sunarak yolumuza devam edeceğiz.

ATIK SU ARITMA TOPLAMA VE ARITMA İŞİ

Kars’ın atık su arıtma toplama ve arıtma işi, geçen yıl DSİ tarafından ihale edilmişti. Fakat ekonomik nedenlerden dolayı Nisan ayında fiyat farkı kararnamesiyle yüklenici tarafından iş tasfiye edildi. Yeni ihale hazırlıkları sürüyor. İhale hazırlıkları tamamlanır tamamlanmaz yeniden ihalesi yapılacak.

Atıksu meselesi şehrimizin gündeminde, gündeminde olmaktan öte somut plana geçmiş durumdadır, yapılma safhasındadır. Bir diğer atık su projemiz de sanayi bölgemizde. Oradaki atık suyu arıtmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Belgelerimiz onaylandı ve son aşamaya geldik. Projemiz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2022 programındadır. Projelerimizi bitirdiğimiz anda yaklaşık 2 ay sonra ihale edilecek safhaya gelecek. Ondan sonra hem şehrin atık suyu konektör yapılma kanalıyla hem de Organize Sanayi Bölgemizdeki arıtma tesisinin devreye girmesiyle birlikte şehrimizde atık su arıtma ile ilgili her şey yapılmış olacaktır.

Biz, belediyeyi devir aldığımız yaklaşık 2 yıldan beri hem şehirde geçmişte yapılmayan büyük projeleri takip ediyoruz hem de ihmal edilmiş olan altyapı projelerini yapıyoruz. Tüm bunların amacı, vatandaşımıza hizmettir. Birinci önceliğimiz budur. Bu arada yeni terminalin de ihalesi yapıldı. Şuanda ihale sonuçlanma aşamasındadır. İnşallah onun da biran önce sonuçlanmasıyla birlikte inşaatına başlamış olacağız. Şehrimiz modern Kars şehrine yakışır bir terminal kazanmış olacaktır.

KATI ATIK TESİSİ

Katı atıkların ayrıştırılması, bertaraf edilmesi ve düzenli depolanması yönünde bir projemiz var. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımızın hibesiyle inşallah hem şehir merkezindeki belediyemizi hem de ilçe belediyelerimizi kapsayan bir katı atık bertaraf tesisimizi, ilerideki günlerimizde kurmuş olacağız inşallah. O proje de şuanda ihale sürecine doğru ilerliyor.

Bir yandan da peyzaj çalışmalarımıza devam ediyoruz biçim çalışmalarımız devam ediyor. Kars’ ta belediye çalışmalarımız geçmişe göre daha güzel ve daha sağlıklı olacak. Kars’ta yaşayan her kes bunu çok yakından görecektir.” Şeklinde konuştu.

Yorum Yaz