KOSBİFEST’te teknoloji projeleri sergilendi

KOSBİFEST’te teknoloji projeleri sergilendi
KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Meslek Lisesi’nden Bilim Şenliği:
KOSBİFEST’te teknoloji projeleri sergilendi

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, KOSBİFEST adı altında düzenlediği Bilim Şenliği ile öğrencilerin rehber öğretmenleri ile beraber  geliştirdiği birbirinden farklı bilim projelerini ve teknolojik fikirlerini sergiledi. 

haber arası detay


Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürü Sefer Şahin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, KOSBİ Başkan Vekili Hüseyin Eren, KOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Özken, KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zülkadiroğlu, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldığı KOSBİFEST’e 65 proje sergilendi. 

Bu sene ilk mezunlarını veren KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, düzenlediği bilim şenliği KOSBİFEST ile öğrencilerine fikirlerini hayata geçirme, kendi yetkinliklerini sınama ve bunları sergileme imkanı sunuyor.
Şenliğin açılışında konuşanKemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü Satı Çalışkan, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Makine ve Tasarım Teknolojisi ve Metal Teknolojisi bölümlerinde okuyan öğrencilerinin tamamının burslu olduğunu ifade ederek, “Bilimsel proje çalışmaları, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli gençlerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından birini oluşturmaktadır. Bu çalışmalar gençlerin, bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşama uygulanmasını görmelerini sağlamaktadır” dedi. Bu amaç doğrultusunda fizik alanında 8, kimya alanında 5, biyoloji alanında 7, matematik alanında 5, endüstriyel otomasyon teknolojileri ve elektrik elektronik teknolojileri alanında ise 31 projenin sergilendiğini söyleyen Müdür Çalışkan, “Makine ve Tasarım Teknolojilerinden 5, Metal Teknolojileri alanından 4 projeyi de eklediğimizde toplam 65 proje, bugün KOSBİFEST’de sergileniyor. Tüm emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerini kutluyorum” dedi. 

“Teknolojik gelişimin temelleri bu projelerle atılıyor”
KOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özken ise, bu yıl mezun olacak öğrencilere başarılar diledi. Meslek lisesi memleket meselesi düsturunu benimsediklerini söyleyen Özken, “4 yıl önce açılmış bu güzel okulumuzda yarının teminatı gençlerin projelerini incelemek için buradayız. Türkiye olarak teknoloji üretimi noktasında beklenen seviyede değiliz. Bu teknolojik gelişimin temelleri de işte buralarda, bu projelerde atılıyor. Bilimin ışığında ilerlerken, Cumhuriyetin temel değerlerine, Atatürk'ün ilke ve devrimlerine bağlı kalmak da büyük bir önem taşımaktadır. Kendinizi ve ülkenizi geliştirmek için bilimin yolundan şaşmayın. Değerli öğretmenler, yöneticiler, veliler ve iş insanları olarak, bizler her zaman gençlerimizin yanında olacak ve onları destekleyeceğiz. Bilim Şenliği gibi etkinlikler, gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine, potansiyellerini ortaya çıkarmalarına ve ilgi alanlarını geliştirmelerine yardımcı olmaktadır” dedi. 
onuşmaların ardından protokol heyeti standları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı. 

Yorum Yaz