Kooperatifçilik ülkemiz için çok önemli

Kooperatifçilik ülkemiz için çok önemli
Kooperatifçilik ülkemiz için çok önemli

İzmir’in Foça İlçesi’nde faailiyetlerini sürdüren  S.S. 880 No.lu Foça Bağarası Zeytin ve Zeytin yağı Tarım Satış Kooperatifi  (Tariş ilçedeki bir lisenin öğrencilerini konuk etti. Faaliyet konuları ile ilgili bilgilendirmeleri can kulağı ile dinleyen öğrenciler ara verilen zamanlarda doğanın keyfini çıkarıp, eğlenmeyi de ihmal etmediler.

haber arası detay

 

SABUN YAPTILAR ZEYTİN BUDADILAR

Foça Cemil Midilli Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri,  İlçe merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Gerenköy Sapağı mevkiiinde bulunan  tesislerde karşılandı.  Kooperatif Başkanı Ercan Yüksektepe ve İşletme Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Hatip Altekin tesisler hakkında gezdirerek bilgilendirmenin ardından öğrencilerin sorularını yanıtladılar. Başta kooperatifçiliğin önemi ve işleyişi olmak üzeree çeşitli konularda hem bilgiye hem birikimlerine dayalı aktarımlar yaptılar. Öğrenciler Ercan Yüksektepe ve Hatip Altekin’in gözetiminde zeytinyağı sabunu imal  ettiler. Budadıkları zeytin ağaçlarına kabuk aşısı da yaptılar.  Uygulamalı eğitimlerin arasında verilen molalar da ise dinlenmek yerine piknik yaparak eğlenmeyi seçtiler. Evlerde pişirilip getirilen yiyecekleri paylaştılar. Kent yaşamında arayıp bulamadıkları  hava ve alanlarda buluşmanın keyfini  yaşayıp  çeşitli etkinliklerle eğitime renk kattılar.

KOOPERATİFÇİLİK ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

 Foça Bağarası Zeytin ve Zeytin yağı Tarım Satış Kooperatifi  İşletme Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Hatip Altekin öğrenci ve öğretmenlerini tesislerde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Hatip Altekin; “Bugün normal faaliyetlerimizin yanında öğretmen ve öğrencilerimizi  konuk etmenin mutluluğunu yaşadık. Onların heyecanını, bilgiye ulaşma çabalarını, neşe ve enerjilerini  içimizde hissettik. Adeta öğrencilik yıllarımıza geri döndük. Onları, hem bilgilerimizi hem tecrübelerimizi aktararak aydınlatmaya çalıştık. Kooperatifçilik ülkemiz için çok önemli bir olgu. Umarım ileriki yaşamlarında bir kooperatif kurma durumları olursa bizleri hatırlayacakları güzel bir gün yaşatmış olalım. İlgi ve ziyaretleri için herbirine teşekkür ediyoruz” dedi. Öğrenciler tesislerden ayrılmadan önce günün anısına bahçeye bir zeytin fidanı diktiler.

Yorum Yaz