Leica CityMapper-2 yazılımı 3D şehir modellemede yüksek hassasiyet ile dikkat çekiyor

Leica CityMapper-2 yazılımı 3D şehir modellemede yüksek hassasiyet ile dikkat çekiyor
Leica CityMapper-2 yazılımı 3D şehir modellemede yüksek hassasiyet ile dikkat çekiyor Leica CityMapper-2 yazılımı 3D şehir modellemede yüksek hassasiyet ile dikkat çekiyor

Leica CityMapper-2 Yüksek Performanslı Kentsel Haritalama Sensörü, Şehirlerin hızlı ve verimli bir şekilde dijitalleştirilmesi için, bu hibrit eğik görüntüleme ve LiDAR çözümü en yüksek üretkenliği ve benzersiz veri doğruluğunu sağlar

haber arası detay

Metropol alanlarda doğru havadan veriye duyulan ihtiyaç, geleneksel veri ürünlerinin ötesine geçer çünkü hızla değişen kentsel ortamlar, jeo-uzamsal taban katmanlarının daha sık ve dolayısıyla daha verimli güncellemelerini gerektirir.

Leica CityMapper-2, özellikle havadan kentsel haritalama için tasarlanmıştır ve acil 3B veri ihtiyacını karşılamak için iki kat daha fazla veri toplama performansı sunar. Dünyanın tek hibrit eğik görüntüleme ve LiDAR hava kaynaklı sensörleri, her 0,9 saniyede iki nadir (RGB / NIR) ve dört eğik 150 MP görüntü yakalar ve şehrin her köşesini görselleştirmek için en yüksek çözünürlüğü sağlar. Yeni nesil 2 MHz nabız hızı LiDAR ile bu sensör, kentsel haritalamanın tüm geleneksel engellerini aşıyor.

Yeni geliştirilen Leica MFC150 optik sistemi, Leica Geosystem'in benzersiz mekanik ileri hareket dengeleme (FMC) ile donatılmıştır; bu, deklanşörü azaltması gereken geleneksel kamera sistemlerinden farklı olarak , zorlu aydınlatma koşullarında bile verimlilikte azalma olmadan yüksek kaliteli görüntüler yakalamaya olanak tanır. ve görüntü bulanıklığını kontrol etmek için uçak hızları.

Optik sistem
İki nadir 150 MP kamera (RGB ve NIR)
45 ° (RGB) 'de dört eğik 150 MP kamera
Arka taraf aydınlatması (BSI) CMOS yongası
Mekanik ileri hareket telafisi (FMC)
Özelleştirilmiş düşük distorsiyonlu lensler
Alçak, standart ve yüksek rakımda çalıştırma için üç odak uzaklığı seçeneği
LiDAR Sensörü
2 MHz darbe tekrarlama frekansı
Havada Uçsuz Çoklu-Palslar (MPiA)
3 cm aralık doğruluğu
Eğik tarama deseni
Veri kümesinde eşit nokta dağılımı
2 km rakıma kadar USGS LiDAR kalitesi Seviye 0 verileri
CityMapper-2, şehirlerin 3D dijital ikizlerinin oldukça verimli bir şekilde oluşturulması için piyasadaki en iyi donanımlı hava indirme çözümüdür. Sensör, yaşadığımız dünyayı dijitalleştirme şeklimizi dönüştürür ve hepsi tek bir uçuştan ortofotolar, nokta bulutları, 3B bina modelleri ve ağlar dahil olmak üzere en ayrıntılı jeo-uzamsal taban katmanını oluşturmanıza olanak tanır.

ÖncekiSonraki
Performans Arttırıcı

Kullanıcıların daha yüksek uçuş yüksekliklerinde ve hızlarda toplamalarına izin verirken aynı GSD ve konumsal doğruluğu sunmaya devam eden bu sistem, kentsel haritalama uygulamaları için benzersiz verimlilik sağlar. Leica RealCity'nin bir parçası olarak CityMapper-2, en düşük işletme masrafıyla en kısa sürede şehirlerin dijital ikizlerini oluşturmak için tasarlanmıştır.
Üstün Doğruluk

Özelleştirilmiş düşük distorsiyonlu lenslere sahip yeni geliştirilen Leica MFC150 kameralar, mekanik ileri hareket telafisi (FMC) sayesinde yüksek uçuş hızlarında 2 cm kadar küçük piksel boyutları sağlayabilir. 2 MHz doğrusal modlu LiDAR sensörü, 3 cm aralık doğruluğu sunar ve kentsel ortamlarda veri toplama için optimize edilmiştir.
Operasyonel Esneklik

Sistem, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve yerel hava ve uçuş düzenlemelerine uyum sağlamak için alçak, standart ve yüksek irtifa uçuşları için üç konfigürasyonda mevcuttur. CityMapper-2, herhangi bir araştırma uçağına kurulumu kolaylaştıran, yerleşik sistem denetleyicisi ve depolamasına sahip kompakt bir pakettir.


En Yüksek Veri Çıkışı

Leica HxMap  yüksek performanslı akışı CityMapper-2 veri işlem taleplerini karşılamak üzere yükseltildi. Edge computing, hızlı kalite kontrol ve acil müdahale uygulamaları için tamamen kalibre edilmiş yüksek kaliteli görüntü verileri oluşturur. LiDAR tarafında, en hızlı işleme hızları için tam dalga formundan ayrık dönüşler çıkarılır.
 
Hexagon'un bir parçası olan Leica Geosystems'in yeni Leica CityMapper-2L konfigürasyonu, özellikle alçak irtifa operasyonlarında havadan kentsel haritalama projeleri için tasarlanmıştır. Hava trafik kontrolü (ATC) kısıtlamaları ve bulut örtüsünün düşük olduğu alanlarda daha düşük uçuş yükseklikleri gerekebilir. 

CityMapper-2L, en düşük noktasında 71 mm odak uzaklığına sahiptir ve 940m AGL uçuş yüksekliklerinde 5 cm GSD veri toplama için idealdir. Yeni lensler, belirli bir GSD için, standart ve yüksek uçuş yükseklikleri için mevcut konfigürasyonlarla benzer kapsama ve üretkenlik sunarken, çalışma alanını önemli ölçüde genişletir. 

“Bu üçüncü lens seçeneği, mevcut iki konfigürasyonu tamamlıyor. Hexagon'un Geosystems bölümündeki ürün müdürü Ron Roth, Leica CityMapper-2 artık alçaktan yüksek irtifalı uçuşlara kadar tüm müşteri ve proje ihtiyaçlarını desteklemek için üç farklı odak uzaklığı sunuyor, "dedi. "Müşterilerimize, çeşitli yerel uçuş düzenlemeleri ve hava koşullarının gereksinimlerini karşılarken projelerini gerçekleştirmeleri için tam esneklik sunmaktan memnuniyet duyuyoruz." 

3D dijital şehir modeli oluşturma için pazar talepleri
CityMapper-2, eğik görüntülemeyi ve bir Lidar'ı tek bir sistemde birleştiren dünyanın birkaç hibrit hava kaynaklı sensörlerinden biridir. Sensör, en yüksek verimlilik seviyelerinde verimli bir şekilde şehirlerin dijital ikizlerini oluşturur ve birinci sınıf görüntü kalitesi sağlar. Sistem, iki adet 150MP nadir kamera (RGB ve NIR), dört adet 150MP eğik kamera ve 2MHz doğrusal modlu bir Lidar sensörü içerir.  

Roth ekliyor: "71 mm, 112 mm ve 146 mm'de üç odak uzaklığı ile CityMapper-2 sistemi artık tüm uçuş parametreleri için en yüksek performansta çalışabilir; "Bu nedenle CityMapper-2, 3D dijital şehir modellerinin oluşturulması için çeşitli ve büyüyen pazar taleplerini karşılıyor."

Tüm sensör yapılandırmaları, tüm Leica Geosystems hava kaynaklı sensörleri için mevcut olan birleşik çoklu sensör yüksek performanslı işleme iş akışı olan Leica HxMap tarafından desteklenmektedir. Yazılım paketi, görüntüleme ve Lidar verilerini aynı kullanıcı arayüzünde işler ve farklı sensörlerden gelen verileri işlerken personel eğitimi gereksinimlerini azaltır.

CityMapper-2 verilerinin HxMap ile işlenmesi, hızla değişen kentsel ortamlarda akıllı karar verme için tüm havadan veri ürünlerini üretme temeli sunar. 

 

Yorum Yaz