Kazım Yevimli Ankara temaslarını aksatmıyor

Seçim çalışmalarını doludizgin sürdüren Genç Siyasetçi Kazım Yevimli, CHP Genel Merkez’e bir ziyaret daha düzenleyerek, MYK üyelerine 2023 seçimleri için ekibiyle birlikte oluşturduğu raporları sundu

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) iktidarı için saha çalışmalarını doludizgin sürdüren ve İzmirli seçmenin takdirini kazanan Genç Siyasetçi Kazım Yevimli, bir yandan da Ankara temaslarını aksatmıyor. Sahada etkin çalışmalarıyla tanınan Yevimli, CHP Genel Merkez’de CHP MYK üyeleriyle bir araya geldi, İzmir’de 2023 seçimleri için ekibiyle birlikte oluşturduğu son raporları MYK üyelerine teslim etti. Genel Merkez’de oldukça sıcak karşılanan Yevimli, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Ali Öztunç, Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan, Onursal Adıgüzel, Muharrem Erkek, Gamze Akkuş İlgezdi, Fethi Açıkel, Seyit Torun; CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay ve CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ile ikili görüşmeler gerçekleştirerek çalışmalarından bahsetti. 2023 seçimlerinde partisinin iktidarının en büyük arzusu olduğunu dile getiren Yevimli, “Ankara’ya üst üste ziyaretlerimizle çalışma azmimizi göstermiş olduk. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve değerli ekip arkadaşlarının verdiği emeklere katkı sunmak istiyoruz. Verilen emeklerin farkındayız. Umarım bu emekler boşa gitmeyecek ve iktidarı alacağız” ifadelerini kullandı. 

Kazım Yevimli Başarı öyküsü

Ailesinin yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle henüz çocuk yaşta çalışmaya başladı. Sokaklarda su sattı, ilk sigortalı işine 14 yaşındayken girdi. Kardeşi daha iyi bir eğitim alabilsin diye, liseyi açıktan bitirmeye karar verip gece gündüz çalıştı. Askerden döndükten sonra Konak Belediyesi’nde güvenlik görevlisi oldu. Kendini kurtardı ama yaşadığı zorlukları hiçbir zaman unutmadı.

Başka çocuklar yatağa aç girmesin, babaları işsiz kalmasın diye bir şeyler yapmaya karar verdi. Tamamen gönüllü olarak işverenlerle, iş arayanlar arasında köprü kurdu. 4 yılda 35’e yakın firmada 6 bin kişiyi işe soktu. Çevresinde ‘İŞKUR Kazım’ olarak bilinen İzmirli güvenlik görevlisi Kazım Yevimli’nin ünü il sınırlarını aştı. Geçtiğimiz hafta Erzincan’dan gelen bir kişiyi İzmir’de işe yerleştirdiğini söyleyen Yevimli ile herkese örnek olacak bu dayanışma ruhunu konuştuk.

OKUL ÇIKIŞLARINDA SU SATTIM

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Kazım Yevimli. Yaklaşık 12 yıldır Konak Belediyesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. İzmir Buca’da doğdum, çok zor bir çocukluğum oldu. Çok yokluk çektik. Ben dünyaya geldiğimde babam askerdeymiş. Uzun yıllar dedemin evinde yaşamak zorunda kalmışız. Aile bütçesine katkıda bulunabilmek için çocuk yaşta çalışmaya başladım. İlk işim okul çıkışlarında su satmaktı. İlk sigortalı işime ise 14 yaşında girdim. Önce bir tekstil atölyesinde, daha sonra da bir marangozun yanında çalıştım. Liseye başlayacağım dönem bir karar verdim, okulla iş bir arada çok zor oluyordu. Açık liseye devam edip kardeşimin iyi bir eğitim alması için tam zamanlı çalışmam gerekiyordu. Askere gidene kadar böyle devam ettim. Askerden sonra bürokrat olan amcam vesilesiyle belediye hayatım başladı. Evliyim, dünya tatlısı iki çocuğun babasıyım.

35’E YAKIN KURUMA PERSONEL GÖNDERİYORUM

Bu sistem nasıl işliyor?

4 yıl önce işçi alımı yapan taşeron firmaları gezmeye başladım. Onlara, “Personel alacağınız zaman bana da haber verin, çevremde kriterlere uygun biri olursa size yönlendireyim” dedim. Karşılığında hiçbir ücret de talep etmedim. İlk başta küçük bir şirketle başladık ve oraya 10 kişi gönderdim. Her gönderdiğim personelden çok memnun kaldılar. Sonra 20 kişi oldu daha sonra da 30 kişi oldu. Sonra daha da büyüdü. Şu anda 4 alt işveren ile anlaşmam var, 35’e yakın kuruma personel yolluyorum. Buradaki tek amacım, işsize iş imkanı sağlamak. Tek kazancım, gece yastığa başımı koyduğunda huzurla yatabilmek.

ÜNÜ İZMİR SINIRLARINI AŞTI

Bugüne kadar kaç kişiye iş buldunuz?

4 yılda yaklaşık 6 bin kişiye iş buldum. Buca’da herkes beni bildiğinden, iş arayanlar bana geliyor. İlk başta sadece Buca’da biliniyordum. Sonra İzmir’in başka ilçelerinden de insanlar aramaya başladı. Artık Türkiye’nin dört bir yanından telefonlar alıyorum. İzmir’e yerleşmek için iş arayanlar da bana ulaşıyor. Geçtiğimiz hafta Erzincanlı bir kardeşimize yardımcı olduk.

MESAİDEN SONRA ELEMELERİ YAPIYORUM

Bunu nasıl başarıyorsunuz?

Çalışma hayatınız devam ederken zor olmuyor mu? Üstelik hiçbir kazancınız olmadan... İşverenler bana ilanları mail yoluyla geçiyor. Ben de elimdeki özgeçmişlerle onlara uygun personelleri belirlemeye çalışıyorum. İş için gerekli niteliklere sahip olan kişilerin elemelerini yapıyorum. Bu süreç benim epey zamanımı alıyor. İş yerinde mesaim bittikten sonra elimdeki defterleri açıp, personel alımı yapacak firmaların işe alacağı nitelikteki insanları kategorize edip o insanları o iş yerlerine göndermeye çalışıyorum. İşin espirili de bir yanı var, bazen yönlendirdiğim işlerin maaşı benim aldığım maaştan daha yüksek oluyor. Ama ben halimden memnunum. Önemli olan manevi zenginlik.

KENDİME AMCAMI ÖRNEK ALIYORUM

Geleceğe dair planlarınız neler?

Siyasi hayallerim var. Bu gelenek benim ailemde var, rahmetli amcam Ali Asker Yevimli bürokrat olarak çalıştı. 25 yıllık belediyecilik hayatında hep dürüstlüğü ile anıldı. Ben de onu kendime örnek alıyorum. Kendi çabamla oluşturduğum kocaman bir ailem var, bu aileyle her şeyin üstesinden gelebileceğime inanıyorum. Zorlukları yaşayanlar, zorluk çekenin halinden çok iyi anlar. Ömrümün sonuna kadar, insanlara yardım etmek için çabalayacağım.

Yorum Yaz